Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Soncak trensfer jsem mela na 10h přišla jsem před 10 s plným močovým měchýřem vypsali jsme jeste potřebené papíry a v 10 pro me přišla sestra šla jsem klasicky jak na gymdu lehla sem si ukázali mi embryo na televizi kde ho sestra nasávala do toho katetru potom mi druhá sestra jezdila po břichu ultrazvukem aby jsem viděla dělohu kde mi doktor zavádí embryo poté jsem si poležela 20minut na lehátku a šla s manželem domů včera jsem odpočívala a dnes tak pobíhám a snažím se na to nemyslet je to naše první ivf a první transfer.
@Luca131992 chápu. I pro nás je to nové, také zažíváme první ivf. Kéž nám to vše vyjde 🍀 🙏
@Soncak držím Vám všem palečky at Vše dopadne dobře ty jdeš kdy na transfer?
❤️ 🍀
@Luca131992 já teprve budu mít příští týden punkci. Takže tsk za 2 týdny
![]()
Vzpomeneš, jak velké folikuly jsi cca měla kolem 5. nebo 6. dne píchání injekci?
@Soncak aha,tak ti budu držet palce at vše dopadne dobře-sem rada ze uz tohle mam zasebou to bylo snad nejhorší, jo 5ty den jsem mela velikost 8,9, 4×6 a na druhe straně 10, 10×6, 8 ale ja mela břicho jak balvan strašně se mi zvětšovalo a bylo tvrde.Jaky máš ty průběh? jak se cítíš?
@Luca131992 moc děkuji za odpověď.
Já jsem 6. DC, takže paty den, co píchám injekci.
Měla jsem celkem 18 folikulu, jeden 10mm, zbytek 8-9mm. Právě říkala dr., že to roste pomaleji, ale že to nevadí, tak jsem chtěla porovnat.
Píchám Pergoveris 150 jednotek a tento pátek večer budu mít Orgalutran.
Ty jsi měla co?
A kolik folikulu jsi měla a kolik z nich vajíček? Kolik se podařilo oplodnit a kolik došlo do finále? Nevadí, že se tak moc ptám?
![]()
Toho odběru se bojím, ale pak samozřejmě i toho, jak se to bude dále dařit
![]()
@Soncak neni za co, ja myslim ze to mas v pořádku budou cim dál větší, ja mela Diphereline 150 a Pergoveris 150 jednotek, Orgulutran neznám asi možná neco podobného tomu Diphereline.
Odběr vajíček jsem mela 31,oplodnit jsme nechali 25 a 5 den kultivace jsme meli 8 blastocyst ktere jsme mrazili protoze to vycházelo i přes Vánoce a me se za dva týdny rozjel silný hyperstimulacni syndrom kde me museli hospitalizovat i v nemocnici 🙈Ne vubec nevadi ja kdyz jsem do toho šla jsem nevěděla vubec nic hledala jsem vsechno na internetu, pokud jsem se nezeptala doktoru ale v tu chvíli člověka nic pořádně nenapadne.
Hlavně ať máš klidný průběh a vše je tak jak má být.
@Luca131992 jsi opravdu moc hodná, děkuji
![]()
Takže těch 31 bylo přímo vajíček nebo folikulu?
A jak ti lecili ten hyperstimulacni syndrom? To je taky poradny strašák 🙈
@Soncak 31 folikulu, dali mi kapačky kde mi postupně začalo i břicho se sfukovat a chodila jsem pravidelně na záchod, neodcházela mi voda, jo taky sem se ho bala.
Chtela sem se zeptat kolik ti je, a kam do car chodíš a jaký mate problem a jakou metodu ivf jste vybrali jestli nevadi ze se tak ptám 🙂
@Luca131992 ty jo, to je mazec ten syndrom ![]()
Mně je 33 a problém, který máme, je můj syndrom polycystickych vaječníku. Přítel má spermiogram v pořádku
@Soncak Jo byl to masakr i celkově moje stimulace.
Aha, dekuji ti za odpověď, to u nás má problém manžel ma pomalé spermie. Ale jedno dítko uz máme, a ty mas nejaky deti?
@Luca131992 nene, my právě žádné dítě ještě nemáme.
A ta stimulace byla v čem mazec? 🙈 🫣
@Soncak Celkově jsem měla hodně velké ty folikuly ke konci a bylo mi po tom vždycky večer špatně po te injekci a jak se mi břicho zvětšovalo tak jsem měla problém s dýcháním aj bylo dost tvrdé a po odběru jsem nemohla ani chodit chodila jsem v předklonu neustále a břicho se mi plnilo vodou a pak se mi rozjel hyperstymulak za dva týdny protože břicho bylo stále plné vody a neodcházela me, na záchod jsem chodila minimálně.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj ve spolek. Po dlouhém váhání jsem si říkala že bych se mohla přidat do nějaké diskuze. A tak jsem si Vás tady našla. Nás čeká po 3 letech snažení první IVF. IUI jsme vzhledem k věku a délce snažení vynechali. Do CAR dochazime už víc než rok. To kolečko bylo náročné a zdlouhavé.
Porad to někde skřípalo s termíny. Od genetiky, přes profily, urologa a podobně. Byla jsem z toho dost překvapená a smutná zároveň. Je to běh na dlouhou trať. Teď už jsme ve fázi kdy mě čekají kontrolní ultrazvuky a následují MS již stimulace. Nastudováno nemám takže si nesu pocit co bude dál. U mě vyšlo vše v pořádku jen máme špatný spermiogram. Všem posílám štěstíčka