Já umím šetřit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81
23.10.13 15:08

No to máš pravdu, stejně s těch peněz asi ani nic neuvidím, pže použiju na koupi bytečku. Jen teď nevím, jestli je lepší hypotéka nebo úvěr ze stavebka…musím někde počíst. a kolik procent z výplaty si tam prosím spoříš? já dávám asi zhruba necelých 8%. Mohla bych více no… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
23.10.13 15:21

@žabařka
no ja mam ještě stare stavebko, tak davam jen tech 1500 mesicne-takze to zas tak rychle nenaskakauje-ale aspoň neco :hug:
a nastesti bydlim s přítelem-ale u nas to spis padne na opravu balkonu a nebo na auto-uz mame dost najeto…no snad ještě chvilku vydrzi ;)

• Citovat
  • Upravit
81
23.10.13 15:25

Já se právě teď od přítel stěhuju, v Praze jsou nekřesťanský nájmy, tak přemýšlím, jak to vyřeším :-) já mám stavebko nový, a posílám si tam teda 2 tisíce no, takže mi to naskakuje malilinko více než tobě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
23.10.13 16:17

@žabařka
jojo-Praha je trosku masakr…ale zase platy jsou tady vyssi nez jinde v cechach…nejlepší je se s nekym spojit- to je pak ten najem celkem ok-co tak vim tak 5-6 tisíc- ve 3 lidech

• Citovat
  • Upravit
38
18.2.14 16:00

Dobré téma- včera jsem se snažila vysvětlit kolegyni dvě věci - at si kupuje roční legitku na MHD Praha a když bydlí u Lídlu, at si kupuje do práce vodu - v práci je fakt hnusná, rezavá. Děláme krátký dlouhý týden.
Spočítáme to:
182 dní x 2 jízdenky á 26 = 9464
182dní x 2 vody denně á 15,– 5460 = CELKEM ZA ROK 14924.-

legitka MHD Praha + 2 vody denně z lídlu, cca 4,– = 4750+ 1456,– = 6206,–

Rozdíl jen na těhle dvou věcech je 8718,– 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.2.14 17:35
@sidala píše:
Dobré téma- včera jsem se snažila vysvětlit kolegyni dvě věci - at si kupuje roční legitku na MHD Praha a když bydlí u Lídlu, at si kupuje do práce vodu - v práci je fakt hnusná, rezavá. Děláme krátký dlouhý týden.
Spočítáme to:
182 dní x 2 jízdenky á 26 = 9464
182dní x 2 vody denně á 15,– 5460 = CELKEM ZA ROK 14924.-

legitka MHD Praha + 2 vody denně z lídlu, cca 4,– = 4750+ 1456,– = 6206,–

Rozdíl jen na těhle dvou věcech je 8718,– 8o

Proboha, proč nemá předplacenku, pokud jezdí do práce pravidelně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
18.2.14 19:28

No,
tady člověk alespoň vidí, že si někdo vůbec neuvědomuje, jak mu ty penízky zbytečně proplouvají mezi prsty… :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
24.2.14 10:35

Já si našetřila s platu :mrgreen: plánovala jsem jít na mateřskou a doposlední chvíle jsem byla v práci kromě měsíce a půl :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
4.3.14 18:11
@myskalucka píše:
Mě naučilo šetřit studium v Německu. Měla jsem k dispozici 400 euro, z toho 150 euro kolej, 50 euro pojištění a zbytek byl na jídlo, oblečení a pod. A ještě bylo 2× do roka 200 euro na semestrkarte. Takže díky tomu jsem se naučila šetřit a nemáme problém vyjít s přítelovým platem a mým rodičákem. Dělám to tak, že mám excelovskou tabulku, kam zapisuju veškeré výdaje a vidím, jaké výdaje máme za měsíc a mám přesně dané, kolik smím utratit za jídlo, kolik je splátka úvěru, kolik utratí přítel v práci, kolik je pojištění, výdaje na malou a snažím se nepřekračovat danou částku. Vím, kolik mi ještě zbývá do konce měsíce ( kolik ještě můžu v daném sloupci utratit ) a většinou se nám podaří i ušetřit :-).

Holky já Vám tak závidím, že se Vám chlap svěří kolik utratí. Mě přítel sice dá stravenky co v práci dostane, ale neřekne kolik přesně vydělal, kolik dal za benzín a jeho občasné mini nákupy, kdy mi donese čokošku nebo jinou drobnost ( :srdce: ). Pak ale mám jen přehled o nájmu(stále stejný), velkých nákupech resp všech plánovaných nákupech a to je vše. Jeho reakcí na nadhození tématu „budeme si zapisovat příjmy a výdaje“ je jen to, že jsme v plusu a máme z čeho žít, tak ať si užívám a nestresuju se něčím v čem problém není… Přitom bych měla ráda přehled… :nevim: Noco, já mu věřím, on je ten škrťa, mě se penízky vždy rychle rozkutálí :( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
14.6.15 15:45

@JanaBirkofová přečti si pravidla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie