IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
555
16.1.26 19:12

@Jane486 aha děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
17.1.26 15:09
@Anonymní píše: Více

Ahoj, jak dopadl ultrazvuk? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.26 18:28
@Nikolla96 píše: Více
🦋
Ahoj ahoj u nás vše v pořádku. Na utz bylo už i :srdce: dnes tedy 6+6 a již odeslána k OG. Další kontrola pátek tak uvidíme. Pro mě teď nejhorší čekání na 1.screening a nejspíš genetiku vzhledem k předchozím problémům.
  • Citovat
  • Upravit
129
18.1.26 07:34

Tak to jsou skvělé zprávy :srdce: prvního screeningu se také bojím :,( takže v tom s tebou úplně souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.26 09:52
@Nikolla96 píše: Více
🦋
Určitě o sobě dej vědět vím že jsme od sebe velmi blízko tak bude fajn mít někoho kdo aktuálně prožívá stejně období 🙏
  • Citovat
  • Upravit
129
18.1.26 11:55

Tak my sme doufám v pořádku, až na ten hematom. Tak uvidíme zítra. Je to naše poslední kontrola v Caru a potom nás čeká už běžná gynekologická poradna a první screening okolo 28.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2240
21.1.26 13:49

Tak u nás by to nebylo “ono” aby se to nekomplikovalo… Měla jsem konečně preventivku po 40ce, mam skvělou a pečlivou praktičku, tak se ji na pohmat nezdála moje štítná žláza, mam i zvětšené uzliny, ale to mívám občas když se o mě něco pokouší, ale teď se cítím dobře a zdravá a stejně mám oteklý krk, takže aby toho nebylo málo, musím se štítnou na sono, mám kopu odběrů, naštěstí v tom mám rovnou i předoperační odběry, tak pak nebudu muset před hysteroskopií znova. Ale říkám si, že štítnou mi už párkrát kontrolovali i v centru a nic mi nevycházelo… Nemáte někdo zkušenosti? Zda může být problém, přesto, že krev je v pořádku… Samozřejmě, že podle mě ma dr obavy spíše zda není problém někde jinde a zda 3 stimulace od února neudělaly někde paseku, tak uvidíme… Včera jsem dostala menstruaci, takže hysteroskopie se samozřejmě posouvá, respektive kontrolu před a domluvu jsem nestihla, takže jdu až 4.2.. Ještě jsem ani nezačala a už se všechno komplikuje a prodlužuje :( :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.1.26 02:44

@Lucinta Muzu se zeptat, jestli byla embryjka vysetrena geneticky(pgta)? Na ta biochemicka tehotenstvi by bylo vyloucit patologickou bunecnou imunitu (dela to dr. Cerna v Gennetu, nebo ivf centrum v Olomouci). A hlavne diagnostickou hysteroskopii, prozkoumat delohu (delozni NK bunky, polypy), me osobne pomohlo odstraneni na ultrazvuku nevidenych polypu (dr. Kovar) a poskrabani sliznice v gynmede. (Otehotneni az v 41 letech) Drzim palce, jestli se Vam doklubavaji embryjka, je to urcite velka sance, ze se povede..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.26 07:50
@Lucinta píše: Více

Také řeším štítnou (uzliky občasne, zvětšující se) dostala jsem nejaké dovyšetření co by mohly s tim souviset, např. glukoza v krvi, lepek, zatim nevím vysledky a rada bych měla dalši hodnoty zkontrolované. Určite by se našly dalši souvislosti se štítnou co dovyšetřit. Zkus se poptat? Také mám hodnoty ok, ale tělo už tak ne:( před 3 roky jsem se cítila třeba hubenějši atd.
A možná to tak u tebe má být a tělo si chce ještě měsíc odpočinout. A další měsíc půjde vše hladce.
Ja bych měla mít tento měsíc hysteroskopii. pak KET. Ale trapím se, jestli jsem stihla vše dovyšetřit a neměli jsme ještě počkat. :,( Protože mě pořád napadá co by se ještě.. :zed: snažím se věřit že vše bude ok a myslet na pěkné věci. Aby i ta psychika byla ok. Což je důležité i skrz štítnou, stres zhoršuje jeji funkci. Je to těžké si vše hlídat. Ale nakonec všechno bude ok :srdce:

• Citovat
  • Upravit
555
23.1.26 10:10

@Lucinta achjo Luci to mě mrzí :( každopádně věřím že všechno se děje z nějakého důvodu a aspoň bude všechno podchyceny, vyšetřeny a připravený na začátek :srdce: vím že to čekání je ubíjející, ale věřím že se všechny dočkáme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2240
23.1.26 14:33

@barbora5ivf
Ahojky, díky za zprávu, mrzí mě, že jsi tu cestu za miminkem také neměla zrovna růžovou…
Naše už poslední 2 embryjka sice nejsou po PGTa, ale chodíme do centra k Dr. Hlinkovi, který využívá k testování embryí AI Cati, která má v databázi srovnání s nejlepšími možnými embryjky a pozná i bez PGTa zda je embryjko v pořádku, rozpozná embrya nejlepší možné kvality a s největším potenciálem pro těhotenství a porod zdravého dítěte.:. Po zralé úvaze, kdy jsme zkoušeli hybrid, takže pokud by se po ET uchytilo embryjko, i tak by mě čekal odběr na genetiku v těhotenství a to samé samozřejmě uděláme i pokud by těhotenství vyšlo. Bohuzel ani PGTa neni jistota a často ženy našeho věku netěhotní ani po testovaném embryjku, prodloužena kultivace ho oslabí a samotný odběr ještě více a embryjko pak nemusi byt v poradku, ackoliv za “v poradku” bylo označeno…
Takto se transferuji embryjka, která Cati označí pouze, že u nich není nutné PGTa, pak je další skupina, kde doporučí PGTa a pak vyloženě nevhodná i k PGTa…
Nam se ta druha skupina přirozeně vyselektovala prodlouženou kultivaci a embryjka, která by měla byt k PGTa to vlastně nezvládla… Nepostupovala bych tak, kdybych nevěděla vše, co už za ty roky vím a když mame už jednu krásnou a zdravou holčičku.
U mě nebude problém zřejmě v embryjku, mame 3,5 letou zdravou princeznu z IVF z prvního ET, pak porod císařem a bohužel v minulém centru to moc nikoho nezajímalo, moje připomínky, zda už tedy po porodu a také i díky věku není nějaký problém po 2 nezdarech, mi to vždy vysvětlovali věkem…

V tomto centru je to naprosto o něčem jiném, 🙏🏼 měli jsme konzultaci i se samotným Dr. Hlinkou (máme díky němu i Sofinku, dříve mu patřilo centrum, které jsme měnili a šli opět za ním) a domluvili jsme se na postupu, tehdy těsně před 40, že uděláme IVF, abychom měli embryjka a pak budeme vše doplňovat, vyšetřovat a pátrat…
Mame ted s paní doktorkou jasny plán, hysteroskopie, Era test, krevní testy i vyšetření na NK buňky primo z dělohy, plus veškeré potřebné odběry krve v ten den, abychom věděli na další měsíc na transfer, zda mam například opravdu správnou hladinu Progesteronu i jiných hormonů, zda není potřeba nějaká příprava a terapie před transferem a hlavně vidim velké plus, že konečně po 6 nativních cyklech a vkladech udělá někdo něco jinak a zkusíme řízeny i když mam ovulaci a bla bla bla a i když je to podle dr v minulem centru to nejlepší :roll:. Mam z tohoto postupu dobrý pocit :andel:, snad jsme konečně na správné cestě ke druhatku, i když tedy ještě bude dlouhá :roll:.

Ahojky, děkuji Ti za sdílení, budu na Tebe myslet, at vše dobře dopadne a děkuji za postřehy s tou stitkou. No když už člověk něco řeší, tak se přidává vse možne… Jinak dloufam, že Ti udělají hysteroskopii a až další měsíc Ket, když by něco vyšlo, tak ať se stihne vyřešit… a mel by byt po hystero mesic regenerace, at se sliznice zotaví. Přeji Ti, ať se konečně dočkáš :hug: :srdce: 🍀.

@Luci377
Moc děkuji, Luci, no snažím se doufat a věřit a uvidíme. Ale vidím to podobně, prostě to tak asi má být :andel:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.26 16:05
@Lucinta píše: Více

Ahoj, AI Cati je potrebne si priplatit alebo pouzivaju automaticky? Citala som ze pouzivaju aj nejake calcium ionophore.. neviem ci si to mam vypytat alebo to automaticky pouziju..
Myslis, ze sa da si vyziadat aby vajicka oplodnoval Hlinka? dakujem za odpoved :srdce:

• Citovat
  • Upravit
27
23.1.26 16:08

Ahojte, po delší odmlce se hlásím s tím, jak to u nás pokračuje.
Do 5. dne mi přežilo jedno embryo, ale ET se nepodařilo zavést kvůli jizvě po císařském řezu, která překážela. Podstoupila jsem tedy hysteroskopii a následný KET už se podařil.

Další překážka přišla při screeningu, kdy ultrazvuk vyšel dobře, ale z krve vyšlo riziko trisomie 13 v poměru 1 : 123, zároveň se objevilo i riziko preeklampsie a růstové restrikce plodu. Nakonec jsem se rozhodla pro odběr choriových klků. Ten proběhl ve středu a dnes mi volali, že podle předběžných výsledků čekáme zdravého chlapečka 🙏🏻 💙

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
23.1.26 17:07

@Lucinta To zni dobre! Drzim moc palce, hysteroskopie super, me osobne Era nepomohla (vysel ket bez ni), ale urcite nicemu neuskodi, porad se vedou debaty jestli funguje, nefunguje.. rizeny cyklus ma docela dost nevyhod, myslim ze nativ je fakt obecne povazovany za nej, musi se dost suplementovat hormony v rizenem, a je to trochu zbytecne, kdyz mas vlastni ovulaci, ale doktorka asi ma nejaky duvod (taky jsem si rizenymi cykly prosla a pro me to byla slepa ulicka). At to jde vsechno dobre a zadari se! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
23.1.26 17:32

@Market9024 tak to jsou skvělé zprávy, musely to být nervy :? gratuluji :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.