IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.2.26 21:30
@barbora5ivf píše: Více

To zni skvele. Logicke mi prijde poresit delohu. Tam to zavrtani zacina… a zvlaste pokud je tam neco netypickeho. Bohuzel ne kazdy doktor ma ten samy nazor:(.
Lactobacily, tak na to se zkusim podivat. moc dekuji za info🍀 💐

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.26 21:58
@Aneta767 píše: Více

Dekuji. ja tady prvne chtela jit :). Ale pak jsem se docetla kritiku na tuto kliniku. Tak jsme sli do „vychvalenejsi“ kliniky. Kde mi to ale pocitove nesedlo a bylo to pro me utrpeni tam byt. Jeste jsme zkusili dalsi vychvalovanou a nakonec nam rekli veci ze slo evidentne jen o penize. Tak jsme to radsi na zacatlu vzdali, kdyz tam nebyl ten dobry pocit. A nakonec jsme take odesli. Ted jsme nekde, kde nam to sedi lepe pocitove. Tak snad budeme mit stesti kdyz i psychika bude lepsi a jsou vstricnejsi. Kdybychom nahodou menili nekdy kliniku zkusime tady. Protoze jsem zastancem individualniho reseni problemu :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.26 22:08
@Luci377 píše: Více

Ja se teda musim zastat. Lepsi nez strilet embria bez vysetreni. Tak jsem take zastancem udelat pro uspech vse.
Prijde mi hrozne ze embrio je jeden zivot o kterem vime ze tam je. Neni to jako u prirozeneho otehotneni. A ze pro to aby se uchytilo neudelame prvni, posledni, tak mi prijde strasne. Z meho pohledu a asi precitlively pohled. Ale kazdy to mame jinak a take byt v pohode je dulezite pri ivf.

A taky nevite co ma kdo za sebou. Treba se slouho nedari. A vysetreni je dulezite.

Treba zkusenosti jinych car je nedelat vysetreni aby se zadarilo. Protoze z neuspesnych zen ma prece dlouhodobe penize. Take pohled.

• Citovat
  • Upravit
64
5.2.26 22:11
@Anonymní píše: Více

Jj, dřív se mělo za to, že si všechno ošéfuje embryo (slyšela jsem to jako mantru od doktorů v Heliosu i třebe v Gennetu), ale ve Španělsku mě vyvedli z omylu, že děložní faktor je stejně tak důležitý a dost mě povzbudili, že se to dá řešit. Laktobacily jsem si nakonec objednala nějaké omnibiotic ze švýcarska, mají ty správné kmeny, ale jestli to pomohlo, to netuším, brala jsem to tak různě mezi ivf cykly. Ale je to taky kontroverzní, jejich přítomnost/nepřítomnost může být zase důsledek nějaké jiné nerovnováhy (já jsem měla ty správné úplně „vybité“ :), ale je možné jak říkám, že to bylo nějakým zánětem, který jsem tam patrně měla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
5.2.26 22:26

Tak Vás sem jdu pozdravit…
Mám za sebou předoperační a příští týden 12.2. mě čeká operační hysteroskopie…
Byla jsem na indikaci k hysteroskopii a dr., která mě zřejmě bude zákrok provádět už pouhým sonem viděla a vyjádřila se, že po císaři jizva, myšleno uvnitř nevypadá úplně pravidelně a že se ji zdá, k jizvě na děloze mám možná přirostlý močový měchýř…
Hned jsme se tedy domluvily, že to určitě nebude jen diagnostický zákrok, ale operační s tím, že se rovnou pokusí vyřešit co se dá a také se vezme imunologie z dělohy a vyšetří se odebrané vzorky… Říkám si, že samozřejmě je to skvělé, že se třeba konečně něco vyřeší a pohne, ale zároveň mě tíží a trápí to, že je to přesně 2 roky, co jsme se začali snažit o druhé děťátko a obrátili se tehdy logicky na centrum, kde nám pomohli k naši holčičce, kde jsem opakovaně řešila, zda nemůže být nějaký problém po porodu, nebo hormonálně, atd a nikoho to nezajímalo :( … jen se střílelo embryi a našimi penězi a prakticky až po změně kliniky mam pocit, že se někdo zajímá i o to, zda není někde skutečně nějaký problém, srůsty, polypy, chronické zánětlivé ložisko, atd… A neomlouvají nezdary jen mým věkem…

Je tu prosím někdo, kdo měl operační zákrok spojený s hysteroskopií (odstranění polypů, srůstů, čištění)? Za jak dlouho jste byly fit? Nebo jak dlouhá byla rekonvalescence?

Děkuji za sdílení 🙏🏼 ❤️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
5.2.26 23:24

@Lucinta my už jsme si psaly, ale moc Ti držím palce, aby se odstranily tyhle problémy a věřím, že to může pomoct. Já jsem šla na transfer hned po odstranění polypů a vyšlo to, ale doktor může doporučit například měsíční pauzu a antibiotika, záleží na rozsahu zákroku… je to k vzteku, že se to nedělá automaticky hned, taky jsem si tím prošla a musela si to vybojovat, ale až se to povede, bude to dobrý… :srdce:, hlavně že jste na dobré cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
6.2.26 07:03

@Lucinta ahoj rozumím, je to k vzteku ale bohužel s tím už stejne nic neuděláš. Je dobře, že jste změnili kliniku a konečně se něco děje, věřím že to pomůže a konečně se dočkáte druhého miminka :srdce: jinak já byla na laparoskopii kde mě brali vejcovody, odstraňovali srůsty, ložiska endometriózy a celkově vyčistili 29.4. a v červnu jsme hned začali stimulaci a koncem června/začátkem července bylo opu a následně et :andel: byla jsem 4 dny v nemocnici a za týden ještě na stehy. Prý je rekonvalescence delší než u hysteroskopie, takže si myslím že do těch 2 měsíců určitě budeš moci začít stimulovat 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
7.2.26 09:04

@barbora5ivf
Ahojky, ano ano, psaly a děkuji Ti za podporu :hug:. Já se obávám, že mě měsíc pauza bude čekat tak jako tak, protože před transferem budu mít ještě ERA test a odběry v ten pomyslný den transferu a myslim si, že přípravu na test můžu začít až po 1 prodělané menstruaci a cyklu, aby se děloha dostala do podmínek jako v normálu a při transferu, aby byly hodnoty správné a vypovídající…
Tak si myslím, že to u me ještě bude měsíc a kousek, ale musím si to ještě ověřit, zda si to dobře pamatuji…
Ano, to jediné mě fakt mrzí nejen za mě, ale i za ostatní holky, co si tohle prochází, že některá centra řeší jen embrya, imunologie, genetiku a když je tohle v pořádku, tak prostě podle nich není problém…

Ale když se nad tím zamyslím, že i s dcerkou jsem otěhotněla až když jsem měla antibiotika na něco, co mi vyšlo ze stěru z krčku a možná se tedy vyčistilo prostředí, tak čím dál víc věřím tomu, že když se to “vyčistí” i teď po císaři, tak by to mohlo pomoci…
Zda už není pozdě a nemělo se to udělat 6 transferů zpět, to se teprve dozvíme…
Ale útěchou mi je, že jsem s manželem za tu dobu opakovaně loni otěhotněla i přirozeně, ale nikdy to nedopadlo, tak tam třeba je i tento faktor a třeba by se stal zázrak i přirozeně 🙏🏼 🍀 ❤️.
Nejsem zatím připravena se vzdát… Tak snad se na nás štěstí usměje :andel:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
7.2.26 09:23

@Luci377
Ahojky, moc děkuji za sdílení. Mě “zatím” čeká hysteroskopie, asi až pokud by to na odstranění eventuálních srůstů a problémů nestačilo, tak i laparoskopie…
Každopádně to u mě bude asi dost podobné, po hysteroskopii, mě sice nečeká stimulace jako taková, ale budu mít řízený cyklus estrogenem a progesteronem kvůli ERA testu a odběrům v pomyslný den transferu a pak až další měsíc transfer…
Do té doby ještě musím dořešit štítnou žlázu, odběry na všechno možné a uvidíme :andel:.
Snad to konečně pomůže 🍀.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1463
7.2.26 09:54

Holky mam doma dvě balení laktobacilů vaginálních Gynium.. jsou dobrý 👍 nebyly ani levný, a tak se mi nechtějí vyhodit… ale ja už je nevyužiju… nemel by někdo zájem? Jsem ochotna poslat na adresu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
7.2.26 10:45

@Lucinta to urcite dopadne dobre, dejte tomu cas a nevzdavat :srdce:, hlavne jestli se dari tehotnet a dari se embryjkum doklubat, to se povede..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
9.2.26 10:29

@Lucinta aha tak aspoň už je plán držím pěsti aby pomohlo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
12.2.26 18:29

Ahoj holky tak jsem byla na UTZ před KET jsem 10dc a v pondělí mám další. Sliznice je zatím 6mm a největší folikul 10mm. Taky mi vzali krev na TSH a prolaktin. Tak uvidíme jak to poroste 🙂 je tu někdo v podobné fázi ivf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
12.2.26 19:27

Ahoj holky, tak se hlásím po hysteroskopii, děloha se jeví v pořádku, je tam prý krásný pokojíček, vyčištěna, odebrané vzorky na histologii, imunologii. Výsledky budou za 3-4 týdny, teď tedy musí proběhnout jedna menstruace, aby se dala děloha/sliznice do normálu a pak s další menstruací už začnu s přípravou na Era test a uvidíme do té doby, co výsledky dnešních odběrů z dělohy…
Na jednu stranu jsem ráda, že po fyzické stránce je to tam v pohodě, ale znáte to, když Vám všichni tvrdí, že je všechno v pořádku a ono to stejně nevychází, tak čekáte, že někde “něco” třeba vyplave a vyřeší se…

Uvidíme, jak to půjde dál. Teď jsem si v hlavě mohla pomyslně odškrtnout další milník… a snad se dopracuji i k transferu 😇.

@Luci377
Luci, moc na Tebe myslím a držím palce :hug: :andel:, ať už je to to správné a šťastné embryjko a ten správný cyklus 🙏🏼 🍀 ❤️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
13.2.26 11:43

@Lucinta moc děkuji :srdce:
to je dobré znamení že hystero dopadla tak dobře, věřím že i výsledky budou bez problému, případně že se konečně ukáže příčina neúspěchů a konečně se bude moct vyřešit :andel: držím pěsti 🍀 a dej vědět až bude něco nového

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.