Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lucinta tyjo Luci, ty si fakt vyžereš všechno se vším všudy 🙈 jen to čtu a běhá mi mráz po těle… prasklá žíla? 😳 Brrr. Seš neskutečně odvážná a silná žena
posílám velký obětí. Moc ti přeju aby to všechno stálo sakra za to!
Já včera byla na konzultaci, zhruba měsíc po posledním nevydařeným KET a doktor mě poslal na hysteroskopii, taky mi dal na zavádění laktobacily preventivně a ve středu jdu na krev skrz imunologii. No a pokud se z vyšetření nic nepotvrdí tak asi ERA no ![]()
Taky jsme mluvili i o tom, že pokud by pak byl další KET zkusili bychom preventivně intralipidy, ptala jsem se na ně a říkal že to není nic proti ničemu.
@Lucinta tak to je mazec všechno a jsi dobra, jak to zvládáš 🙏🏼 moc moc přeju, aby výsledky byly OK a KET mohl proběhnout
a super, ze se vlastně na něco přišlo 🙏🏼 protoze 24 hodin to uz je docela rozdíl…
drzim vse, co jde ![]()
@Luci377
@Jane486
Moc děkuji, holky, jak to jen říct kulantně… nezlobila bych se, když už by ta cesta byla alespoň trošku jednodušší… když by si to naše druhé miminko po tom všem řeklo, maminko, už se prosím netrap, už jdu k Vám… 🙏🏼 🍀 ❤️
Luci, Tobě také držím vše co mám, aby to konečně klaplo a nejlépe, aby se třeba našlo něco snadno řešitelného a miminko už přišlo i k Vám, je to dlouhá a trnitá cesta
. A neskutečný trénink trpělivosti… co se ale pak v mateřství hodí
. Budu na Tebe moc myslet, určitě pak dej vědět, jak jsi dopadla
.
Jani, děkuji, doktorka říkala, že 24h už je skutečně velký posun, který může znamenat velký rozdíl v úspěšnosti… Tak kéž by…
Ale poslední dny nás opravdu zkouší a tak jsme s manželem začali i přemýšlet racionálně nad možnostmi, když vyčerpáme tyto možnosti a začínáme se otevřeně bavit i o dárkyni, náhradním mateřství, případně adopci… nebo třeba zkusit minimalku, pokud by nevyšlo ani jedno embryjko.
Co je skutečně veliký krok a posun vpřed, protože ještě před rokem, na tohle téma diskuze téměř nebyla možná, ale čas letí… Člověk míní, život mění a já jsem asi opravdu odevzdaná a smířená s myšlenkou, že tohle eventuálně není konečná… A tak se tohle všechno dá zvládnout mnohem snáz… ten hnací motor, splnit naši vymodlené lásce a nám přání o miminku, sestřičce, nebo bratříčkovi je opravdu silný
.
Tak progesteron je v pořádku a v pátek může být Ket 🥹 🙏🏼 🍀 ❤️. Tak snad už tomu můžu pomalu věřit… Ale nějak mě to zatím nechává klidnou, tím, že to stále vypadalo všelijak… Na druhou stranu mi ale takové to vnitřní přesvědčení, někdo tomu říká 6. smysl zkouší vnuknout myšlenku, že nic nebylo a nic se nedělo náhodou a že to prostě vše skutečně může vést k tomu našemu vysněnému miminku…
@Lucinta držím palečky
Budeme na tebe myslet, aby se bublinka uvrtala. 🍀 🍀 🍀 ![]()
@Lucinta budu moc držet pěsti
dej pak vedet, jak to probíhalo ![]()
Holky moc na vás myslím a drží všechno co mám ať to už konečně vyjde!
![]()
@Lucinta Lucí možná je to fakt dobře, taky věřím že nic není náhodou.. Drž se
![]()
Já začínám stimulovat v úterý a musím teda taky říct že to asi beru jinak než dřív.. asi jsem taky už odevzdaná
vůbec nejsem nervózní (zatím) a nějak mi to vlastně nedochází že už je to zase tady
Tak uvidíme, udělali jsme asi co jsme mohli a teď už je to holt na osudu ![]()
@Lucinta Luci to jsou super zprávy 🙏🏽 držím moc pěsti 🍀 v pátek se ozvi ![]()
Holky já jsem se strašně všeho bála a byla jsem fakt smutná z toho, že nám to nejde přirozenou cestou. Teď to ale hodnotím zpětně a jsem nakonec ráda že jsem se rozhodla IVF podstoupit. Nevím jaké máte která zkušenosti, ale já jsem si dala docela záležet při výběru kliniky a nakonec jsem se rozhodla pro Reprogenesis, kde se o mě celou dobu perfektně starala jedna koordinátorka a super pan doktor Maděrka, který mi vždy do podrobna popsal co bude následovat.
Tak holčičky, moc a moc všem děkuji za podporu a krásná přání
….hlásím se už s bublinkou… 🍀
Byl to ale tedy ještě smutný závěr “přípravy a čekání”
… ve středu mi umřela teta, je to pouhé 3 měsíce, co ji diagnostikovali rakovinu a nestačili jsme se ani od září vidět, to jsme se viděli naposledy, ale nenapadlo nás nikoho, že už se z nemocnice nevrátí a že už ji neuvidíme
…, aby toho nebylo málo, tak se mi rozvádí kamarádka, řešíme to poslední 3 týdny
, se kterou jsme tohle všechno podstupovaly společně už při prvním děťátku, takže podpora a taková ta “sounáležitost” taky chybí…
A dnes, závěr patří mistrům, tak mi přišlo rozhodnutí, že mi zamítli mou žádost a přijdu kvůli tomu o nemalé peníze… Protože mi nedali vědět včas
.
Tak jsem opravdu taková z toho všeho všelijaká
.
Modlím se za to, aby k nám ta naše dušička už dorazila, když jsme jednu dušičku z rodiny museli pustit jit… Ale řeknu Vám… tohle je bezkonkurenčně moje a troufnu si říct, že asi i většiny okolo, nejhorší možná “příprava” na transfer
.
Kéž by to už byl skutečně konec všemu zlému a vše se jen v dobré obrátilo… 🍀 🙏🏼 ❤️
@Lucinta to je mi moc líto
ona ta příprava už sama o sobě je velmi náročná na psychiku a pak ještě když člověk řeší i takový věci okolo. Jsi moc silná žena Luci jak to zvládáš. Opravdu moc moc ti přeji aby se konečně karta obrátila a bublinka se u tebe hezky zabydlela a 9 měsíců nepustila ![]()
Jak to máš v plánu s testováním? Jsi testovací typ nebo budeš čekat těch 14 dní?
@Luci377
Moc děkuji, Luci… No, někdy to prostě stojí “za to”… Ale prý nám pán Bůh nakládá jen tolik, kolik zvládneme unést… Tak asi toho bohužel zvládnu dost
…
Zkouším se za tu naši bublinku a dušičku modlit a přemlouvám ji, ať už u nás zůstane. A jak se Luci cítíš Ty? Máš už nějaký plán na hysteroskopii? Nebo už ji máš za sebou? Myslim na Tebe 🍀 🙏🏼 ❤️.
Edit: k tomu testování, já nikdy nevydržím déle než týden
…
mám 5denní bublinku + 7 dni je vlastně 12 dní po oplodnění, tentokrát jsem neměla ani Ovetrille, ale řízený Ket, tak nebude spekulace zda je to to, nebo to… a uvidíme jak dlouho se “udržím”. Jak udělám 1 test, tak už se pak vezu
.
Příspěvek upraven 10.04.26 v 21:23
@Lucinta moc mě mrzi, co vše okolo musíš přetrpět a zvládnout
ale strašně si přeju, aby tahle bublinka už zůstala… přesně jak říkáš, jedna dušička musela pryč, tak jiná by mela přijít
![]()
Kdyz se nad tím zamyslím, tak taky těsně před posledním KET umřela příteli babička… a kdyz se tenkrat podařil syn, tak pul rok predtim umřel jeho děda… treba na tom opravdu něco je… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.