Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Alexandraf no on ti ten hyper začne až po OPU. Do té doby o tom ani nevíš. Takže stimulaci normálně dokončíš. Mně začali bolesti až 2.den po OPU a 3.den to bylo asi nejhorší, jela jsem do CARu a pak jsem tam chodila na kapačky každý den až do transféru. Teď při 2.IVF jsem měla už jen slabší hyperstimulák a zvládla jsem to jen s jednou kapačkou hned po OPU, pak už jsem to přežila doma a do CARu jela až na transfér.
@markyj já mám zase hrůzu z kapaček..tak uvidíme jestli mi zabere ta minimálka a vyhnu se tomu.
@Gina.Lenroy Držím dneska palce!!! Přeju hodně krásných alých vajíček
zr
@markyj To je dobre, ze ti ty kapacky pomohly ![]()
Ja myslela, ze kdyz dojde k tomu hyperstimulaku, tak ze pak uz k transferu nedojde. To mam napsany v papirech, co jsem dostala od mudr z CARu k IVF
Ze je to veliky riziko podstoupit transfer, ze se to muze jeste zhorsit ![]()
Ze k dalsimu tranferu dochazi az pri KETu ![]()
Tak ja jsem z toho jelen
![]()
@Alexandraf záleží hodně na tom jaký stupeň HS máš a jak rychle se s tím tělo dokáže vypořádat. Není žádný program jak to bude, to má každá z nás jinak. určitě jsou případy, kdy je HS tak vážný, že k transféru nedojde.
Ale je to opravdu individuální ![]()
Ahoj děvčata
Taky mě čeká letos (hned v lednu) 1. IVF.
A právě koukám, že řešíte OHSS.. taky z něho mám dost strach (viz. můj podpis - AMH). A taky jsem si myslela, že k němu dochází ještě před OPU, ale jak koukám tak podle @markyj až po
![]()
@Kikuška90 já když jsem byla na poslední kontrole UTZ a to bylo tuším 2 dny před OPU, tak doktor viděl na UTZ 20 vajíček a nakonec jsem jich měla při OPU 47
a u 2.IVF na UTZ 18 a při OPU 33. Stimulaci vám určitě nepřeruší tu normálně dokončíte ![]()
@markyj Tak to jsem si trochu oddychla
Jak jsem rikala, snad se mi vyhne, ale ja mam na tohle stesti, takze budu mit hyperstimulak jako blazen
![]()
jinak moc dekuju za informace ![]()
@markyj No já stimuluju od pondělí a v pondělí jdu na UTZ, tak jsem zvědavá
A navíc teda já právě kvůli tomu nepodstupuji IVF ale IVM ![]()
@Kikuška90 Ahoj ![]()
Je super, ze tyhle diskuze vubec existuji, se dozvis veci, ktery jsi vubec nevedela ![]()
A kdy zacinas se stimulkou? Jinak drzim palce ![]()
@Alexandraf Ted od pondělí beru prášky a od včerejška píchám injekce. Ale ty mám jen na 5 dní
Jak si na tom ty?? ![]()
Nechal mě zatím na neschopence.
Dal my nakě leky proto že trpím na zanětí. A hlavně mně pobolívá podbřišek.
Hlavně pří Ms a pří sexu taky občas.
Už se těším na další týden.
![]()
Deme do poradny a jsem zvědava jaky budeme mit postup.
Už se těšíme.
Hned si tam dam dvě embrya.
![]()
A navíc si je u nich nechám aspoň 3 dny než my je tam dají. ![]()
Také rovnou do dvou??
My taky a ještě si to u nich necháme aspoň 3 dny uležet.
![]()
Jen at to vyjde.
Tak hle je to prej věcí šance. ![]()
@Andíílek Jo jo, rovnou dvě - jednak je šance větší aspon na to jedno a jednak se dvojčatům nebráníme
… my jsme automaticky vyfasovali prodlouženou kultivaci, takže budeme mít až 5-ti denní embryjka ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat