Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ajla píše:
Ahoj holky nedalo mi to a musela jsem zalozit tuto diskusi, podobne tema jsem zde nenasla. Dnes jsem byla na kontrole…V 34.tt mam 15 kilo nahore a doktor mi rekl ze je to moc, ze mimco ma tak 3 kila i s vodou a ze 12 kilo je nadvaha. MAm 180 cm a porad me vsichni chvali jak mam vse jen v brisku (nemam mam i zadek a boky ale ne zadnej extrem). A doktor mi rekl abych v utery a patek jedla jen jablka ani nic nepila. Ze tim to zastavim. Rekl ze se mi jinak bude spatne rodit atd. Jeste musim napsat ze jsem od cervna do prosince v tehu pribrala jen 3 kila a az od porsince 12kg. Sestricka rikala ze mozna zadrzuju moc vody (za posledni tyden jsem pribrala 2.5kg) ale mam jen trosku otekly prsty a nohy mozna nepatrne ani nejde nic videt…Prikladam i svou fotku aby jste videly ze nejsem mega burt. Co si myslite o tehle diete? Drzel to nekdo? A kolik jste mely navic v 34.tt vy? Dekuji za reakce…ale dnes sem to i obrecela…Příspěvek upraven 03.02.11 v 21:07
![]()
no tak od toho bych šupajdila rychle pryč ![]()
jo a taky jsme na zacatku zhubla 3 kila bylo mi desne zle a jak rikam prvni mesice jsem pribrala potom jen 3 kila…
Týjo, tak to mě zvedlo ![]()
Nevím, kolik jsem měla ve tvém týdnu, ale:
Můj doktor taky krafal, že vážím moc. Já mu řekla něco jako: „Vážený pane doktore, já se nepřejídám. A pokud přiberu pár kilo navíc, jsem si vědoma, že je budu muset po porodu shodit. Je to víceméně moje věc.“
Akceptoval to. Rodit jsem šla se 17kg navrch a 4 týdny po porodu byly fuč, bez jakékoliv námahy.
Každé tělo je prostě jiné.
Já jíst jenom jabka, tak umřu hlady ![]()
No já do prvních třech měsíců zhubla 12Kg, teď jsem ve 31týdnu a mám je zas nahoře.(sice za tento týden jsem zhubla 3kg-mám chřipku) ale nikdo mi neřekl, že bych nabrala nějak hodně moc. (I když v prvním těhu to bylo jen 6kg) Taky jsem rodila s nadváhou(opravdu hodně velikou) a porod byl v pohodě(teda jsem si to nemyslela,ale ve srovnání s ostatníma jsem neměla po dvou hoďkách co řešit) takže já osobně bych si o Zakladatelčiným Mudr. myslela, že je tak trochu cvok. A asi bych se mrkla o ordinaci dál.
tak takovou blbost jsem ještě neslyšela! nabírání v těhu je individuální, jestli ti to nedá co ti ten blbec řekl tak si uprav jídelníček, jez kvalitní jídlo bohaté na vitamíny, ale na nějakou jabkovou dietu se vyprdni, to by byl záhul i pro netěhuli vydržet 2 dny nejíst a nepít???
Já bych řekla, že je to vyloženě nebezpečný i pro zdravýho člověka. Ani ne tak ty jablka, ale ten zákaz tekutin, mě by to položilo už v půl devátý dopoledne, a navíc si pamatuju, jak strašně žíznivá jsem v těhotenství byla.
Určitě bych to nerespektovala. A dvanáct kilo navíc mi opravdu nepřijde nijak extrémní, navíc při tvé výšce.
Pokud ti to hodně leží v hlavě, zavolala bych do porodnice, kde jsi registrovaná, a vyžádala si konzultaci tam. Případně bych se domluvila, že začneš chodit do tamní poradny dřív.
No jako ja jsem taky chtela rict ze se citim dobre ze zvladam vsechno a ze jim porad stejne, ale proste v tu chvili bych asi bulela…protoze uz sme tam sla s tim ze jsem za posledni tyden nabrala vic nez jindy…Mozna to je tim ze jsem taky nachcipana a piju denne minimalne litr caje s medem…??? Mozna to pak tu vodu zadrzuje…Nikdy v zivote jsem zadnou dietu nedrzela, nepotrebovala jsem to a ani bych ot nevydrzela…natoz ted…prej semi bude i lip spat kdyz uz nebudu nabirat, je fakt ze se mi spi hur ale komu ne zejo v 8. mesici…JInak je ten Dr v pohode jeste pred 14ti dny mi rika jak mi tro slusi a ze jsme hezky oblecena akorat pripravena na to jim anfotit obrazy do cekarny..tak nechapu tu dnesni reakci…
Ahoj, kolikpak je tomu doktorovi let???
Asi z něj budu zvracet
Kdyby řekl nejíst sladké…
Pokud vím, tak po jablkách se právě přibírá…
mám to odzkoušené na sobě. Jablka moc nemusím, jen je vidím a trpnou mi zuby
Ale počátkem těhu jsem je „žrala“ na kila. Taky jsem pěkně přibírala ![]()
Možná má nějaké poznatky moderní medicímy. Nestávkoval zrovna? ![]()
Nic si z něj nedělej, buď klidná a papej střídmě. Po porodu vše shodíš. ![]()
No je mu pres 50…nebo tak nejak zacinal kdyz ja jsme se narodila a mne je 24 ![]()
Jako taky sem si rikala ze jsem docela burt, ale kdo se ve 34tt citi jako modelka
…hlavne sem si z toho nic moc nedelala proste sem s tim pocitala ze priberu. JA si taky rikam ze jablka jsou docela sladky a navic docela tezky…po ranu mi nebyva dobre a nevim jak jablko na to..ale mozna to jeden den zkusim fakt jen na just abych videla a jinak omezim sladky a budu se vic hejbat…
fakt bych chtela narazit na nekoho kdo to zksuil a komu to nekdo doporucil, ale to asi tezko
potkala jsem hned v cekarne jednu maminku a ta rikala ze ji taky drzi a ja cumela jako puk protoze je ot maminka na kterou tam koukam kazdy tyden a rikam si jak je hezka a jak ji to slusi..jde videt ze asi mela mensi zadek driv ale porad ho ma tak v norme…
Ahoj.
Já v těhotenství nabrala 14kg. Vždy jsem se jenom zvážila u sestřičky a tím to haslo ![]()
Chtěla bych vidět jeho na jablkách! Šašek, představuje si to jako hurvínek válku!
Normálně papkej stejně jako teď (já jsem taky ke konci nabrala najednou hodně) a buď spokojená!
![]()
prosím tě, nezkoušej je ani na just, to je tak akorát na to aby ses poblila a zkolabovala, mysli na mimino.
Vybodni se na něj, blbečka.
Ale pohyb doporučuju, já jsem někdy v tvém týdnu začala chodit na procházky, bála jsem se, že po celotěhotenském gaučingu pak porod neufuním. Člověk se pak cítí líp, ale spíš i proto, že se projde na čerstvým vzduchu, pročistí si hlavu a tak.
No taky chci vic chodit ale ted byly takovy mrazy a vsechno bylo u nas uklouzany akorat na ot se vymaznout nekde…a navic sem nachcipana…ale uz ma byt i lip tak chcic vic chodit…ikdyz nemuzu rict ze bych mela nejak hodne malo pohybu, jasne dost se valim, ale kazdy den mam nejky plany a nekdy sem dlouho pryc…a navic mame dva psy a chodim vencit
Ahoj, to je teda blbec. Dost blbá rada. Dieta v těhotenství? A jak to myslel s tím pitím?? Jablka jsou stejně sladký, takže by sis třeba ani moc nepomohla. být tebou, vyprdnu se na to, 15 kilo není tak hrozný, třeba se jen hlídej, aby ses nepřejídala.
navíc, to že mimčo jsou tři kila… hm, co třeba placenta, voda, obaly, prsa? A nějaký tukový zásoby se hold udělají. ![]()