Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@markyj @Alexandraf Přesně táááák
Navíc oplodňovat třeba 30 vajíček bysme stejně nedali, protože by jsme se nedoplatili
… a ještě bych se zeptala - taky máte určitě to pero na ten puregon, žeo? Mě tam včera nasadila Dr. v CARu tu ampulku toho Puregonu a žádnou jinou mi nedala. Ale na té ampulce je napsáno 480 ml, a já mám mít 5× 50. Takže by mi tak jedna měla stačit, žeo
jsem z toho trochu nervózní protože v té ampulce není skoro nic vidět
![]()
@Kikuška90 v Puregonu je vždy 100 jednotek navíc, to ti měli v CARu říct a ne tě zbytečně vystresovat ![]()
@Kikuška90 jestli máš 480jednotek, tak by tam mělo být 580 jednotek. Nebo já jsem to tak vždy měla, měla jsem 900 jednotek, ale bych jich tam ve skutečnosti 1000j. Pak jsem měla 400 jednotek a bylo tam ve skutečnosti 500 jednotek. mě na to upozornila hned sestřička ![]()
@markyj No mě jde hlavně o to, že já tu náplň prostě měnit nemusím, že?? Prostě jen každej den dám jehlu - nastavím počet a píchnu
![]()
Ahoj holky,
tak nás první IVF čeká zhruba za měsíc. Partner má dost špatný spermiogram, takže musíme doufat, že se tam aspoň jedna zdravá mrcha najde ![]()
@Lenna1 Ahoj ![]()
Moc Vam drzim palecky, aby se aspon ta jedna potvurka nasla ![]()
Neboj, uvidis, ze to vyjde ![]()
@Lenna1 Najde, neboj. Taky máme špatné spermio, spoléhám na ICSI.
@sofia3 taky máme ICSI. A víte příčinu špatného spermia? Nám pořád tvrdili, že to bude zřejmě v genetice u partnera. Tam je všechno v pořádku, byl i na urologii, tam taky všechno ok a doktoři jenom krčí rameny, že neví, čím by to mohlo být…
@Alexandraf Díky moc.
No, kéž by to vyšlo, ale mám z toho strach. To asi ale každá z nás ![]()
To jo taky a to de až 5 dní.
Kolik to stálo.
Já chci taky už se nemůžu dočkat.
@Lenna1 Manžel má leukocyty, přeléčeno několika ATB a nic. V CARU nám dali na výběr, buď dlouhodobou ATB léčbu, nebo rovnou IVF. Manžel chtěl IVF hned, tak uvidíme jak to dopadne. Mám v plánu koupit ještě Wobenzym, prý je dobrý. Já teda spoléhám na ICSI, kdy zavedou tu správnou spermii, u mě naštěstí problém není. Jen, aby tu správnou našli.
@Kikuška90 přesně tak, ty jen měníš jehlu a náplň do pera si vyměníš teprve až ti dojde ![]()
@Lenna1 ahoj
u nás taky špatné spermio a nikdo nám nedokázal říct proč ![]()
@Andíílek píše:
@Kikuška90To jo taky a to de až 5 dní.
Kolik to stálo.
Já chci taky už se nemůžu dočkat.
Co myslíš?? Celý IVM (IVF) nás vyjde na cca 30 tisíc
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat