Já umím šetřit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1342
11.10.13 23:10

Jako vyborna kasička poslouží klasicka luxfera. Udelas do ni otvor na mince a jentak se do ni nedostaneš. Švagrova takhle našetřila tisic pětset devětset. :mrgreen: :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
11.10.13 23:17
@Niqitka píše:
Jako vyborna kasička poslouží klasicka luxfera. Udelas do ni otvor na mince a jentak se do ni nedostaneš. Švagrova takhle našetřila tisic pětset devětset. :mrgreen: :P :mrgreen:

jsem cetla „kašička“ :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.10.13 23:28

@žabařka tak si na stavební spoření posílej daleko větší částku at ti zbyde do výplaty jen minimum a musíš šetřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.10.13 23:38
@Nejhodnější píše:
Já jsem debil :-D jsem se přepsala :-D To bych mu dala celou výplatu :-D Dávám mu 6 ku měsíčně, jelikož hypo máme jenom 10 :roll: chtěla jsem víc, ale jeho byt, jeho pravidla. Jinak platím veškeré jídlo, zábavu, většinu dovolených :-) pán by chtěl svatbu, ale já se tomu zuby nehty bráním :-D

jak jeho byt jeho pravidla a tu 6 ku na hypo je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30904
12.10.13 07:33
@violass píše:

No to je preci prispevek na najem. Bydli v jeho byte, jinde by take platila. Nee, je to vtip, nemam tohle rada, snad si to @nejhodnejsi zacne hlidat. Jsem asi moc velky pragmatik, ale rozvodovost je cca 60 procent, co teprve rozchodovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
12.10.13 08:44

@Cuddy ale plánují spolu budoucnost ne? pak fakt pujde s kuframa? Dohodla bych se teda jinak jestli plánují spolu budoucnost on dá polovičku na hypo a polovičku na jídlo a já taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
12.10.13 09:58
@violass píše:

Máme rozdělený finance na moje a tvoje. Chtěla jsem platit hypo aspoň 2× tolik jelikož by to bylo rychleji za náma. Chtěl si vzít hypo on, takže si vzal. Já mu dávám tu 6ku (přesně jak píše @Cuddy) jidne bych taky musela platit. Veškeré vybavení je taky moje. Kdybych odešla nezůstala by mu tam ani obýváková stěna. A neměl by si ani do čeho uvařit kafe :-D

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
12.10.13 10:00

Jinak ptala se mě jedna uživatelka co dělám v diskuzi o šetření, takže odpovím.. Vůbec šetřit nemusíme, koupím si co se mi líbí, ale s.re mě, že utratíme neskutečnou pálku za jídlo :roll: Ve dvou i 15ku za měsíc… Takže spíš jsem jen chtěla přečíst jak kdo šetří a něco si z toho vzít. Jo a že se u nás vyhazuje jídlo, tak o tom radši ani nemluvím :oops:

• Citovat
  • Upravit
380
12.10.13 10:43
@Nejhodnější píše:
Máme rozdělený finance na moje a tvoje. Chtěla jsem platit hypo aspoň 2× tolik jelikož by to bylo rychleji za náma. Chtěl si vzít hypo on, takže si vzal. Já mu dávám tu 6ku (přesně jak píše @Cuddy) jidne bych taky musela platit. Veškeré vybavení je taky moje. Kdybych odešla nezůstala by mu tam ani obýváková stěna. A neměl by si ani do čeho uvařit kafe :-D

A kde ty věci pak dáš a ty věci pak nebudou mít hodnotu, nevím je to vaše věc, ale uvědom si že uběhne 15. let on nebo ty si mužeš někoho najít a kdo na tom bude lépe, časem třeba budete mít děti, on si tu rychlovarnou konvici rychle koupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
12.10.13 10:51
@žabařka píše:
Ahojky všem,
pročetla jsem skoro všechny diskuze na téma šetření. Nyní bych chtěla poprosit ty z nás, které opravdu šetřit dovedou, aby nám tu napsali, jak že to vlastně všechno funguje. Myslím si, že to není ani tak o příjmu, jako o sebekontrole. Jak odoláte každodenním lákadlům, kdo vás k šetření vedl a podobně.
Z mojí vlastní zkušennosti: u nás se šetřit nikdy moc neumělo, nějaké příjmy byly, ale nepamatuju se, že bychom si něco pořídili za našetřené peníze. Spíše půjčky a přeplácení bankám…A to je velká škoda.
Děkuji za případné komentáře. :)

jednoduchý - nejdu do obchodu a je to

bydlím na vidlákově, všude se musí dojet autem a to si skara rozmyslím, jestli se mi chce jet 20 kiláků do velkýho obchodu. äno, máme tu jednotu potraviny a pár dalších obchodů, ale pokud všichni máme praocvní dobu 8 až 16 tak nemám šanci ty obchody potkat otevřený :nevim: :zed: neb do práce jezdím 7 až 17 i dýl
uděláme jednou za čas velký nákup, masa do mrazáku, mouku a cukr do spíže

takže asi tak, nelézt do obchodů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
12.10.13 10:57
@violass píše:
A kde ty věci pak dáš a ty věci pak nebudou mít hodnotu, nevím je to vaše věc, ale uvědom si že uběhne 15. let on nebo ty si mužeš někoho najít a kdo na tom bude lépe, časem třeba budete mít děti, on si tu rychlovarnou konvici rychle koupí.

No jo no :-) třeba nějaký lepší a výhodný řešení pro obě strany najdu :-)

• Citovat
  • Upravit
14309
12.10.13 11:19
@Cuddy píše:
Toto uz bude osetrovat novy obcansky zakonik (pokud budou manzele).

co konkretne tam bude nove?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
12.10.13 11:34
@Nejhodnější píše:
Jinak ptala se mě jedna uživatelka co dělám v diskuzi o šetření, takže odpovím.. Vůbec šetřit nemusíme, koupím si co se mi líbí, ale s.re mě, že utratíme neskutečnou pálku za jídlo :roll: Ve dvou i 15ku za měsíc… Takže spíš jsem jen chtěla přečíst jak kdo šetří a něco si z toho vzít. Jo a že se u nás vyhazuje jídlo, tak o tom radši ani nemluvím :oops:

taky to tak mame..obcas i cez dvacku.. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
12.10.13 11:37
@miisenka píše:
taky to tak mame..obcas i cez dvacku.. :zed: :zed:

Ale zase teda nekupujeme nic Polskýho, tomu se vyhýbáme (čtu etikety), šunku opravdu z masa, dobré jogurty a pod… Prostě kvalitní potraviny, žádné náhražky a dochucovadla. Kolikrát když koukám na Prostřeno, tak se mi navaluje jen to vidím. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
14309
12.10.13 11:40
@Nejhodnější píše:
Ale zase teda nekupujeme nic Polskýho, tomu se vyhýbáme (čtu etikety), šunku opravdu z masa, dobré jogurty a pod… Prostě kvalitní potraviny, žádné náhražky a dochucovadla. Kolikrát když koukám na Prostřeno, tak se mi navaluje jen to vidím. :poblion:

ved prave..a preto to su take dardy.. :mrgreen:..Prostreno je obcas hnus..dotoho este restaurace s bielym obrusom a je to v prndeli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat