Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, co mají vše za vyšetření? Napíšu jen co vše jsem absolvovala já: hysteroskopie, imunologie i s KIR geny, NK buňky z dělohy, ERA test (popřípadě i ten s kontrolou zánětu v děloze), odběr na trombofilni mutace. Zkontrolovala bych si odběrem krve, jak je na tom s různými vitaminy a minerály… zkusila bych pak naparky… fyzio- pánevní dno.. no je toho mraky, co se dá, ale bohužel je to pak vždycky tak trochu i na přírodě a něčím mezi nebem a zemi
Ale pro povzbuzení ted moje známá, taky 4ivf, bez dítěte doteď a na druhy KET se podařilo…
pomohly asi infuze intralipidu preventivně… ale to je proste vždycky otázka, co opravdu nakonec pomůže…
popřípadě ja mela jeste v planu zkusit Sanakin, kdyby mi to ted nevyšlo…
Jestli neměří progesteron před transferem, tak to není dobrá klinika a měla by jít určitě jinam… ze svojí zkušenosti s x centry v Čechách můžu doporučit IVF Cube v Praze (dálka nedálka, ať klidně přenocují, je to jen pár návštěv), na pojedenáctvé se mi tam zadařilo. Mají výbornou laboratoř a skvělé doktorky a měli by umět něco vymyslet. Každopádně pokud letos už absolvovala tři cykly, doporučuju si dát přes zimu pauzu a zregenerovat (to mi kladla na srdce moje lékařka čínské medicíny, že pokud to není nutné v zimě nechat tělo odpočívat..). Jako nejlepší postup se mi zdá objednat si v Cube online konzultaci s dr. Višňovou (primářka) a zeptat se jí na její názor (nebo v jiném centru, které si vybere) - pokud bude umět nastavit léčbu na její konkrétní případ. Je určitě v tuhle chvíli potřeba nějaká změna… moc Tvé kamarádce držím palce.
@Jane486
Moc dekuji. Netusim co vsechno maji, ale kdysi mi to psala a ja uz si to nejak nepamatuju
. Všechno si vypíšu moc dekuji 🙏🏽 ☺️.
@barbora5ivf
Moc dekuji 🙏🏽 ja jsem ji právě rikala, ze se mi ta její klinika udá divna, uz jen kvůli tomu, co mi vždycky píše, jak se tam střídají doktoři, ze neví ke komu půjde a ze jen vyjmecne se clovek dostane k tomu,
O kterém tam říkají, ze je TOP. Jinak me pred par lety v Gennetu také neměřili progesteron, az ted co jsme si šli pro druhé mimi mi ho měřily, ale důležité je, ze začaly. Kamarádka si o to musela rict sama po tom, co jsem ji to,,doporučila,,.
Ale uz několikrát jsem ji říkala, at změní kliniku a nechce se ji no 🤷🏽♀️. Tak rozhodnuti uz je jen na ni.
Jasný, já jsem za léčbou cestovala i do jiných zemí, tak na to koukám jinak - že mi to za to vždycky stálo, protože jsem chtěla tu nejlepší možnou léčbu nebo jiný přístup, a udělala jsem si vejlet
…střídání lékařů samo o sobě není problém, pokud si dobře předávají informace. Je problém, že nemají dobré výsledky / neumí ji pomoct.. a za konzultaci nic nedá a uviděla by, jak to na ni bude působit - konzultace jsou zdarma, musí tam jen sepsat obvykle svou ivf historii. S Gennetem nemám z minulého roku úplně dobrou zkušenost (chaos), ale je to jedna z modernějších klinik určitě… za mě jednoznačně Cube.
@barbora5ivf
To ano. Ted uz jen záleží na nich.
Opravdu v Gennetu chaos? My chodíme do Gennetu ne letne a chaos jsem tam nikdy nezažila tedy.
Já jsem byla v Arše, ale na Letnou jsem měla taky dobré reference, tak asi záleží… (mě tam embryoglue dali když jsem ho nechtěla, a nedali, když jsem ho chtěla, pak při každém transferu všichni hrozně štelovali to rozlišení, jednou to bylo víceméně naslepo a s hádkou doktora se sestrou (sestra se mi pak omlouvala, že to bylo v pořádku a doktor že je vynikající odborník
… a před transferem mi nekontrolovali progesteron, to jsem byla na estrogenem řízeném cyklu, takže bez žlutého tělísku, a tudíž bez přirozeně vysokého progesteronu, až pak mě honili druhý den do lékarny, že si to mám okamžitě píchnout..
@barbora5ivf
Tak to je tedy mazec. To me se tedy jeste nikdy nic takové nestalo, ze by byl nějaký problém nebo tak něco
Holky, vy které jste momentálně těhotné po úspěšném ET/KET… byli jste na akupunktuře nebo ne? Přemýšlím zda jit nebo ne
Teda pokud paní bude mit misto, aledelam si malý pruzkum ![]()
@eM00
Já jsem chodila!!! Měsíc před transferem každý týden, a pak jednu 3 dny po transferu ![]()
Holčičky, u nás dnes kontrola. Srdíčko jako u malého sportovce!
![]()
Mám velikou radost ![]()
Akorát pořád velký hematom cca 2cm, ohraničený a bez krvácení. Má s tím některá z Vás zkušenost? Vím, že hematom bývá poměrně často, ale trošku mě to znepokojuje. Asi jediné co může pomoci je prostě sedět doma na zadku?
![]()
@Lucky88 A i pred tim kdyz to nevyšlo? Teda pokud si nela nejaky neúspěch
@eM00 píše: Více
Nechodila jsem, ale poridila jsem si pranamatku.
Puvodne jsem taky chtela akupunkturu, ale uz me unavovalo litani po odbornikach a takhle jsem se prokrvovala kazdy den doma. ![]()
Urcite to nema takovy efekt jako cilena akupunktura, ale me to stacilo. ![]()
@eM00 píše: Více
Nechodila.
Vlastně před posledním úspěšným KET jsem nedělala už vůbec nic, ani žádné vitamíny, ani doplňky…Řekla jsem si, že nebudu tělo a imunitu dráždit vůbec ničím a podařilo se a už máme za sebou i šestinedělí ![]()
Všem vám držím moc palečky, nevzdávejte to, někdy je ta cesta delší a trnitější, ale stojí to za to.
@eM00
chodila jsem i předtím, a otěhotněla jsem. To že to nevyšlo je věc druhá, ale věřím, že to poomohlo na prokrvení sliznice a všeho
Ahoj holčičky, chci Vás všechny moc a moc pozdravit, poděkovat za zprávy a starost… Přeji nám všem krásný a úspěšný nový rok plný dobrých zpráv, štěstí, radosti a hlavně zdraví a lásky pořádný ranec 🙏🏼 ❤️ 🍀 🕊️.
Omlouvám se Vám za odmlku, ale potřebovala jsem prostě už po tom všem pauzu od všeho, co by mi připomínalo, jak to prostě je a že ten minulý rok úspěch nepřišel. Teď jsem bojovala po takové době s přihlášením
, už jsem si myslela, že se sem ani nedostanu…
Všem s pozitivními zprávami moc a moc gratuluji, ať už k miminkům, srdíčkům, čarečkám i úspěchu v počtu embryjek po IVF
.
Přelouskala jsem prosím pěkně asi 110 stránek… ![]()
My jsme si dali 3 měsíce pauzu, nastoupila jsem do práce, skvělý kolektiv, krásná práce a malé se ve školičce se mnou taky docela líbilo. Teď budu opět lítat po všech čertech.
V úterý jsem měla konzultaci v centru a jdeme teď tedy tou druhou cestou, čeká mě hysteroskopie, pak ERA test + NK buňky z dělohy a odběry na hormony a snad i trombofilní mutace a uvidíme.
Konečně se zjistí, zda nejsou nějaké problémy po císaři, bohužel to předtím nikoho nenapadlo a jen IVF a IVF a transfer za transferem a embryjka se vždy buď nechytala, nebo chytla a jen biochemka a to se samozřejmě vysvětlilo, že to je kvůli věku
a to jsem zdravotník a sama jsem se ptala, pátrala, zjišťovala, jestli nemůže být problém tam a tam a v tom a tom.
Zkouším věřit, že se něco najde a “vyřeší” a třeba se nám opravdu ještě zadaří. Ale je to samozřejmě těžké, už máme jen 2 embryjka, tak chci opravdu vyšetřit a udělat vše pro to, aby se jimi neplýtvalo.
Ale říkám si, co když těch 7 embryjek předtím mohlo být v pořádku a tahle 2 být nemusí
… Zkouším se naladit, že konečně se někdo zajímá “proč” to porad nejde a neomlouvá se to věkem, ale říkám si, že tohle se mělo dít už před rokem a půl v minulem centru… Ale kdyby to tak člověk věděl…
No, uvidíme. Příští týden mám už konzultaci a kontrolu před hysteroskopií, musím jinak, u nás v centru nedělají… Ale našla jsem snad dobré centrum, které má krásné recenze. Největší strach mám samozřejmě z toho, že s nikde nic nenajde (ani problém po císaři, ani posunuté implantacni okno, ani problem imunologie z dělohy, ani nic z krve) a já se budu muset smířit s tím, že to prostě už nejde
.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.