IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1463
9.1.26 09:43
@Anonymní píše: Více

Ahoj, co mají vše za vyšetření? Napíšu jen co vše jsem absolvovala já: hysteroskopie, imunologie i s KIR geny, NK buňky z dělohy, ERA test (popřípadě i ten s kontrolou zánětu v děloze), odběr na trombofilni mutace. Zkontrolovala bych si odběrem krve, jak je na tom s různými vitaminy a minerály… zkusila bych pak naparky… fyzio- pánevní dno.. no je toho mraky, co se dá, ale bohužel je to pak vždycky tak trochu i na přírodě a něčím mezi nebem a zemi :roll: Ale pro povzbuzení ted moje známá, taky 4ivf, bez dítěte doteď a na druhy KET se podařilo… :andel: pomohly asi infuze intralipidu preventivně… ale to je proste vždycky otázka, co opravdu nakonec pomůže… :nevim: popřípadě ja mela jeste v planu zkusit Sanakin, kdyby mi to ted nevyšlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
9.1.26 10:00

Jestli neměří progesteron před transferem, tak to není dobrá klinika a měla by jít určitě jinam… ze svojí zkušenosti s x centry v Čechách můžu doporučit IVF Cube v Praze (dálka nedálka, ať klidně přenocují, je to jen pár návštěv), na pojedenáctvé se mi tam zadařilo. Mají výbornou laboratoř a skvělé doktorky a měli by umět něco vymyslet. Každopádně pokud letos už absolvovala tři cykly, doporučuju si dát přes zimu pauzu a zregenerovat (to mi kladla na srdce moje lékařka čínské medicíny, že pokud to není nutné v zimě nechat tělo odpočívat..). Jako nejlepší postup se mi zdá objednat si v Cube online konzultaci s dr. Višňovou (primářka) a zeptat se jí na její názor (nebo v jiném centru, které si vybere) - pokud bude umět nastavit léčbu na její konkrétní případ. Je určitě v tuhle chvíli potřeba nějaká změna… moc Tvé kamarádce držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.26 10:17

@Jane486
Moc dekuji. Netusim co vsechno maji, ale kdysi mi to psala a ja uz si to nejak nepamatuju :D. Všechno si vypíšu moc dekuji 🙏🏽 ☺️.

@barbora5ivf
Moc dekuji 🙏🏽 ja jsem ji právě rikala, ze se mi ta její klinika udá divna, uz jen kvůli tomu, co mi vždycky píše, jak se tam střídají doktoři, ze neví ke komu půjde a ze jen vyjmecne se clovek dostane k tomu,
O kterém tam říkají, ze je TOP. Jinak me pred par lety v Gennetu také neměřili progesteron, az ted co jsme si šli pro druhé mimi mi ho měřily, ale důležité je, ze začaly. Kamarádka si o to musela rict sama po tom, co jsem ji to,,doporučila,,.

Ale uz několikrát jsem ji říkala, at změní kliniku a nechce se ji no 🤷🏽‍♀️. Tak rozhodnuti uz je jen na ni.

• Citovat
  • Upravit
64
9.1.26 10:28

Jasný, já jsem za léčbou cestovala i do jiných zemí, tak na to koukám jinak - že mi to za to vždycky stálo, protože jsem chtěla tu nejlepší možnou léčbu nebo jiný přístup, a udělala jsem si vejlet ;)…střídání lékařů samo o sobě není problém, pokud si dobře předávají informace. Je problém, že nemají dobré výsledky / neumí ji pomoct.. a za konzultaci nic nedá a uviděla by, jak to na ni bude působit - konzultace jsou zdarma, musí tam jen sepsat obvykle svou ivf historii. S Gennetem nemám z minulého roku úplně dobrou zkušenost (chaos), ale je to jedna z modernějších klinik určitě… za mě jednoznačně Cube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.26 21:18

@barbora5ivf
To ano. Ted uz jen záleží na nich.

Opravdu v Gennetu chaos? My chodíme do Gennetu ne letne a chaos jsem tam nikdy nezažila tedy.

• Citovat
  • Upravit
64
9.1.26 21:35

Já jsem byla v Arše, ale na Letnou jsem měla taky dobré reference, tak asi záleží… (mě tam embryoglue dali když jsem ho nechtěla, a nedali, když jsem ho chtěla, pak při každém transferu všichni hrozně štelovali to rozlišení, jednou to bylo víceméně naslepo a s hádkou doktora se sestrou (sestra se mi pak omlouvala, že to bylo v pořádku a doktor že je vynikající odborník :)… a před transferem mi nekontrolovali progesteron, to jsem byla na estrogenem řízeném cyklu, takže bez žlutého tělísku, a tudíž bez přirozeně vysokého progesteronu, až pak mě honili druhý den do lékarny, že si to mám okamžitě píchnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.26 10:43

@barbora5ivf
Tak to je tedy mazec. To me se tedy jeste nikdy nic takové nestalo, ze by byl nějaký problém nebo tak něco

• Citovat
  • Upravit
2697
12.1.26 14:07

Holky, vy které jste momentálně těhotné po úspěšném ET/KET… byli jste na akupunktuře nebo ne? Přemýšlím zda jit nebo ne :lol: Teda pokud paní bude mit misto, aledelam si malý pruzkum :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
12.1.26 14:21

@eM00
Já jsem chodila!!! Měsíc před transferem každý týden, a pak jednu 3 dny po transferu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
12.1.26 14:54

Holčičky, u nás dnes kontrola. Srdíčko jako u malého sportovce! :srdce: :D
Mám velikou radost :andel:
Akorát pořád velký hematom cca 2cm, ohraničený a bez krvácení. Má s tím některá z Vás zkušenost? Vím, že hematom bývá poměrně často, ale trošku mě to znepokojuje. Asi jediné co může pomoci je prostě sedět doma na zadku? :lol: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2697
12.1.26 15:51

@Lucky88 A i pred tim kdyz to nevyšlo? Teda pokud si nela nejaky neúspěch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
12.1.26 17:47
@eM00 píše: Více

Nechodila jsem, ale poridila jsem si pranamatku.
Puvodne jsem taky chtela akupunkturu, ale uz me unavovalo litani po odbornikach a takhle jsem se prokrvovala kazdy den doma. :)
Urcite to nema takovy efekt jako cilena akupunktura, ale me to stacilo. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
12.1.26 20:58
@eM00 píše: Více

Nechodila.
Vlastně před posledním úspěšným KET jsem nedělala už vůbec nic, ani žádné vitamíny, ani doplňky…Řekla jsem si, že nebudu tělo a imunitu dráždit vůbec ničím a podařilo se a už máme za sebou i šestinedělí :andel:
Všem vám držím moc palečky, nevzdávejte to, někdy je ta cesta delší a trnitější, ale stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
13.1.26 15:12

@eM00
chodila jsem i předtím, a otěhotněla jsem. To že to nevyšlo je věc druhá, ale věřím, že to poomohlo na prokrvení sliznice a všeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
15.1.26 14:57

Ahoj holčičky, chci Vás všechny moc a moc pozdravit, poděkovat za zprávy a starost… Přeji nám všem krásný a úspěšný nový rok plný dobrých zpráv, štěstí, radosti a hlavně zdraví a lásky pořádný ranec 🙏🏼 ❤️ 🍀 🕊️.

Omlouvám se Vám za odmlku, ale potřebovala jsem prostě už po tom všem pauzu od všeho, co by mi připomínalo, jak to prostě je a že ten minulý rok úspěch nepřišel. Teď jsem bojovala po takové době s přihlášením :mrgreen: :lol:, už jsem si myslela, že se sem ani nedostanu…

Všem s pozitivními zprávami moc a moc gratuluji, ať už k miminkům, srdíčkům, čarečkám i úspěchu v počtu embryjek po IVF :kytka: :hug:.
Přelouskala jsem prosím pěkně asi 110 stránek… :lol:

My jsme si dali 3 měsíce pauzu, nastoupila jsem do práce, skvělý kolektiv, krásná práce a malé se ve školičce se mnou taky docela líbilo. Teď budu opět lítat po všech čertech.
V úterý jsem měla konzultaci v centru a jdeme teď tedy tou druhou cestou, čeká mě hysteroskopie, pak ERA test + NK buňky z dělohy a odběry na hormony a snad i trombofilní mutace a uvidíme.

Konečně se zjistí, zda nejsou nějaké problémy po císaři, bohužel to předtím nikoho nenapadlo a jen IVF a IVF a transfer za transferem a embryjka se vždy buď nechytala, nebo chytla a jen biochemka a to se samozřejmě vysvětlilo, že to je kvůli věku :zed: a to jsem zdravotník a sama jsem se ptala, pátrala, zjišťovala, jestli nemůže být problém tam a tam a v tom a tom.

Zkouším věřit, že se něco najde a “vyřeší” a třeba se nám opravdu ještě zadaří. Ale je to samozřejmě těžké, už máme jen 2 embryjka, tak chci opravdu vyšetřit a udělat vše pro to, aby se jimi neplýtvalo.
Ale říkám si, co když těch 7 embryjek předtím mohlo být v pořádku a tahle 2 být nemusí :oops: :( … Zkouším se naladit, že konečně se někdo zajímá “proč” to porad nejde a neomlouvá se to věkem, ale říkám si, že tohle se mělo dít už před rokem a půl v minulem centru… Ale kdyby to tak člověk věděl…

No, uvidíme. Příští týden mám už konzultaci a kontrolu před hysteroskopií, musím jinak, u nás v centru nedělají… Ale našla jsem snad dobré centrum, které má krásné recenze. Největší strach mám samozřejmě z toho, že s nikde nic nenajde (ani problém po císaři, ani posunuté implantacni okno, ani problem imunologie z dělohy, ani nic z krve) a já se budu muset smířit s tím, že to prostě už nejde :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.