Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Nienor1
Tak to je super!!! Já jsem dostala průkazku dnes, 10+0. Srdíčko jak závodní koník
Mám teda tlak hodně vysokej, tak teeď musím měřit a na screeningu to zhodnotíme a asi dostanu léky.
@Lucky88 No krásný😍 Tak snad nebude tlak dělat velký problémy. Dej vědět, jak dopadl screening.
@Lucky88 píše: Více🦋
Ahoj holky, nárazově sem chodím, občas pročtu…konečně se nám zadařilo 🙏 čerstvá informace.. ale už dva dny mě bolí celé tělo, zatím to na chřipku nevypadá, spíš mi přijde napětí v kůži. Neměl to někdo? Třeba jako reakce na léky? Nebo z toho, že má sedavé zaměstnání? Děkuji za postřehy.
Gratuluji všem, které mají pozitivní zprávy. Já si bohužel z dnešní kontroly na konci 12. týdne nesu zprávy špatné. Embryu přestalo bít srdce a už se pár týdnů nevyvíjí. Bohužel se mi to stalo podruhé za sebou
. Celkově již potřetí. Nevím, zda to chci ještě zkoušet.
@Anonymní píše: Více
To je mi líto, drž se. A po těch prvních nezdarech měla si embrya po genetice? Pátrají nějak proč se to děje?
To je mi opravdu moc líto, posílám objetí a sílu…
chapu tvoji demotivaci, dostat se vubec sem je složité a kdyz se to pokaždé pokazí, clovek ma pocit, ze uz to dopadne pokaždé stejne… tohle ale podle me nemůže být náhoda a musi to mit nejaky důvod, dělali ti nejake testy? Nebo u embryi? Nebo rekli ti, cim by to mohlo byt?
Právě bylo usouzeno, že je to náhoda. První ZT byl už před hodně lety. A dvakrát jsem těhotenství úspěšně donosila. Proto se usoudilo, že to byla jen smůla. Ale teď podruhé za sebou se mi taky nechce věřit, že jde o náhodu. ![]()
Aha, no pokud ještě vůbec bude chuť, nechala bych si nějake vyšetření, po donošených těhotenstvích se mohlo třeba v děloze něco změnit…
To je mi moc líto
tak tomu teď dej čas, odpočiň si a uvidíš jak to budeš třeba za měsíc-dva cítit ![]()
@Anonymní píše: Více🦋
To mě hrozně mrzí!
Doufám, že se z té bolesto rychle zotavíš. Říkáš, že už pár týdnů nebilo, po jaké době jsi byla na kontrole, jestli se můžu zeptat?
@Nienor1 Kvůli prázdninám právě až po 4.
Lepší by to bylo vědět dříve
.
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla tudíž jsem ani všechno nedocetla 🙏🏽. Doufam, ze se tu mate vsechny dobre.
Tem, co to vyšlo moc moc gratuluji a těm fo jsou v procesu držím moc moc palečky 🙏🏽 🍀 ❤️.
Ja jsem v 16tt, naposledy jsem byla před Vánoci na prvním screeningu a v polovině ledna mam kontrolu u své gyn. tak se s ní budu domlouvat, jestli je nutný odběr plodové vody, což stejně záleží na me a ja stále nevim. Uvidime, co bude.
Na co bych se ale chtela zeotat je toto.
Kamarádka má za sebou 3 IVF. Ted u toho posledního měla konecne genetiku embryí, i kdyz žádný problém nema a i pres to se jim vrátilo pouze jedno jedine zdrave. Take si sama rekla poprvé o změření progesteronu před KET a zjistilo se, ze ma nízký, takze dopichavala a k tomu píchala poprve i clexane. HCG mela nízké, na utz mini mensi a srdíčko slabe, na dalsi kontrole uz nebylo nic. Je z toho vyrizena. Me to moc mrzí, moc jsem jim to přála a moc jsem se modlila, at to dopadne dobre. Nemá jeste žádné mimi a 3 cykly v haji. Do posledního se ji uolne hned nechce, chce se poptat na další vyšetření ale nejake vyšetření ma již za sebou a zatím se nepřišlo na nic. Oba zdravy. Nechapu to. Měnit klinika se ji nechce. Chodi do Olomouce a odtáhni kliniky ma prý daleko, uz takto dojíždí hodinu.
Nevíte co by všechno ještě mohlo pomoci? Co vyzkoušet? Poslední pokus už jim prostě musí vyjít. Chce jít teda ted do práce a odpočinout si. Během jednoho roku podstoupila všechno 3 IVF a jsou z toho unavený, tak si chtějí dát voraz. Ale aspoň by dali dohromady, co zkusit navic. 🙏🏽 🙏🏽 🙏🏽
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.