Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@alexa37 píše:
@slunce.v.duši jinak já začala a něco dřív jak ve 4 měsících a ve 4 měsících nám dovolila doktorka i maso, budila se v noci hlady a bylo čím dal častěji, my místo, aby noční hody odbourali tak byli častěji, tak mi roktorka řekla, že ji mám dát hovězí maso, že kdž si dám já na oběd steak tak mi veče bude stačit jablko a budu najezená, ale pokud si dám kaši tak nebudu vědět co večer sežrat, tak jsme začli dávat maso brzo, jinak sem měla strach, že jak dostane ovoce, že maso a zelenina budou pasé, ale nějak nemusí právě to ovoce, zeleninu a maso ji šmakuje a ovoce už trochu bojuji, no já byla nusena mléko nahradit natvrdo příkrmy, zkoušela sem ji nechat vyhladovět, ale nedonutila sem ji ani tak, to ještě v době kdy jedla v noci si postavila hlavu a měla večer kaši a pak až druhý den z hladu v poledne vypila mlíko, ale další už sem do ní nedostala a nechat ji hladovět a nutit jí mlíko tím to způsobem sem taky odmítla, dostala od všeho něco, bolení nemá, kadí taky bez problému, prostě celkově prospívá a navíc je na svůj věk velká tak ji nemůžu krmit jako stejně staré mimi, ale o 2kg lehčí a to není tlustá, je i dlouhá, vždyt v 6 měsích měla 72cm a 8,440kg a podle tabulek má mít holčička 65,9 a 7,2kg, my v 8 měsících nosíme velikost 80,jdem příští čtvrtek na 8 měsíční poradnu a jsem zvědavá kolik vyrostla, ale v 6 měsích měla víc než by měla mít v 8naštěstí mám dobrou doktorku, co je stejného názoru, navíc za Terky se nejelo na měsíce ale podle toho jak dítě vážilo, tak já se orientuji jen okrajově věkem, ale spíš hledím na tu váhu jak to bylo za Terky, je fakt že u Elišky se držím víc zpět než u Terky, ale podle tabulek nejedu, to by se mi to dítě tu uřvalo
To je sranda, my taky nejedem podle tabulek, mame to zase naopak. Blizi se paty mesic a pet kilo a na delku uz ma mala 62cm
Bude proste asi drobnejsi stihlejsi, tak to neresim. Spi mi celou noc, hlady nerve, u kojeni odpadne a blazene se usmiva. Spokojeny mimco jen ne podle tabulek
![]()
Jinak zdravim z dovolene a ted vas poctive docitam. Kaje se more moc libi, nachvilku ji vzdy vycachtame a jdeme pod sprchu a tu si uziva snad nejvic…
A pobavim vas, mame tu s nami dve dalsi male deti rok a ctvrt a rok a pul a dneska tu jeden pres druheho kyvali hlavickama a delali jojo jojo, jeeeje, jeeeje a asi po pul hodine, mala na ruce me chytla za tvare a houkla mi tak jako zkusmo joojo trikrat za sebou. Vylozene testovala, jestli to taky zvladne
![]()
@Lasislava1 píše:
Holky, muzete mi prosim napsat, co jste nechaly ockovat
Mam dat vedet, jestli budeme chtit Prevenar a Rotateq a ja fakt nevim
Prevenar z duvodu, ze jako mala jsem trpela jako mala na zanety usi
Dekuji.
ahoj, nevim jestli je to aktualni ale u nas prevenar a hexa. Manzel plaval jako.dite zavodne a mel. nekolik zanetu ucha a neslysi na jedno ucho a je to z pneumokoku…
@Alexandraf píše:
@ta Mišel
To jsme meli taky. Ladik ted basti max 15 min, dyl uz nechce… se to jeste upravi
A v noci uz neprebaluju, naposledy v 8 vecer a pak az rano kolem ty 6
ahooooj, stejne jako u nas, jak pres kopirak
![]()
@evaprochy
Jo jo, Tobik je taky po mne, pry spise drobnejsi. Mne to to ale zas tak neprijde, v sedmem tydnu 57 cm a 4310 g. Jinak dnes jsme spinkali az do jidla ted
, snad to nevadi.
@evaprochy Na vyrazku dostala, Excipial mast a emulzi, lionelu, Zirtec kapky.Mam davat jeste ten Vigantol/to furt ze ji boli bruch po nem/tak se chci zepat jestli je jeste jiny vitamin D nez Vigantol.Pres den mi sni dohromady tak 300ml Sunaru, jdnu ovocnou presnidavku, par lzic nebo celou malou sklenicku prikrmu. Vecer kasi po ktere se stejne v noci budi.2× za noc xhce jit a jednou az dvakrat chce nevim co asi me jen rict, ze nemuze usnout abych uspala ci co…Ale at se to nauci pekne sama a asi zacnu vecer.Nebo nevim co a tim.
V noci mi sni 340ml.Jo a jeste 200ml caje vipije.
Od 18.7. Pribrala pul kyla.Ne 1,5kg. Ale zda se mi, ze docela vyrostla.Ale jen mi ji vazila, jelikoz jsem tam byla s pupinky a ne na pulrocni nebo ocko.Na ocko musi byt pry v poratku, tak uvidim nu.
Jako priklani se k tomu, ze to bylo tim vedrem a pila vic caj nez mliko, ale moc se ji to nelibilo.No ale ja i ve svych 26letech vazila 39kg, a zvedo se to az ve 30 na 42,5kg.Taky tedy moc velky jeli nejsem nu. A od malicka jsem celkove nejlehciz okoli.
A casto nejmensi.
@ta Mišel To vis, ze to nevadi.Zda se, ze ti zacina spat v noci.
Pra nema byt u novorozence vic jak 8h bez jidla a u starsiho vic jak 10h. bez jidla.12h. pry az v roce. ![]()
Holky,
máte nějaký tip na spací pytel-teplý a na zimní fusak do kočáru? Jakej máte Vy? Dále máte tip na nějakou polohovací židličku na krmení, kde je možny pololeh, když dítě ještě nesedí. Za měsíc začnu také s příkrmy, to bude něco, jsem zvědavá a zároven napjatá jak to bude Natálce šmakovat…Po jaké tak době si děti zvykly třeba na něco jiného? Je to boj, co..jak to tak čtu ![]()
A co jsem vyčetla tak do každého kapičku oleje - z dm alnatura pro děti, ju? Nevim jak to bude u nás, protože malá když nemá hlad tak nejí a když ho má tak začne křik a dožaduje se okamžitě mléka, nevím co to bude platné ji v tomto rozpoložení strkat lžičku s mrkví, to bude něco ![]()
@Tinkka jak vis u nas problem nebyl.mam kyselinu doma. Sni mi vsech a ze zacatku jsem krmila v lehatku takze pololezel. Jedl driv malou 125 g sklenicku a sel. spinkat po spinkani si dal mlicko nedavala.jsem mu to hned on ani nechtel. Cca po 10 dnech uz snedl velkou sklenicku bez mlicka. Ani jsem nedavala tri dny po sobe stejnou vec vse jsme meli v poho. Fusak jsem mela stesti a koupila u segry v nemecku uzasne teplej za 8 ecek z 35
. Spaci pytle nevedeme i kdyz jich mame asi deset. Jonas v nem nechce byt
@jahoda 2
hmmm no kaši bych večer nedávala, protože mi jedna holčina co nějak dětskou výživu studovala nebo nevím říkala že ona je ta kaše zasytí ale jen na chvíli protože tím že se jim v těle po ní zvedne hladina cukru tak potom i rychle spadne (popsala jsem to laicky) taky se mi Tomík budil po kaši a víc jak po mém mléku.
Ta vyrážka může být z čehokoli uvidíte co zabere. Co se týče přibrání tak takhle mi přibíral Tomáš dokonce míň jak půl kila za 1,5měsíce.
No a k váze tak to je jasné pokud má geny po tobě tak nějak markantně přibírat nebude, jako Tomík má po Mirkovi tak nepřibírá ted vůbec. Kuba je po mě proto má tolik kilo ![]()
nelámej si stím hlavu, to bude dobré ![]()
@Tinkka Jojo to mame stejny s tim papanim.Kdyz nema hlad tak neji ikdyz prisel cas na plus minus dobu papani. A kdyz ma hlad tak je krik a ja litam a skousi co chce jako prvni.Ale zjistila jsem, ze je dobre si napsat dobu kdy zacla rvat a vysledovat si takhle aspon 3dny a vyslo mi z toho plus minus kdy. Nekdy mi v tom udela bordel pocasi, jindy jakoted nemoc.Ale jinak se to da.Ona sice v om drobne odchylky bude mit nu, ale co clovek nadela az budeme varit normalne taky si ude muset pockat.
Nu delam toplus minus 15-25min. Nu.
Ale jiste podobnosti v tom kazdy den jsou, uvidis.
Tak jsem včera udělala domácí mrkev a malej se mi osypal. Ale jen v obličeji. A nebo je to po ovocným čaji
Nicméně nedrbe si to, tak to jen mažu excipialem. Zato je nějaký strašně spavý. Spí v kuse od 18(19)-8(9). Včera se najedl a dokonce spal do 11h a dneska mi odpadl v 11h a spí pořád. Čímž i poslední týden nevychází 5 jídel, ale jen 4 a to to do něj cpu po cca 3 hodinách. Takže doufam že nepůjde s váhou dolů. Snad je to jen počasím, zubama nebo prostě roste a je z toho unavenější. Teploty nemá. Ale jak jsem zvyklá že čumákuje celý den, tak mě tohle lehce znervozňuje. ![]()
Příspěvek upraven 06.09.15 v 14:38
@Tinkka
Ja zrovna vcera objednala fusak Emitex 5 v 1, tak jsem desne zvedava. Ma byt zimni i podzimni, kdyz se cast sunda. U nas uz je po ranu 7 stupnu, ted asi 9, tak je to dost aktualni. Pytel nevim, mam jeden F&F, ale spal v nem zatim asi jednou a uz dlouho ne, jak bylo teplo. Mozna uz v nem taky nebude chtit byt, dost sebou k ranu hazi a kope.
@slunce.v.duši Mne taky malej spi posledni dny v noci hodne dlouho a pres den celkem taky, asi to bude to chladnejsi pocasi. Nas nabalenej snehulak ke kocarku asi primrzl.
A ten caj mel Martinek prvne?
@ta Mišel jo jo měl ten čaj prvně a právě s tim zapíjel domácí mrkev, což měl taky prvně. takže nevim z čeho to je. ![]()
náš mladý dokonce zachrápl v postýlce, což je u něj přes den woow. spal od 11-15, chodila jsem se koukat, jestli žije
teď je hodinu vzhůru a už by snad zase spal.
Jo adavala jsem nejprve prikrmy od Hami, Hamecka, Hipp, Babylove,Almature.Hypp je sice bio, ale to ovoce je dosti agresivni/dle meho proste kysele/.Od ostatnich ji ovoce neva. Zacinala jsem zeleninou, pak zeleninja maso a ovoce k svacine/aby dobre kadila/.Nic se nedelo, pak mela zacpu takjsem chvili prestala a davala jen mliko. Zacpa presla a ten tyden jsem davala probiotika a davam je dal.Mezi tim mi tadY devcata ruzne po venku rikaji noo jestli chces byt v reci a prohlasena za krknu tak ji kupuj kupovane. Navic mela i tchyne kecy a tak.Tak kdyz uz mohla kadit tak jsem ji udelala domaci mrkev, petrzel bramboru a elhle mala je do dnes osypana, v obliceji a pozdeji na zbytku tela. A je do dnes. A sestricka mi na to rika, kdyz jsem to rikala Dr.,ze,,to vite kupovany jsou kontrolovany. U domaci ci kupovane zeleniny sice vite jaky druh davate, ale jak se o to staraly ne. Takze na doporuceni Dr. davam opet kupovane. A nejaky hlasky a tak mi jsou do roka vite kde.Na jinou stravu ji v roce muzu prevest kdykoliv si myslim.Zeju.
Takze bud se osypala po jidle, nebo 5nemoc, ekzem, pak jeste se snazi lest tak zabori cumak do podlozky, naslinta si tam a lesti. Takze jeste mokry.Je to u nas neresitrlny. A kdyz ji to natiram Exipialem tak rve jako blazen.Tak nevim asi ji to vsechno pali, nevim. Mozna pres to ma i silnicni lysej a ten je lepe nechat zaschnout na strup.
Nevim co s tim. @slunce.v.duši Helet ten Exipial mame mast pripravenou i emulzi a zda se mi to nejake hrozne vonave, nemuze ji o palit? Nemam radei koupit panthenol?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat