IVM - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8743
22.8.11 09:36

Viky, obrovska gratulace! to je jasny tehu! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
22.8.11 12:47
vikoušek píše:
holky nemužu tomu uveřit 8-o 8-o z legrace jsem si udelala test a… co si o tom myslite?? 8-o 8-o 8-o

No tak to je nečekaná obrovská gratulace… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
22.8.11 13:42

muj boj u konce, dnes jsem byla na krvi, vysledky zitra, nicmene se dostavila menstruace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
24.8.11 15:07

Viky - tak pokud to je tak jak říkáš tak gratuluji. :kytka:

Já byla na IVM před 3 měsíci - bohužel nedošlo ani k transféru vajíček. Měla jsem po OPU jen 2. K oplodnění došlo, ale den před tím než jsem měla jít na transfér zanikla. Ani jsem se neptala proč, prostě se oplodnila a zanikla… :cert: Celkem nás to vyšlo asi na 17 tis. Ale musela jsem užívat jen moc málo hormonu, protože u mě je něco špatně v krvi a pokud bych jich užívala více tak by mohlo dojít k embolii, atd… A díky tomu byly jen ty dvě vajíčka…

V pátek jdu do Genetu znovu, máme schválenou žádost a pojedeme druhý pokus… A ten už prostě klapnout musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
30.8.11 13:14

Zdravím :mavam: , je tu ještě někdo nebo všichni o všem už všechno vědí? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Smudla11
31.8.11 09:22

Pořád tuto diskuzi pročítám a opravdu jsem asi jediná, která jde na IVM bez hormonální stimulace, i když mi folíky nerostou (mám jich hrozně moc, ale malé). Teď beru Utorogestan na vyvolání menstruace a pak mám přijít mezi 12. - 14. den cyklu na ultrazvuk a uvidí se, kdy dojde k odsátí folíků. Už mám poukaz i na předoperační vyšetření.
Bolí odsátí folíků? Je nutný klid na lůžku nebo je človek schopný hned jít do práce?

• Citovat
  • Upravit
550
31.8.11 09:54

Smudla11
No, každá máme specifický problém a jiný průběh. to odsání je asi OPU, ne? Dělá se to pod celkovou krátkou narkózou. Po cca 2 hodinách po zákroku tě pustí domů. Poprvé mě po OPU bolelo hodně v kříží, ale dostala jsem Algifen a bylo dobře. A druhé OPU proběhlo absolutně v pohodě. Záleží na tom jak zvládneš narkózu. Poprvé jsem chrněla, ale další dvě byly bez problémů a byla jsem fit. Jinak jako cejtíš, že se ti tam vrtali, ale bolest to není. Takže v klidu a hodně zdaru!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Smudla11
31.8.11 10:02

Díky za info :-).
Po transferu je nutný klid na lůžku?
Nevíš, jaké je % úspěšnosti při IVM? Mě doktor tvrdil, že skoro stejné jako u IVF.

• Citovat
  • Upravit
550
31.8.11 10:17

Po transferu, hned ten den, bys měla mít klidový režim. Ale pak můžeš dělat teoreticky všechno normálně. Kromě pár vyjímek. Nevím do jakého CARu chodíš, ale co dělat po ET je hezky popsané na www.gennet.cz
Tak tam můžeš mrknout.

O té pravděpodobnosti.. já nevím. Už jsem z těch čísel zmatená. Takže bych ti nerada tvrdila nějaký nesmysli. Rozdíl IVF vs. IVM je hlavně v těch hormonech a šetrnosti. IVM je mnohem lepší pro tvoje tělo. A taky lehčí pro peněženku. Ale jestli to máš bez stimulace, tak je to uplně super. Ušetříš si celou proceduru s těmi hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrne25
7.2.12 19:29

IVM

Ahojky dnes jsme byli v gennetu na prvni konzultaci od nezdareneho ivf pred rokem a pul paní doktorka mi doporučila ivm ráda bych si povídala s někým kdo to zazil a kdo to proziva jak to ivdíte vaše zkušenosti a tak moc děkuji za každou odpověď

• Citovat
  • Upravit
petule288
28.2.12 09:33

ivm

Já zkoušela ivm 2× a to jen proto že doktor tvrdil že je tam úspěšnost jen o pár procent nižší než u ivf. a nedávno jsem zjistila že je u ivm úspěšnost pod 10procent na transfer, což mě tedy dostalo do kolen.

• Citovat
  • Upravit
4273
12.7.12 13:42

IVM

Ahoj, já nyní chodím do CAS Gennet v Praze, zatím jsem platila jen 500kč za léky na podporu menstruace a ovulace. Nejspíš budu muset jít na IVM, ale pokud vím, měla by mi 4 pokusy hradit pojišťovna, teď mě však zarazilo, že tady čtu, jak každý platí okoli 20.tisíc…Na internetu jsem si i našla, že se má platit spermiogram, po nás však nic nechtěli…jak to tedy je? Platí IVM pojišťovna nebo ne?? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí