IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
64
15.3.26 14:30

@Lucii_V jasny.. muzu doporucit tu gynmedu v brne, specializujou se na hysteroskopii a dr. Spondrova mi to ke konci cyklu krasne rozbrazdila. Ja jsem.fakt presvedcena ze mi to pomohlo. Ale jen to pripominam, pokud uz mate 5 ivf a neni duvos proc by to nemelo jit, tak to neprokrveni delohy spravne muze byt pricina. A v te gynmede je to zadara, jen listek na vlak:). Jen je treba si vymoct zadanku od gynekologa. V ivf centru mi to nepredepsali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.26 12:31
@Lucii_V píše: Více

Ahoj smoem sa spytat, v Clayo ste uz absolvovali ivf? ako to prebiehalo? co sa podarilo a co prosim nie? Velmi zvazujem teda kam ist prave kvoli financiam ale uz sme boli na 3 klinikach..aj v brne v rf.. :,(

• Citovat
  • Upravit
92
16.3.26 15:54

@barbora5ivf Jů děkuju Baru! A to jsi tam prosím tě jela na konci cyklu před KET? Jinak u nás může být důvod i nekvalitní embrya, jen 1 vklad bylo po genetice, zbytek byl ET a už jen to že vždycky oplodnili 5-7 a do toho 5-6.dne se většinou dochovalo 1 už něco asi vypovídá. Ale spíš tady nevidím důvod proč to nezkusit :)

@Anonymní Ahoj, já v Clayo absolvovala 1 IVF cyklus a teda upřímně musím říct, že jsme tam měli nejlepší výsledky ze všech předchozích klinik - i když to stejně bohužel nevyšlo. Je pravda že ten přístup je fakt jiný než v těch komerčních klinikách (aspoň u nás to tak bylo, neříkám že je to tak vždycky). Myslím že Clayo je fakt dobrá volba, jen je to prostě drahý a taky tam pokaždé čekáme cca 40 min protože naše doktorka Jarošová je dost vytížená. Ale jsou tam všichni fakt úžasní a cítíme se tam dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
16.3.26 16:10

@Lucii_V dela se to kolem 24.dne na konci cyklu to rozbrazdeni, ja chtela vylozene dr Spondrovou, je zkusena, je to i byv. Ivf lekarka. Jen objenaci doba je skoro 2 mesice, tak volat pak dopredu a trochu to casovat s cyklem aby to bylo spis ke konci ta prohlidka, udelala mi to rovnou po konzultaci. Je to trosku bolestive, takze doporucuju predtim brufen. A pak jsem mela tu prohlidku delohy na polypy 5.den cyklu, ale jestli jsi byla 9.den, tak to by melo byt cajk. Ohledne tech embryjek se urcite nejake zase zadari a dobre ten vklad podporit co nejvic.. kolik mate za sebou pgta a nepgta transferu? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
16.3.26 16:32
@Anonymní píše: Více

Já jsem taky v Clayo a jsem tam neskutečně spokojená. Měli jsme tam suverénně nejlepší výsledky ze všech 3 cyklů co máme za sebou.
Náš problém byl hlavně v nízkém % oplodnění, takže nám v prvních 2 cyklech do 5. dne vždy přežilo jen 1 embryo. V Clayo mají ale skvělou laborku a věděli že s tím je u nás problém, tak netuším co tam s tím vyváděli, ale výsledky jsou proti předchozím cyklům fenomenální.

Jen tak pro představu
1. IVF (Gennet Liberec): 22 odebraných vajíček, 16 zralých, oplodněny 3, 1 blastocysta, ET bez úspěchu
2. IVF (ÚPMD Podolí): 14 odebraných vajíček, zralých 10, oplodněny 4, 1 blastocysta, ET bez úspěchu
3. IVF (Clayo): 20 odebraných vajíček, 18 zralých, oplodněno 13, 6 blastocyst, 1× ET bez úspěchu, 5ks šlo na PGT-A a 3 jsou zdravá. Akorát zítra jdu na KET jednoho z nich.

Jako je to tam drahé, o tom žádná, já mám ještě nárok na příspěvek pojišťovny ale i tak je to darda. Na druhou stranu když kouknu na ty výsledky, tak to za to stálo.

Chodím také k doktorce Jarošové (je fakt skvělá), ale na rozdíl od @Lucii_V jsem tam snad nikdy nečekala déle než 15-20 minut, většinou jdu vcelku na čas. Buď jsem tedy já měla štěstí, nebo ona smůlu :nevim:
Ale souhlasím s ní že jsou tam všichni fakt neskutečně milí a ochotní. S ničím jsem tam neměla nikdy problém a fakt se tam cítím dobře. Pokud by se nezadařilo ani s jedním z našich embryí, tak další pokus bude opět v Clayo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
16.3.26 19:46

@Gracetheworld woow tak to je nádhera! Mocmoc držím palce ať se to teďka povede :srdce: :srdce: to je neskutečný rozdíl a máš pravdu že v tomhle případě prostě na peníze hledět nemá smysl.
Jojo my už jsme tam teď 2. cyklus a téměř pokaždé 40 min :D už jsme si zvykli a počítáme s tím.. Možná chodíme v blbý časy, nevím :nevim:

@barbora5ivf moc děkuju, určitě na to hnedka mrknu a proberu se svojí gyn! Jinak já to měla:
1. IVF - Pronatal Praha - 11 odebraných z toho 9 vajíček, oplodněných 6, 1 blastocysta ET a nic
2. IVF - Gennet Praha 7 - 8 odebraných, 5 oplodněných, 1 blastocysta ET a nic
3. IVF - Gennet Praha 7 - 10 odebraných, 6 oplodněných, 1 blastocysta na PGTA ale na KET se nerozmrazilo takže žádný vklad
4. IVF - Clayo - 9 odebraných a oplodněných, 3 blastocysty, 1 ET, 2 na genetiku, 1 zdravé KET - v 8 týdnu ZT - ale poprvé v životě jsem mohla říct, že jsem byla těhotná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
16.3.26 20:52

@Lucii_V jasny, tak to chce zkouset… :srdce:, koukam i z predesleho prispevku Gracetheworld, ze maji fakt dobre vysledky! Drzim palce na KET!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2211
17.3.26 11:48
@Lucii_V píše: Více

Ahoj Luci, mockrát Ti děkuji za podporu a přání :hug:.
No ono všude je to prostě takové “obcování” s cizím neštěstím a vydělávání na tom, ale musím přiznat, že po změně PFC za Clayo jsem měla super pocit. Rozdíl doktorek neskutečně odlišný, u jedné byl problém cokoliv jsem zmínila, vše se zesměšňovalo a znevažovalo, až jsem si to doslova vydupala, a ukázalo se, že mám bohužel pravdu, ale až po xtem pokusu, tak se mi dr omlouvala. A smutné bylo, že tam člověk chodí jak na klavír a stejně si nás dr. nepamatovala, ani si nepřečetla asi naši zprávu, když mi šla zavádět na sál naše poslední embryo, pletla si mého manžela s manželem jine zeny, která se mnou byla na Ket i minule, manžel tehdy byt se mnou ani nemohl, byl v Americe a ona nám na sále řekla, že minule byl manžel se mnou na Ket na pokoji, ted je se mnou na sále a příště mi sám zavede embryo, jen podotýkám, ze paní i pan byli Indové, my jsme oba Češi, i když máme pigment dobry, tak byl fakt rozdíl vidět na první dobrou, obzvlášť tehdy, v únoru, nebo březnu :lol:, no manžel se mnou nebyl, a žádné další embryo už jsme neměli, takže ta poznámka tehdy, nebo pokus o vtip o dalším embryu pro nás nebylo zrovna moc citlivé…
Hlavně mi pak manžel říká, s kým jsi tu minule byla? :lol: :lol: :lol: Říkám já s nikým, ale paní vedle (Indka) měla manžela… tak se smál ještě víc. Jenže pak nám došlo, jak to vlastně vůbec nehází dobré světlo a důvěru.

A to byl taky náš poslední transfer a návštěva toho centra. Měli jsme vždy pocit, že pomalu zdržujeme, vše takové honem honem… na každý dotaz vysvětlení, že už prostě mi je, kolik mi je… žádná vyšetření, žádné nabídky něco změnit, dovysetrit, co jsem si nevydupala, to jsem neměla…

V Clayo od prvního dne byl cítit zájem opravdu pokaždé, schůzka i s panem Hlinkou hned po prvním nezdaru, hledání cesty a správného postupu, koktejlu…

I minulý transfer po 2. IVF se prostě zkusilo nasadit Clexane, ted jsme domluvené na Intralipid a Anopyrin, protože se předpokládá, že se mi hladina progesteronu asi neupravila a budu muset opět mit k Amelgenu možná Prolutex, ale to předbíhám… uvidíme, co ukážou výsledky odběrů.
Hned jsme přemýšleli všichni dohromady, udělalo se IVF a zkusil se čerstvý transfer a když nevyšel, tak prostě “proklepnout”, hysteroskopie s biopsii na imunologii a histologii a kontrolou průchodnosti vejcovodu, kontrola štítné žlázy, kontroly odběru na hladiny hormonu v pomyslný den transferu, vyšetření ERA/Gert a teprve teď se podle toho bude plánovat Ket… Poprvé po 2 letech snahy o druhé děťátko s pomocí kliniky se až tady cítím, že chtějí opravdu pomoci a dělají vše proto aby se to mohlo podařit…

Jinak před posledním IVF jsem také užívala opakovaně mateří kašičku a Omega 3, Q10, vit D, C, E, listovku a myo inositol, no a snad to tedy pomohlo, máme ještě 2 krásné kousky, když budou včas výsledky, tak si pro jednoho sněhuláčka půjdeme už v dubnu 🍀 🙌🏻 ❤️. Je to až neskutečné… po půl roce, od října, to nakonec docela uteklo.

Budu Ti také moc a moc držet palce 🙏🏼 ❤️ 🍀. No, peníze lítají, o tom žádná, my už bychom za to, co jsme dali do IVF a Ketu měli dávno nove auto, ale prostě jsem to ještě nechtěla vzdát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
17.3.26 22:25

@Lucinta ježíš teď jsem se tak nasmála (i když to vlastně k smíchu spíš není no) :D ty jsi skvělá fakt! :srdce:
Hele jo, prostě je to byznys, to je jasný. Ale byznys se dá dělat různě žejo, asi o tom to je. Já taky moc doufám že jsme udělali dobře. Jen mě třeba mrzelo že s námi se Dr. Hlinka nebavil a já to úplně čekala po tom co jsi to předtím psala :) Ale možná byla jiná situace, kdo ví. Mě zase hrozně baví paní Hlinková, vždycky píše na watsap a je to fakt hezký :srdce:
Přesně, taky nechápu jak to uteklo 8o snad se už zadaří nám všem co jsme tady, hlavně to nevzdávat :srdce: :hug: :hug:
Já už říkala minulý rok že jestli ten předchozí pokus nevyjde tak už požádáme o adopci.. no a nakonec jsem se rozhodla jít ještě do dalšího cyklu a ještě to zkusit, tak uvidíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2211
18.3.26 08:08

@Lucii_V Člověk už si z toho musí umět udělat i legraci, jinak bychom se z toho museli už za ty roky zbláznit… Vidíš, my si nechatujeme s paní Hlinkouvou, ale měli jsme schůzku s dr. Hlinkou a ukázali mu jeho 3lety embryjko, které díky němu máme a dělá nás od té doby neskutečně šťastnými a vděčnými rodiči 🙏🏼 🍀 ❤️. To bychom ale nebyli my, když bychom ten osud nepokoušeli znova :lol:
Jiní a jiné by to dávno vzdali/ly, ale my jsme stále tu s tichou vírou, pokorou, hlavou vztyčenou a odhodláním, kreré se jen tak nevidí… To je prostě až neskutečná síla a za to si to odlehčení zasloužíme :kytka: :hug:. Budu na Tebe i všechny tady moc myslet ❤️ 🍀 🙏🏼 💫. Ja své modlitby odevzdala v sobotu na takové své duchovní procházce a teď už je to na miminku, zda už jeho dušička přijde a na osudu, který se teď všemi vyšetřeními snažíme naklonit.

Naprosto Ti rozumím, když má člověk ten vnitřní pocit, že už je miminko blízko, nejde to vzdát a nechat být :andel:. Kéž už by si nás ty dušičky našly 🙏🏼 🍀 ❤️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
19.3.26 09:56

@Lucinta přesně jak říkáš :) my si taky ze všeho pak už děláme srandu, aspoň něco pozitivního se na všem najde vždycky :)

Jojo právě, říkala jsem že kdyby zase byly všechny testy negativní tak už to vzdám protože to pro mě bude znamení že to teď prostě nepůjde. Ale tohle mi dalo novou naději a tak to ještě zkusím.
A když vždycky frflám na peníze tak manžel říká že buďme rádi že si to můžeme dovolit, což je pravda. Je to o prioritách. Minulý rok jsme nebyli nikde na dovolené a to milujeme cestování. Ale teď máme prioritu jinde a tam holt teď tečou naše finance :D

Joo a jak se daří v tvé nové práci? pořád spokojená? :kytka: Já rozbíhám svůj byznys s digitálníma pozvánkama tak to je takové moje dítko zatím a aspoň mám většinou myšlenky jinde než na ivf a moc mi to pomáhá :)

Jinak asi se teda už přesunem do té nové skupinky 2026 viď, a těším se na dobré zprávy v dubnu! :srdce: :* :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
20.3.26 08:04

@Jane486 Tak to já mám už teď vše. :lol: oblečení jsem podědila, něco mám po dceři neutrálního a sama koupila jen pár kousků. :lol: :srdce:
Tak další chlapák do party. :dance: Už se moc těším. :oops: :dance: :srdce:
V úterý jsem byla na 3D, jestli se ukáže, ale je to stydlin už od začátku, takže jsem zahlédla jen ucho z hlavičky. :lol: :roll: Ale jelikož má natažené nohy k hlavě a před obličejem, tak nám ukázal krásně pindíka. :lol: :lol: 🩵 🤭

Dcera byla jak modelka vždy, ale tenhle prostě ne. :lol: :zed: I druhý screening se musel dělat na víckrát. 🤣 🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2211
20.3.26 08:57

@Lucii_V
No u nás Luci klasika, zase se to komplikuje 🫣. Včera už jsem špinila s krví a dneska od rána už spíše krev a dokonce i kousek sliznice, takže na mě je Amelgen R+V prostě málo… Plánovala jsem si, jak bude 1.DC až tak 22 a dál, aby mi transfer vyšel po Velikonocích a aby to bylo hezky v klidu, no a jasný, že to bych nebyla já, když by si to moje tělo nedělalo co chtělo :zed: … No když by nebyl posun okna a dělalo se stejně jako minulý cyklus, tak by mi transfer vycházel na Velikonoční pondělí ráno, nebo, když by nějaký posun byl, tak prostě so/ne… obávám se, že tohle už nezastaví ani všechen progesteron světa a navíc jestli mají být výsledky až za 3-4tt, tak to taky nebude… Tak si pohrávám s myšlenkou na to prostě netlačit, nechat tenhle cyklus proběhnout a chystat se holt až na květen… Sice tam zase budu mít dost starostí a zařizování, zajišťuji manželovi tajnou oslavu 40. narozenin, no a samozřejmě bych nerada, aby případný transfer zhatil plány. Nebo samotnou oslavu…
No pořád něco. Asi uvidim, jestli se to dnes úplně rozjede, nebo jestli se to trošku uklidní. Ještě bych pár dní k dobru brala, abych byla v klidu, že budou výsledky, a že to nevyjde tak, že budeme muset jezdit na transfer z chalupy 🫣.

Jinak nová práce super, skvělá domluva a vychází mi vstříc a drží palce. Než abych každou chvilku chyběla, tak jsem během toho kolotoče doma… a také si “tvořím” své dítě… měla jsem v práci zajímavý zážitek a uvědomění a tak jsem se do toho ponořila, že jsem za pár týdnů zvládla, co by mě vůbec nenapadlo 😇. Hrozně mě to baví a vlastně by to bylo krásné propojení s tím, co jsem tak nějak polovičatě dělala při mateřské. Uvidime, bylo by to skvěle, moci do par let pracovat z domova a byt vice času s dětmi a “volna”… předpokládám, že snad když by to nevyšlo mit vlastní druhé děťátko, že by se mi podařilo manžela naklonit k adopci, ale jeho obavy naprosto chápu… Zatím si zkouším udržet naději a víru, i když i můj cyklus začíná jit proti mě… klasika, jindy se courá a přichází třeba i po 33/35 dnech, ale teď, když to nejméně potřebuji, tak pospíchá… včera teprve 26.DC… no na budku.
A ano přemýšlím, že se vrtnu i do 26ky skupinky :lol:. Tak se tam potkáme :kytka:. Moc držím palce s projektem a tvým pracovním dítětem i s tím pravým miminkem, aby si k Tobě dušička konečně našla cestu :andel: :hug: 🍀 ❤️.

Příspěvek upraven 20.03.26 v 09:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2211
20.3.26 09:05
@Riki96 píše: Více

Ahojky, gratuluji k chlapečkovi :kytka:. To je ještě na Vás hodný, 25tt, to bych si piskala to vědět. Naše holčička byla pravá dáma a neukazala nikdy nic, ještě se různě motala okolo šňůry, takže ji věcně měla mezi nožičkama a prostě se točila zadečkem a nazdar… Jakmile tam doktor, nebo doktorka namířili, tak konečná, dělala pomalu přemety a točila se zadečkem. Pupinku nám milostivě ukázala až na 3D ultrazvuku v 8. měsíci, až když jsem řekla, že se holt už necháme překvapit… Máme i fotečku pipinky, protože to bylo úplně poprvé, co se ukázala v plné kráse a potvrdila, co jsme si mysleli s manželem, ale byli jsme tedy jediní z rodiny :lol:. Takže některé děti umí napínat klidně i měsíc do porodu :mrgreen:. Každopádně, hlavně ať jste oba zdraví ❤️ 🍀 🙏🏼.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
20.3.26 09:22

@Lucinta jee no to je pech, ale teda na tohle já už dávno rezignovala, jasně že si něco naplánuješ a na just se to vyvrbí úplně jinak :) já si prostě už říkám že se to děje z nějakýho důvodu a určitě pro vyšší dobro takže už se tím nenechám moc rozhodit :D
Pamatuju si že minulý rok když jsme začínali v clayo tak mi volala koordinátorka v březnu že teda můžem zahájit cyklus, jen že na samotný odběr tam moje doktorka nebude a bude tam místo ní někdo jiný. A mě to vystresovalo a řekla jsem že teda počkám až na další cyklus protože jsem k nim šla kvůl ní. No a co myslíš, v dalším cyklu to stejně vyšlo tak že odběry dělal doktor :D

Však uvidíš, dej vědět jak to nakonec dopadlo :kytka: Jestli půjdeš až v květnu tak to bych měla jít snad na transfer taky :srdce:

A oslava určitě vyjde, chápu že jsou to nervíky ale o tom všechny tajný oslavy jsou, je to dobrej adrenalin :D
Moc držím palce i s tvým projektem! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.