Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Lasislava1 já dala v 6 týdnech rotarx apak máme zatím 3× infanrix hexa a prevenar13,jak v roku doočkujem 4 dávku, tak chci ještě žloutenku a tuberu, žloutenkovou aféru jsme tu měli u nás loni a tubera si myslím je mezi bezdákama víc než tušíme a bezdáci se drží u marketu a jak bude Eli v košíku tak u nákupních košíku je velké riziko nákaz různého druhu
@alexa37 píše:
@Alexandraf kohouta můžem jen závidětje krásnej, ale všecky ty naše dětičky jsou nádherné
@ta Mišel
Ja bych do UM nesla. To, ze se mu mlicko vraci, je normalni. Ladikovi se taky vraci, zvlast ted, kdyz neni ani chvilku v klidu ![]()
A skytavka je normalni, tu bych neresila. Ladik skyta taky, bud, kdyz je mu zima, kdyz si moc nemuze brisko po baste. Pomaha, kdyz mu dam jeste napit mlicka a skytavka je pryc ![]()
Takze bych UM nedavala, podle me nic neresi ![]()
@Lasislava1 ja nechala očkovat i na nepovinné, tzn. i na rotaviry a Synflorix. Ted mam Baru objednanou na tuberu.
@ta Mišel Mala po tom mela hroznou zacpu.Tak jsem mela volit nadymani nebo ublinkavani. A vybrala jsem ublinkavani a nadymani nechala tak a ted neublinkava a nadymani ma malinko s Humano aby brisko nebolelo nu. ![]()
@Ecil ty už budeš dávat tuberu? se ve čtvrtek zeptam doktorky, chci ji taky co nejdřív, protože si myslím že ji je kolem hodně a neví se a teď tou vlnou migrace ani nechci myslet
Ahoj holky, musím se pochlubit, Klárka se nám včera poprvé otočila sama na bříško
a máme po klidu ![]()
@Lasislava1 Taky se bojím, ale vem si, že nás už očkovali druhý nebo třetí den po porodu na TBC a to je dost náročný očkování. A hned tři měsíce na to už jsme jeli v očkování podobně jako dneska…
Navíc jsem někde četla, že by se nemělo očkovat nejen při nějaké viroze, ale i když rostou zuby, tak možná proto někdo vymyslel ten očkovací kalendář tak, aby to pro většinu dětí bylo co nejmíň komplikovaný.
Já právě teď s ohledem na migranty vážně přemýšlím o TBC, ale trochu se toho taky bojím.
@Ecil To se očkuje u pediatra nebo někde na hygienické stanici?
@Smajlinka123 píše:
@Lasislava1 Taky se bojím, ale vem si, že nás už očkovali druhý nebo třetí den po porodu na TBC a to je dost náročný očkování. A hned tři měsíce na to už jsme jeli v očkování podobně jako dneska…
Navíc jsem někde četla, že by se nemělo očkovat nejen při nějaké viroze, ale i když rostou zuby, tak možná proto někdo vymyslel ten očkovací kalendář tak, aby to pro většinu dětí bylo co nejmíň komplikovaný.
Já právě teď s ohledem na migranty vážně přemýšlím o TBC, ale trochu se toho taky bojím.
@Ecil To se očkuje u pediatra nebo někde na hygienické stanici?
Očkuje se na dětských pneumologiích nebo kalmetizačních stanicích. Poradí ti pediatr, kam máš zavolat.
@Lasislava1 píše:
@alexa37 @Ecil Holky, přijde mi hrozně malý na očkování, mám z toho strach..
Já mám zase strach z těch nemocí
Očkování zvládla všechno perfektně. Já jsem s ní pořád v pohybu, mezi lidmi, cestujeme. Nechci ji ohrožovat zbytečně tím, že nekde něco chytne. Koukám na to stejně, jako @Smajlinka123, nevím, proč pořád převládá mezi lidmi pocit, že očkovací kalendář dělají blbci, co chtějí dětem ublížit
Já si to prostě nemyslím.
@Ecil Já jsem původně htěla jen ty povinné, ale zeptala se, jestli jsem já, nebo manžel netrpěli na záněty uší a já zrovna celkem dost, no.. Pak na průjmy v rodině a s tatkou jsme průjmy měli často.. tak nevím, no..
@Lasislava1 Bára je naočkovaná jak na pneumokoky, tak na rotaviry. Teď dám tuberu. Pak opět povinná očkování a potom chci meningokoka a později i klíšťovku. Viděla jsem jak děti s meningokokem, tak následy klíšťovky, nechci tuhle bezmoc zažít u svého dítěte. Neochráním ji před vším, ale aspoň před tím, co můžu.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat