IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
550
23.1.26 18:00

@Market9024 to je hezký :hug: moc ti to přeji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
24.1.26 13:47
@Anonymní píše: Více

V Clayo používají automaticky… teda alespoň u All inclusive balíčku IVF jsme měli použito u obou IVF cyklů.
Dr. Hlinka si tým embryologů vybírá a “školí” velice pečlivě, můžeš si být jista, že kolem něj se vždy drží jen ti nejlepší z nejlepších (embryologů i lékařů) a mají jeho naprostou důvěru. I přesto sám dohlíží na veškeré dění, vývoj embryí a vše konzultuje..
Nemyslím si, že je možné si vyžádat přímo jeho, ale v minulém centru jsme také nevěděli zda se embryím věnoval konkrétně on, ale centrum vlastnil a podílel se na chodu laboratoře naprosto stejným způsobem jakým vede i Clayo…
Držím palce a věřím, že v Clayo budeš spokojena :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5120
24.1.26 16:07

@Lucinta už si byla na tom s tou stitnou zlazou? U mě si taky mysleli ze mám problém a nakonec mám jen nějaký cysty v krku ale prej dokud nezacnou dělat problémy tak s nima nebudou nic dělat. Už je to 6 let co o nich vím a zatím to drží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.26 23:15
@Lucinta píše: Více

Děkuji moc. Mysliš to tak, že měsíc hysteroskopie? pak měsíc klid a až další KET?
Ja právě četla, že hned další měsíc KET, že je vyšší úspěšnost.
Ale uvidíme skrz NK buňky. :?

• Citovat
  • Upravit
64
25.1.26 07:21

Me lekarka v ivf centru rikala, ze pokud sliznice nekrvaci, je mozne a doporucila mi transfer v tom samem mesici jako bylo odstraneni polypu (5.den hsk, pak asi 19.den KET, predchozi mesic 24.den jsem byla jeste na rozsahlem poskrabani sliznice), a vyslo to. Sestrenice byla taky na scratchingu na poc. cyklu a pak otehotnela v temze mesici prirozene (po skoro 10 letech zkouseni mit druhe dite). Vim ale ze doporuceni byvaji i mesic pockat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.26 12:24
@barbora5ivf píše: Více

Dekuji. To je zajimave. Takhle mne to nenapadlo.

My mame rizenou hysteroskopii pod hormony. Tak by to asi takhle neslo:( A resime jeste Nk bunky. tak cekat na vysledky..K tomu si budeme priplacet pruchodnost. Kvuli nejakemu problemu.Pro klid duse.

O Tom poskrabani jsem si rikala, ale ze se uvidi podle situace. Nebo nevim, zda si mam na tom trvat. Zase aby to nebylo mnoho zakroku navic. a kdyby to nebylo vhodne tak na silu..
Schratching ma nejake indikace? Kdy se nemuze provest?
To zni skvele a take mi to prijde logicke, ze to muze pomoct. Tak bud to vyjde ted. Nebo zkusim rict nekdy jindy.

• Citovat
  • Upravit
64
25.1.26 12:45

Ahoj, ještě k té hysteroskopii, myslím, že to co máš ty řízené hormony, je tzv. mock cyklus, odběr vzorku z dělohy ke konci cyklu bez ovulace (píchala sis asi taky Diphereline nebo Decapeptyl?), to jsem taky absolvovala, většinou jednou až dvakrát seškrábnou sliznici, ukáže to bakteriologické patologie, děložní NK buňky a údajně teda okno implantace, i když to je hodně kontroverzní (když jsou vysoké ty cytotoxické NK bunky, není to dobré, např. já jsem měla 80 %, má být max. 20% - i přes to se pokračovalo s transfery s kortikosteroidy, dokonce dexamedem, a nechytlo se - pomohlo mi podle mě až doléčit zánět močáku a totálně změnit životosprávu, hodně spánku, minimum alkoholu…). Pak spočítají to okno implantace a většinou se tvrdí, že cyklus KET mi měl zase imitovat ty podmínky jako v mock cyklu, takže ti často zase dají substituovaný cyklus bez ovulace. Mě osobně tohle časování nepomohlo.

Pak je ještě něco co se jmenuje diagnostická hysteroskopie a to opravdu důkladně projdou dělohu nějakou sondou, jestli tam nejsou srůsty, polypy apod.(je určitě dobré pak i zkontrolovat tu průchodnost vaječníků). Z mé zkušenosti v ivf centru na ultrazvuku ty polypy neviděli (teď i druhý sestřenka šla na diagnostickou a taky ji našli spoustu srůstů a polypů). Pak jsem šla na tu diagnostickou hsk a doktor mi odstranil tři.

A pak je ještě něco co se jmenuje scratching nebo vryp, to se dělá buď celkem něžně (prý aby se nepoškodilo možné probíhající těhotenství), nebo pořádně (to jsem měla já u dr. Špondrové v Gynmedě, asi 10× po celém obvodu, když byla sliznice vysoko ke konci cyklu, opravdu po tom i člověk festovně krvácí, měla jsem pak i hodně silnou menstruaci). Takže při tom úspěšném 11. KET jsem měla tuhle kombinaci silného scratchingu na konci předchozího cyklu + diagnostické hysteroskopie na začátku transferovaného cyklu. 10 transferů jsme zkoušeli všechno možné (časování transferu Erou, kortisteroidy, Clexane, úplně řízený cyklu s estrogenem atd. atd.) a vyšlo až tohle - dost to propaguju :), protože myslím, že to opravdu stojí za zkoušku pro ženy, kterým se nedaří (někdo otěhotní hned 1. KET a nic takové nepotřebuje), může to pomoct.

P. S. K časování transferu v okně implantace mi lekařka v IVF centru řekla, že když to přestali dělat, tak se jim nezměnila úspěšnost, naopak klesl stres z dojíždění pacientek načas atd… docela bych jim v tom věřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
25.1.26 18:12

@barbora5ivf
Děkujeme Ti za sdílení a zajímavé informace a postřehy, určitě to stojí za zvážení…

No ja měla všechny Kety v nativu a bohužel tam je fakt důležitá ovulace a pokud neproběhne, tak je to samozřejmě celkem problém, nevytvoří se žluté tělísko, sliznice není jak má být, atd, atd… Taky si myslím, že logicky, když žádný nativ nevyšel, respektive žádný jiný transfer, než 1. IVF a čerstvý transfer hned po stimulaci, tak mi to logicky vychází, že zřejmě nějaké hormony potřebuji, abych otěhotněla…
To uvidíme potom při Era testu a všech možných odběrech na hormony, atd… Ještě chci kromě toho vyšetřit i hematologii, zda tam taky něco není + uvidíme co ta štítná žláza :think:
Je to stejně zajímavý, někdo těhotni jak na běžícím pásu a jiné musí roky podstupovat takové peripetie :roll: 🫣.
Snad to alespoň bude k něčemu :andel:.

Jinak ten era test určitě veliký význam má hlavně u žen po 35 roce, to jde prostě většina hladin hormonů dost proti nám a taky se může vlivem všeho možného posouvat inplantační okno a to dost významně. Na hodinách to fakt nezáleží, ale ženám okolo 40ky vychází posunutí okna například i o 2 dny, tozn., že ted třeba dr. dávala paní o 2r starší ode mě embryo 5denní 3.den bráni progesteronu = 5denni embryo v den, kdy by se jinak dávalo 3denni embryo a pani je po dlouhých 7 letech konečně těhotná a končí první trimestr, stejných žen je opravdu dost, řekla bych i čím dál víc, že mají posun v tom, kdy je schopné se u nich embryo uhnízdit a to bohužel nejde jinak zjistit, všude se postupuje dle WHO standardu a jak by to teoreticky a logicky mělo byt, ale nejsme učebnice, ani stroje a myslím si, že tohle je skutečně velký pokrok a pomoc těm 35% žen, které to prostě mají hozené jinak, a posunuté ať už dopředu, nebo dozadu…

Příspěvek upraven 01.02.26 v 13:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
25.1.26 18:35

@Lucinta To jsem nevedela s tim posouvanim okna u starsich zen, je to urcite zajimavy, dekuju taky moc za sdileni, porad jsou kolem toho novy vyzkumy a tohle jsme vubec neznala… k tem hormonum, ja jsem taky mela jedinyho ducha na testu po cerstvym odberu a pak nic, ale ten posledni KET mi vysel nativu, asi bych to nespojovala s tom, ze potrebujes hormony, ale je skvely ze to meri a treba zrovna tohle bude potreba, kdo vi. Uvidite! Kazdopadne moc srdecne preju co nejkratsi a uspesnou cestu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
25.1.26 19:41

@barbora5ivf
Jj, je to tak, samozřejmě každá máme i jinak dlouhé a pravidelné cykly, ale vlivem věku produkce některých hormonů, zjm estrogenu a progesteronu prostě přirozeně klesá a to může ovlivňovat právě i to okno implantace pro embrya a receptivity endometria embryo přijmout.

Ja už jsem opakovaně v den transferu mela nízkou hladinu progesteronu, takže teď si nejen progesteron, ale i jiné hormony dr. chce pohlídat už ten cyklus před pri Era testu, aby se správně nastavily hladiny na transfer a pak se jen odkontroluje, zda je to skutečně optimální…
Taky může něco ukázat ta hysteroskopie, případně odběr na NK buňky a snad se konečně vše podchytí a správně nastaví a konečně se Sofinka dočká sourozence :andel:. Tak moc si to přeje :( a o to víc mi to trhá srdce, že to nejde… Bolí to teď prostě i za ni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.26 20:19
@Lucinta píše: Více

a to casto doktori rikaji, ze Era neni potreba, :,( zajimavy nahled. mozna na tom neco bude.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.26 20:29
@barbora5ivf píše: Více

A to jsem myslela, ze se to dela vse pri jednom ohledne hysteroskopie. :(
Proc to takhle doktori kouskuji:(
Tak to se radsi zeptam pro jistotu. Jak to presne bude.
Eru zkusime asi az tohle nezabere.
Jak dlouho Vam to snazeni trvalo? a je super. ze se povedlo :srdce: Nadeje i pro nas co cekame. Ale muselo to byt narocne, vsechna ta vysetreni. Ale vyplatilo se. :srdce:
Jinak. Teprve beru estrofem. Tak uvidim co dale bude ma ultrazvuku..Mockrat dekujeme za sdileni :srdce: :kytka:

Příspěvek upraven 26.01.26 v 21:58

• Citovat
  • Upravit
64
26.1.26 20:55

Ahoj, vetsinou pro tom steru ted v tom mock cyklu delaji delozni nk bunky a mozna okno implantace, ja na tom byla ve spanelsku, tam mi k tomu merili i laktobacily. Mela jsem prve i hodne zvysene nk bunky z krve, to spis znaci na nejaky zanet, telo je vybuzene na obranu. Pricetla jsem to mocaku a celkove nerovnovaze, spravilo to tcm, cviceni, dobra zivotosprava, omezeni prace. Mam za sebou 5 ivf, vysel az 11.transfer (7. transfer s pgta testovanym embryem), predtim vsechny pokusy bez implantace. Za sebe mi myslim pomohly ty hysteroskopie, protoze nic jineho jinak nebylo a otehotnela jsem hned.., jo, jeste jsem tyden brala aspirin po transferu, ale to tezk rict jaky melo efekt. Drzim palce, urcite je skvely udelat vsechna vysetreni, i delohy, ta se myslim porad podcenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.2.26 21:03

Moje zkusenost

Ja jsem v Repromede a musim rict, ze tam transfer neberou jen jako obycejne „vlozeni embrya“, ale delaji opravdu vsechno pro to, aby melo embryo co nejlepsi podminky se uchytit.

Kdyz je potreba, umi doporucit i ruzne doplnkove metody, treba testy, ktere pomuzou trefit ten nejlepsi den pro prenos, nebo latky, ktere embryu pomahaji se lip „prichytit“ v deloze. Mne hodne uklidnilo, ze se to resi hodne individualne a ne stylem jedna sablona pro vsechny.

A samotny KET probihal v klidu a citila jsem se tam opravdu v dobrych rukou ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
4.2.26 21:55

@Aneta767 ahoj nechci ti brát iluze ale měla by sis o těchto „metodach“ a jejich účincích/úspěšnosti účinků více nastudovat. To je jasný že ti to všechno „doporučí“ neboť z toho mají peníze a zrovna Repromeda penízky ráda 😁 tím samozřejmě nechci říct že je to k ničemu, jen už je dost studií a i ze zkušeností jiných car, že dost těch doplňkových metod je „zbytečny“ vyhození peněz
každopádně důležitý je že jsi se cítila dobře 😊 a přeji ti ať se embryjko hezky zabydlí a už se tě nepustí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.