Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@MartiJára píše:
Hezký večer, tak tenhle problém jsme měli taky. Koupili jsme ještě jednu pěknou klasickou matraci do cestovní postýlky a byl klid.
ja tam mam taky jeste jednu matraci,ale jak cestuje tak cestovka je mekka a snazis se ji pretlacit a tak byl vzteklej, v drevene ho zastavi tycky ![]()
@alexa37 píše:
@1985bara pak dej vědět jak dopadl test s polštářem, taky bych ji pak dala, u nás problém, že leze po postýlce a cestou vytratí dudana a pak ho nenašmátrá a to ji probere, řetízek se neosvědčil
dneska jsem na radu kamaradky dala okolo hlavy kojo polstar, mel ho presne od pul osmy do ted a uz je venku protoze jsem na nej sahla a uplne se mi zpotil, takze polstar pod telicko zkusime zitra, dneska uz ho nebudu nadzvedavat
@marketa.pipa píše:
@slunce.v.duši taky blindime dale a i presnidavky. Dneska jsem mela hysterak ze nebude prikrm ze mi az malem vyskocil z lehatka, tak to vyhralo mleko.
mě příjde že je to ještě horší než když byl jen na mlíce. protože teď mu dávam šťávy aby neměl zácpu, ty jsou přece řídký a tak to z něj lítá. navíc jak se víc hýbe, tak je nemožný udržet ho v klidu. a momentálně máme pár dní to, cos tušim popisovala ty. ječák u lahve, pouštění savičky, dávení jako by se v mlíce topil a krmení je pomalu na půl hodiny. přitom všechno je stejný, jako předtím. děsný. mladý to měl občas taky, ale třeba jen 1-2 dny ale už v tom jede týden a je to na palici. krmit ho na veřejnosti je zážitek
chlap už ho ani krmit nechce, je protivný kdy kluk nesaje a mladý pak vyvádí ještě víc…no komedie. pětimatku napadlo jestli to nejdou zuby, že ho dráždí savička ty nateklé dásně, u lžičky to totiž nedělá. ale u lahve ať je v ní cokoliv, tak jsou to scénky. ![]()
@slunce.v.duši jo jo to jsem popisovala ja a za par dni to preslo, pry to normalne delaji, no doufam ze se to uz nevrati, to jsem ho vzdycky uklidnila dudlikem on si zadudlal pak jsem rychle vytahla dudlik z pusy a soupla tam flasku a takto bylo cele krmeni, no bylo to desny. Ale kdyz jsem mu dala caj tak to mi u toho nedelal. No to blindeni me uz ser. e, dneska jsem ho prevlekala snad sedmkrat. Stavy moc nedavam, moc mu nechutnaji, on zas ujizdi na cajich a nejvic na fenyklovym. Se zuby nevim, ale uz pekne slintame.
@marketa.pipa píše:
@slunce.v.duši dm je asi nejlepsi, rada tam nakupuji
dneska sem tam byla na příkrmy. zatím má ty obyč DM nejradši. vlčený ubrousky od DM mi přijdou taky lepší než pampers, co jsem do teď kupovala…takže u nás DM taky momentálně frčí
@slunce.v.duši nemůže to být, že prostě nechce mlíko? mě toto dělá Ela když ji dám mlíko, sem tam ještě zkouším jestli si nedá říct, ale ani ráno když je hladová ho nevezme, ječí jako bych ve flaši měla kyselinu, tak nenutím, prostě u nás se dělá mlíko, aby lilo do dřezu
naštěstí večer s kaší není problém a jogurty taky jí bez problému, jak jsme byli v 6 měsících v poradně tak sem to říkala doktorce a ta na to nic, co s ní nadělám kdyžnehce, pokud bych to do ní cpala na silu tal my to vyhodí a zhnusím jí to nadobro, dělala mi to i Terka a pak začla mlíko zas pít, ale nenutila sem ji to, jedna známá nutila, byla sem svědkem jak jí malá plakala a ona to do ní vyloženě po lžičkách nalila a samo, že ji zvedla a ona to vyodila, no pak už sem s ní raději nekamarádila, protože sem nechtěl takové věci pochytit, málem sem to taky udělala když Terka nechtěla, ale vzpamatovala jsem se zavčasu, taky její malá vážila min v roku než Terka půl roku.
@marketa.pipa píše:
@slunce.v.duši jo jo to jsem popisovala ja a za par dni to preslo, pry to normalne delaji, no doufam ze se to uz nevrati, to jsem ho vzdycky uklidnila dudlikem on si zadudlal pak jsem rychle vytahla dudlik z pusy a soupla tam flasku a takto bylo cele krmeni, no bylo to desny. Ale kdyz jsem mu dala caj tak to mi u toho nedelal. No to blindeni me uz ser. e, dneska jsem ho prevlekala snad sedmkrat. Stavy moc nedavam, moc mu nechutnaji, on zas ujizdi na cajich a nejvic na fenyklovym. Se zuby nevim, ale uz pekne slintame.
mě to dělá právě i u šťáv, vody a tam má jedničku savičku, u mlíka tím že je hustší tak má dvojku. příjde mi, že to dělá od doby co sem zase najela na příkrmy. copak jeho převlíkat to už fakt neprožívam, ale pořád převlíkam postel. mam jen jeden chránič matrace, takže hned vyprat aby večer byl suchý. hrací deka totéž…na všem barevný fleky. už aby to fakt přešlo.
@ta Mišel Polštář naklepu tak, aby na jedné straně byl tlutší, na tu stranu pak malýmu dávám hlavu, aby byl na šikmé ploše, kvůli příp. blinkání. Dítě se má do polštáře propadnout, bude se tak údajně cítit podobně jako v bříšku. malej mi na polštáři usne v obýváku, pak ho rovnou i s ním přenesu do postýlky, polštář se tam akorát vejde. Jinak ty kapičky dávám i mezi jídly, psali to v návodu, tka jsem to vyzkoušela a dobrý. Já jsem si vzpomněla, že ségra Espumisan malýmu dávala někdy i před spaním, ono je to na něm i napsaný.
@alexa37 no ale pokud by to tak bylo a prostě nechtěl mlíko tak co s tim? navíc to dělá i u ostatních tekutin. on není ještě připravený na kompletní příkrmy. sotva dlabe pořádně mrkev ![]()
@slunce.v.duši mě toto dělá i Ela, co se pití týká tak o je taky boj, musím ji vyloženě narvat flašku do pusenky a jak zjistí, že to není mlíko tak pak pije a to jí mlíko fakt nenutím, zkoušela sem ji to i zahustit a nepomohlo, jen když to zahustím na lžičku
ale nemůžu ji cpát je kaší, zkoušela sem i večer, že bych ji dala kaši do flašky, že by mi u toho usnula a jak sem byla naivní
holka ječela, že se honem zahušťovala a cpala ji lžičkou, ale ona se s tím neroztahuje, pěkně otvírá spořádaně pusinku a jen sem tam zamrčí, to když chce napit, no dělm někdy blbou že nevím co chce, pak se nalije čajem, spořádaně vše sní a pak u grcana ugrcne, zak čaje s mírou at není nacpaná, případně ji pak ještě dám čaje, ale po grcanu zhání dudana a začne mi šudlit triko, což ber za dobré znamení, jak nešudlí tak je u nás v postýlce veselo, což naštěstí není často
@slunce.v.duši jinak já začala a něco dřív jak ve 4 měsících a ve 4 měsících nám dovolila doktorka i maso, budila se v noci hlady a bylo čím dal častěji, my místo, aby noční hody odbourali tak byli častěji, tak mi roktorka řekla, že ji mám dát hovězí maso, že kdž si dám já na oběd steak tak mi veče bude stačit jablko a budu najezená, ale pokud si dám kaši tak nebudu vědět co večer sežrat, tak jsme začli dávat maso brzo, jinak sem měla strach, že jak dostane ovoce, že maso a zelenina budou pasé, ale nějak nemusí právě to ovoce, zeleninu a maso ji šmakuje a ovoce už trochu bojuji, no já byla nusena mléko nahradit natvrdo příkrmy, zkoušela sem ji nechat vyhladovět, ale nedonutila sem ji ani tak, to ještě v době kdy jedla v noci si postavila hlavu a měla večer kaši a pak až druhý den z hladu v poledne vypila mlíko, ale další už sem do ní nedostala a nechat ji hladovět a nutit jí mlíko tím to způsobem sem taky odmítla, dostala od všeho něco, bolení nemá, kadí taky bez problému, prostě celkově prospívá a navíc je na svůj věk velká tak ji nemůžu krmit jako stejně staré mimi, ale o 2kg lehčí a to není tlustá, je i dlouhá, vždyt v 6 měsích měla 72cm a 8,440kg a podle tabulek má mít holčička 65,9 a 7,2kg, my v 8 měsících nosíme velikost 80,jdem příští čtvrtek na 8 měsíční poradnu a jsem zvědavá kolik vyrostla, ale v 6 měsích měla víc než by měla mít v 8
naštěstí mám dobrou doktorku, co je stejného názoru, navíc za Terky se nejelo na měsíce ale podle toho jak dítě vážilo, tak já se orientuji jen okrajově věkem, ale spíš hledím na tu váhu jak to bylo za Terky, je fakt že u Elišky se držím víc zpět než u Terky, ale podle tabulek nejedu, to by se mi to dítě tu uřvalo
Holky, muzete mi prosim napsat, co jste nechaly ockovat
Mam dat vedet, jestli budeme chtit Prevenar a Rotateq a ja fakt nevim ![]()
Prevenar z duvodu, ze jako mala jsem trpela jako mala na zanety usi
Dekuji.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat