Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lucinta super zprávy, vypadá to na nějaké změny a moc doufám, že pomůžou
jinak ja zitra začínám 25tt, nejak to začalo letět 🙈
@Luci377 píše: Více
Ahoj Luci, to mě moc mrzí, ach jo… velmi dobře znám a mám z toho sama strašný vitr a obavy
… Myslim na Tebe
a moc bych Ti přála, tak jako nám všem, aby se tu už psaly jen samé pozitivní zprávy a příběhy 🙏🏼 🍀 ❤️.
@Jane486 píše: Více
Moc a moc děkuji, kéž by to byl konečně ten pravý koktejl a to pravé embryjko… 🙏🏼 🍀 ❤️.
Panečku 25tt, to snad ani není možné jak to utíká, to je krásné a držím moc a moc palečky at už je ten zbytek jen a jen krásný a pohodový
.
@Luci377 ahoj, to mě moc mrzí
, to je těžké… bylo to po pgta? a můžu se zeptat, kolikátý transfer už máš za sebou a jak probíhala stimulace/ byla ta vajíčka dost zralá / výška děložní sliznice? a kolik embryjek Ti ještě zbývá?
@barbora5ivf ano bylo to jediné co nám po pgta zbylo jako v pořádku. Byl to muj 4. transfer. Mám za sebou dva ivf cykly. Oboje krátký protokol. Vajíček teď 16 všechny zralé a oplodněné zbylo 10 z toho hned první et, 5 na genetiku a 4 zamražené, u těch zamrazenych nám nebyla doporučena genetika s ohledem na kvalitu dvě by to určitě nedaly. Sliznice i vše ostatní v pořádku, měla jsem teď poprvé nativ a embryoglue. Je mi 31 a manželovi čerstvě 35.
@Luci377 To je mi líto
… ale věk máte krásný… holky tady hodně zmiňovaly Clayo, které ty vajíčka umí nějak vyživovat během stimulace. Asi bych změnila centrum, a uvidíte co vám kde doporučí.. já jsem měla vždycky lepší výsledky stimulace v létě (taky jsou na to studie, že i spermiím sluníčko prospívá). Můžu doporučit asi i kůru na zlepšení spermatu (jsou různé balíčky na plodnost se selenem a zinkem pro muže), bere se to 3 měsíce před odběrem už, nám to myslím pomohlo. Zkuste si dát oddych, nabrat síly a dát tomu ještě šanci.. Držím palce.
@barbora5ivf Clayo máme z ruky, jsme z jižní Moravy takže tak 3 hod. cesty. To nehrozí
Manžel má výborný spermiogram ale doplňky jsem mu teď taky před tím druhým ivf koupila, to spíš já nemám moc hezky vajíčka říkal doktor ale beru vše možné, říkal že to se úplně ovlivnit bohužel nedá. No uvidíme, chci si teď oddychnout a uvidíme co dál
@Luci377 ja jsem jezdila i do spanelska, tak 3 hodiny mi prijdou dost dobry:), zkuste s nimi treba online konzultaci, neni to zavazny, pokud by meli reseni, tak se to vyplati.. ale nechci Ti to nutit. Jeste nekdo doporucoval tusim v Brne Repromedu (a urcite ne Helios). Ale sla bych tam kde dostanete nejlepsi peci. Preju hodne sily a verim ze vam to klapne, embryjko evidentne doklubat jde a to je nejdulezitejsi.
@Jane486 mi povídej.
teď jsem se také divila, když jsem se podívala na aplikaci a chtěla si přečíst info o prďolkovi.
brzy konec 25 týdne a já si říkám, kde to tak začalo utíkat.
ale když mám čekat do kontroly, tak se čas vleče.
![]()
Jak se cítíš?
kdy máš termín?
@Riki96 ahojky, zrovna dneska jsem si na tebe vzpomněla, že jsi sem už dlouho nenapsala… u nás vše dobrý, cítím se dobře až na občasné zadychavani a bolest beder a časté chození na wc 🤣 termin mám 2.7., co vy? Vse v pořádku a termin mas kdy? 😊
@Jane486 no nenapsala.
od toho silného krvácení od hematomu jsem měla myšlenky pak jinde. Krvácet jsem přestala až někdy koncem ledna.
ale strach jsem měla pořád dál. Začala jsem s výbavou, plenkami atd, abych změnila myšlenky a začala si užívat až po druhém screeningu, kdy se objevily i pohyby maličkého a já si řekla, že je to držák, když zvládnul semnou autonehodu a velký hematom. 🩵 🍀Takže výbavu mám už asi kompletní, včetně zásob plen různých velikostí
teď jen objednat ještě ubrousky a je to. 🫣 🤭
Zadýchávám se také, toaleta je dobrý kámoš každou chvíli.
bolest žeber naštěstí nemám. 😬
Také mě dost začalo tvrdnout břicho a mívám takový zvláštní tlak v podbřišku, takže jsem vyfasovala magnosolv a mám se šetřit.
dcera byla předčasně, takže my už s manželem odpočítáváme dny, aby jsme se dostali aspoň na nějaký rozumný termín.
![]()
Jinak termín mám 30.6., takže to jsme hned u sebe.
![]()
Jak jsi na tom s výbavou ty?
už víš pohlaví? ![]()
@Riki96 tak to je dobře, že se to všechno srovnalo a malý je určitě bojovnicek 😊 já zatím pokoupila jen pár oblečení… mam skoro vše po synovi, a taky jsem začala až po druhém screeningu, chtěla bych zbytek věcí doobjednat duben/květen a pak už mit klid 🙏🏼 pohlaví víme uz od začátku, taky chlapeček ☺️
Ahoj holky, jak se máte? ![]()
@Luci377 Lucii to mě strašně mrzí
já se teď připravuju na 5.ivf tak úplně chápu, posílám pozitivní energii a hlavně neztrácej víru
Ono všechno má svůj čas a na to dobré se vyplatí si počkat. Jinak já teď začala brát mateří kašičku na kvalitu vajíček a cvičím hormonální jógu tak uvidíme co to udělá ![]()
@barbora5ivf Baru to mi dalo zase novou naději, děkuju
Pořád jsem si říkala že logicky je větší šance v nižším věku ale i my měli nejlepší výsledky po 2 letech od předchozích IVF takže asi fakt má všechno svůj čas
Držím palce ať je u tebe všechno už jen dobrý! ![]()
@Lucinta Lucí držím palce ať to konečně klapne! Čekají tam na tebe krásný embryjka a moc ti přeju aby všechno do sebe zapadlo a vaše rodinka se rozrostla ![]()
Já jsem po té HyFoSy (kontrola dělohy plus průchodnost vejcovodů) musela jsem si to vyšetření vyloženě vydupat protože mi furt tvrdili že tím že jdeme na IVF tak průchodnost je irelevantní. Jenže já si říkám proč ne? a chci vědět jak jsem na tom. Tak mi zjistili že děloha v pořádku, pravý vejcovod ASI ok a levý ASI zablokovaný. Ale absolutně to neřešil, zaplatila jsem 4500, dal mi takovou zprávu a hotovo. Nic se zablokovaným vejcovodem nehodlají dělat, žádné další doporučení. Achjo.
Bohužel i v Clayo mám pocit že je to hlavně byznys.. ale holt je to asi všude. Plus zvýšily zase ceny od minulýho roku, takže IVF tam vychází fakt na cca 180 tis nebo i víc, netuším kolik budu doplácet ještě za léky bez pojišťovny, šílený
Docela jsem i přemýšlela jestli změním kliniku na levnější (zvažovala jsem Motol) ale nakonec jsme se rozhodli zůstat v Clayo, věříme že třeba pomůže že už o nás mají data z minulého cyklu. No uvidíme.. ![]()
@Lucii_V ahoj Luci, joga je super,.taky jsem to cvicila hodne pak uz, v kombinaci s Mojzisovou.. 180tis. Uz je poradnej ranec:(, (ja jsem. platila v Cube 80tis. Za stimulaci vcetne icsi+mfss, nic dal jsme nepridavali krome glue ta 6tis. a pgta tusim 13tis. doplatek, transfery prvni dva zdarma, pak 13tis.), nevim jestli je na trhu uz zpatky menopur, ten by doplatek za leky vyrazne zlevnil, oproti pergoverisu. Ja jsem doplacela kolem 20-25 tisic za pergoveris, zalezi kolik dni je budes brat, menopur mel vypadek. Je dobry si pak jeste povytahnout 75ui z konce po dobrani, to mi poradila sestricka, kdyz mas dve baleni, hned mas jednu davku. A poskrabani pred transferem jste zvazovali? Na te kontrole delohy jsi prosim byla jakem dni cyklu? Jinak my mame za sebou druhy screening, vsechno vporadku, myska prosperuje.. ![]()
Barbora5ivf coožee
? tolik za léky? mě trefí
Vždycky jsem doplácela necelých 5 tis s pojišťovnou ale nečekala jsem že to bude až takovej rozdíl wow. No co už ![]()
Já byla na tom vyšetření 9.DC. Jojo to poškrábání s nima taky proberu, myslím že to řešila i Lucinta jestli se nepletu. Ale právě, koukala jsem že třeba v Motole berou za to vyšetření 2000 a tady 4500 a měla jsem z toho pocit že to udělali aby se neřeklo..
To je úžasný, to je to nejdůležitější viď, tak ať prosperuje i dál a všechno jde hladce
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.