Já umím šetřit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Cuddy doufám že to nebude vadit @rusovlaska.e žije s partnerkou takže to jde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lemaz píše:
My šetříme tak, že si většinu věcí děláme doma - sýry, šunku, pečivo apod. Nakoupíme jednou měsíčně suroviny a pak už prakticky nenakupujeme, tím pádem nekoupíme spoustu kravin. Ale je fakt, že maso drůbež máme své. a jinak kupujeme v akcích ve větším balení.
Ale musím dodat, že kdybychom měli peníze nazbyt a sem tam vyjeli do města, tak to rozfofrujem.Příspěvek upraven 10.10.13 v 21:44
Šunku jsem se doma snažila udělat jednou
a nakonec z toho byl stejně nepoživatelný blaf
Takže to jsi teda šikovná
![]()
- Citovat
- Upravit
@Nejhodnější nic na tom není, ale je potřeba mít ten šunkovar. dá se sehnat kolem 300 a je to neocenitelný pomocník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anickadomnik tak to joooo, uz chapu. Omlouvam se, asi se na to pta vic lidi, udivilo me to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děěkuji,
zítra mám výplatu a už se chci konečně dostat někam dál a být spokojená s ní. Každý měsíc mám,,divný pocit", že jsem neschopná něco ušetřit a ani si nedokážu vést výdaje do excelu či si je psát. už vydělávám 4 roky a teprve až teď jsem si uvědomila, že je potřeba si ve financích udělat pořádky. už asi 4tý ěsíc to zkouším a zatím se mi nepovedlo ušetřit téměř nic. a neříkám že by nebylo z čeho. co se týče lákadel, jsou na každém rohu…doufám, že bude velká zima a mě se nebude chtít chodit ven nakupovat. Naštěstí já na internetu nakupovat neumím…
ještě jednou děkuji za vaše tipy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy asi se na to víc lidí ptá protože když jsme se s @rusovlaska.e potkaly v jedné skupině tak to byla první informace kterou mi nebo všem poskytla, doufám že se na mě nebude zlobit ale myslím že ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě šetřit naučila nouze - také neumím takové to, teď si budu dávat tři tisíce každý měsíc bokem…
Prostě, když se snížily příjmy, ale výdaje zůstaly a nebo se zvedly, tak jsme se uskromnili, ale jinak to taky moc neumím.
Nyní potřebujeme našetřit malýmu nějakou korunu na pokojíček, co máme v plánu z jara. A jak to děláme? No pořídila jsem nedobytnou kasičku (budu jí muset zničit otvírákem na konzervy), a když mám v peněžence dvoustovku, kterou aktuálně nepotřebuju, tak jí tam prostě bez rozmyslu šupnu, to samé, když vyndám chlapovi z kalhot drobný (20 a 50,–), tak je taky hned nasypu tam.
A pak už to nejde vzít zpátky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se připojím a zajímá mě, jak ty co chodí jednou týdně do obchodu to dělají se zeleninou, ovocem a mléčnýma výrobkama?? my jsme doma tři, já na RD, velký nákup děláme 1 x za 3 týdny to tak vychází, ale několikrát týdně, většinou 2× musím do obchodu pro něco co nám dojde-viz to zminované výše, a to máme normálně velkou lednici, ale prostě doma jíme a vaříme..tento měsíc jsem začala psát výdaje, tak uvidím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lehce OT
Lidi jsou chudí, protože se takhle naučili myslet.
Jedna z myšlenek by tedy měla být: „Nechci šetřit, chci peníze vydělávat.“
Není to z mé hlavy a na celou přednášku teprve půjdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verrru normálně koupím 1× za týden třeba 12 jogurtů, zeleniny a ovoce mám plné šuplíky v lednici pořád pak chodím jen pro pečivo, v lepším případě posílám nejstarší dítko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si jednou odkládala 50ti koruny a našetřila jsem tak za 3 měsíce na telefon, bylo tam asi 4 tisíce a světe div se, nikde mi ty 5Oti korunky nechyběly. tak to asi zkusím znovu. Dobrou nedobytnou pokladničku mají myslím v Kik za 39Kč. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
Mě šetřit naučila nouze - také neumím takové to, teď si budu dávat tři tisíce každý měsíc bokem…
Prostě, když se snížily příjmy, ale výdaje zůstaly a nebo se zvedly, tak jsme se uskromnili, ale jinak to taky moc neumím.Nyní potřebujeme našetřit malýmu nějakou korunu na pokojíček, co máme v plánu z jara. A jak to děláme? No pořídila jsem nedobytnou kasičku (budu jí muset zničit otvírákem na konzervy), a když mám v peněžence dvoustovku, kterou aktuálně nepotřebuju, tak jí tam prostě bez rozmyslu šupnu, to samé, když vyndám chlapovi z kalhot drobný (20 a 50,–), tak je taky hned nasypu tam.
A pak už to nejde vzít zpátky![]()
Ja treba neznam takove to 200kc, ktere nepotrebuji. Ja v podstate tak nejak vzdy umim rict, kolik mne zbyva do konce mesice, takze i tato 200 je zapocitana. A ano, kapesne na blbosti vlastne nepotrebuji, ale pokud bych ji hodila do kasicky, tak mne v mych vypoctech bude na Ty plbosti chybet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omites Já už vydělávám a myslím, že docela slušně, nemyslím si ani, že jsem chudá, nicméně mě mrzí ty peníze, které se rozkutálí a člověk vlastně ani neví kam. tak bych si ráda s děvčaty pohovořila o jejich kutálení a tak
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rusovlaska.e píše:koukni na druhý metřík - pořádně
a budeš v obraze
tak já s dovolením taky koukám a prd vidím
pomoooc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit