Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
eva76 píše:
ty poznámky týkající se negativ, já teda nevím dámy, ale vám nevadí, že mluvíte o společenství, do něhož se řadíte a tudíž jste, dle všeho, taky takové?
Většina národa taková je..bohužel.
Lizbeth píše:
Hm, tak já nevím tedy..Já myslím, že na světě jsou lidé dobří i blbí..Ve všech národech..Lidé otevření i upejpavý, jazykově vybavení i tupouni a tak dále..Náš národ je jaký je..Oproti jižním národům nejsme „uřvaní a uječení“ oproti severním národům jsme temperamentní až až..To je těžké soudit..
Lidé si závidí, škodí a nepřejí všude na světě. Rasismus i předsudky se nevyhnou žádnému státu..
Nemám ráda bagatelizování - Poláci kradou, Češi jakbysmet a ještě si blahopřejí jací jsou fiškusové, Italové jsou mafiáni, Američaní usmívající se pitomci, Angličani suchaři, Francouzi náfukové, Dánové jsou depresivní, Japonci mimozní, Arabové teroristi a tak dále a tad dále..
Budu tedy spíše pozitivní a jako národní pozitivum vyzdvihnu smysl pro humor a vynalézavost..![]()
![]()
…
Lidé si závidí, škodí a nepřejí všude na světě. …
Lizbeth, to není pravda. Jak už tady někdo psal, jinde bych řekla, že jsou lidé více přátelštější a drží pospolu. Byla jsi někdy v Tunisku, jižní Americe? Lidé tam dřou bídu s nouzí, povahově jsou na daleko vyšší úrovni než češi…bohužel. Ještě se máme moc dobře na to, abysme poznali, že jsou i jiné hodnoty, které by měl člověk vyznávat.. ![]()
Máme báječný smysl pro humor. Nikde na světě není taková sranda jako u nás (a to i v těžkých časech), proto by mě nikde jinde nebavilo trvale žít ![]()
Pomka píše:Lizbeth píše:
Hm, tak já nevím tedy..Já myslím, že na světě jsou lidé dobří i blbí..Ve všech národech..Lidé otevření i upejpavý, jazykově vybavení i tupouni a tak dále..Náš národ je jaký je..Oproti jižním národům nejsme „uřvaní a uječení“ oproti severním národům jsme temperamentní až až..To je těžké soudit..
Lidé si závidí, škodí a nepřejí všude na světě. Rasismus i předsudky se nevyhnou žádnému státu..
Nemám ráda bagatelizování - Poláci kradou, Češi jakbysmet a ještě si blahopřejí jací jsou fiškusové, Italové jsou mafiáni, Američaní usmívající se pitomci, Angličani suchaři, Francouzi náfukové, Dánové jsou depresivní, Japonci mimozní, Arabové teroristi a tak dále a tad dále..
Budu tedy spíše pozitivní a jako národní pozitivum vyzdvihnu smysl pro humor a vynalézavost..![]()
![]()
…
Lizbeth, to není pravda. Jak už tady někdo psal, jinde bych řekla, že jsou lidé více přátelštější a drží pospolu. Byla jsi někdy v Tunisku, jižní Americe? Lidé tam dřou bídu s nouzí, povahově jsou na daleko vyšší úrovni než češi…bohužel. Ještě se máme moc dobře na to, abysme poznali, že jsou i jiné hodnoty, které by měl člověk vyznávat..
Pravda nikde jsem nikdy nebyla, ale stejně jako tys poznala v zahraničí lidi, co byli skvělí, hodní , pracovití, přátelští a dobrosrdeční, tak takoví jsou i zde..Myslíš, že v Tunisu nikdo nekrade, nevraždí, jsou politicky korektní, nemají korupci, neberou drogy, nezávidí si.. atd??
V každém státě je samozřejmě jiná atmosféra, jiný duch..ale lidi jsou jen lidi.. ![]()
momentalne ziju v Anglii, tak mam trochu odstup. A myslim si, ze to s nama neni tak zle ![]()
Podle me jsme skromni, velice sikovni a vynalezavi - zlate ceske rucicky
Mame unikatni smysl pro humor - proto vetsinou cizinci nechapou nase filmy ![]()
Na druhou stranu si neverime a jsme neduverivi vuci ostatnim. Dlouho nam trva, nez se nekomu otevreme, ale pak je to uprimne - napr tady v uk mi vadi, jak jsou vsichni samy usmev a za zady pomlouvaji.
A s tim, ze neumime cizi jazyky nesouhlasim…my je umime, jen se bojime je pouzivat, abysme neudelali nahodou nejakou chybu…me taky dlouho trvalo nez jsem se rozmluvila a to jsem mela z AJ jednicky a mela dobrou slovni zasobu ![]()
Co mi vadi nejvic je to, ze jsou lidi hodne pesimisticti - coz je krasne videt i v teto diskuzi…
A to, ze neverime ve sve schopnosti
Se smyslem pro humor souhlasím. Jinak jeden případ,který mě opravdu dostal a bohužel nevěřím, že by se mi v Česku stal.I když třeba křivdím a jen jsem neměla štěstí… Cestovali jsme po Novém Zélandu.Koupili si tam auto, které potřebovalo novou technickou kontrolu. Jelikož jsme byli celkem bez peněz a manža je mega šikovný, zajel do nějakého servisu aby se přeptal,co je třeba opravit a kolik by to stálo. Pán v servisu velice milý, věděl,že u něj neutratíme ani dolar, poradil manželovi co a jak a ještě mu půjčil na dva dny profi nářadí za x tisíc dolarů!!! Viděl ho 5 min. opravdu mi spadla brada
Lizbeth píše:Pomka píše:Pravda nikde jsem nikdy nebyla, ale stejně jako tys poznala v zahraničí lidi, co byli skvělí, hodní , pracovití, přátelští a dobrosrdeční, tak takoví jsou i zde..Myslíš, že v Tunisu nikdo nekrade, nevraždí, jsou politicky korektní, nemají korupci, neberou drogy, nezávidí si.. atd??Lizbeth píše:
![]()
…
Lizbeth, to není pravda. Jak už tady někdo psal, jinde bych řekla, že jsou lidé více přátelštější a drží pospolu. Byla jsi někdy v Tunisku, jižní Americe? Lidé tam dřou bídu s nouzí, povahově jsou na daleko vyšší úrovni než češi…bohužel. Ještě se máme moc dobře na to, abysme poznali, že jsou i jiné hodnoty, které by měl člověk vyznávat..
V každém státě je samozřejmě jiná atmosféra, jiný duch..ale lidi jsou jen lidi..
Určitě, já neřekla, že takoví tady nejsou. V Tunisku se moc nekrade, nevraždí oproti nám. Jsou tam tak vysoké tresty, že kriminalita je strašně malá. Lidé jsou ochotní, přátelští, obětaví, velice pohostinní. Tady taky, ale tam daleko více… ![]()
Elsiste píše:
momentalne ziju v Anglii, tak mam trochu odstup. A myslim si, ze to s nama neni tak zle
Podle me jsme skromni, velice sikovni a vynalezavi - zlate ceske rucickyMame unikatni smysl pro humor - proto vetsinou cizinci nechapou nase filmy
Na druhou stranu si neverime a jsme neduverivi vuci ostatnim. Dlouho nam trva, nez se nekomu otevreme, ale pak je to uprimne - napr tady v uk mi vadi, jak jsou vsichni samy usmev a za zady pomlouvaji.
A s tim, ze neumime cizi jazyky nesouhlasim…my je umime, jen se bojime je pouzivat, abysme neudelali nahodou nejakou chybu…me taky dlouho trvalo nez jsem se rozmluvila a to jsem mela z AJ jednicky a mela dobrou slovni zasobu
Co mi vadi nejvic je to, ze jsou lidi hodne pesimisticti - coz je krasne videt i v teto diskuzi…A to, ze neverime ve sve schopnosti
Ty jo, to bych si nedovolila tvrdit, že zrovna češi neumí jazyky. Co teprv angláni nebo amíci. Se mi vždycky líbí ty jejich scifi filmy, jak potkaj mimozemšťany a oni uměj anglicky ![]()
Elsiste naprosto souhlasim
Jeste bych rada dodala ze cesky narod je velice chytry a nechapu jak zde nekdo mohl poznamenat ze jsou nase skoly na mizerne urovni
nase skoly jsou na perfektni urovni a ceskej narod ma neuveritelne vseobecne znalosti…Cesi jsou taky velmi pracoviti a maji zdravy selsky rozum ![]()
jak tak vidím a v této diskuzi se to potvrzuje -mě nevíce vadí ,že Češi samy sebe pořád pomlouvají ,neznají vlastní historii(jinak by si nemohli myslet ,že jsme nějaká ořezávátka a zbabělci),neumějí na sobě najít nic dobrého a pořád se jako národ „shazují“ a kritizují.
Jako ted se pořád probírá jak „Václav " ukradl pero -no co, však Bush zas nakecal blbostí -a Američani o sobě kvůli tomu neříkali ,že jsou národ "blbců“.
Lizbeth píše:Pomka píše:Pravda nikde jsem nikdy nebyla, ale stejně jako tys poznala v zahraničí lidi, co byli skvělí, hodní , pracovití, přátelští a dobrosrdeční, tak takoví jsou i zde..Myslíš, že v Tunisu nikdo nekrade, nevraždí, jsou politicky korektní, nemají korupci, neberou drogy, nezávidí si.. atd??Lizbeth píše:
![]()
…
V každém státě je samozřejmě jiná atmosféra, jiný duch..ale lidi jsou jen lidi..
Tak když jste tu zmínily Tunis. Jasně, že všude se krade, vraždí atd. To všude po světe. Je ale pravda, že tam jsou lidi asi hodnější a přátelštější..hlavně k hostům.
Zkus si představit situaci..Ztratíš se v Tunisu..je večer..zaklepeš na nějaký dům. Lidé tě pozvou dál, dají ti jídlo, pití a pokud máš problémy, tak klidně můžeš přespat. Tady v ČR, kdyby jsi na někoho zaklepala, ..tak oni si zase zaklepou na čelo, pokud vůbec otevřou dveře.
To byl jen příklad.
Elsiste píše:
momentalne ziju v Anglii, tak mam trochu odstup. A myslim si, ze to s nama neni tak zle
Podle me jsme skromni, velice sikovni a vynalezavi - zlate ceske rucickyMame unikatni smysl pro humor - proto vetsinou cizinci nechapou nase filmy
A s tim, ze neumime cizi jazyky nesouhlasim…my je umime, jen se bojime je pouzivat, abysme neudelali nahodou nejakou chybu…me taky dlouho trvalo nez jsem se rozmluvila a to jsem mela z AJ jednicky a mela dobrou slovni zasobu
Co mi vadi nejvic je to, ze jsou lidi hodne pesimisticti - coz je krasne videt i v teto diskuzi…A to, ze neverime ve sve schopnosti
Jo a jeste bych chtela dodat, ze jsem hrda na to, ze jsem Ceska ![]()
Setkala jsem se i s tim, ze zamestnavatele se ptali po dalsich Cesich, meli s nimi jen dobre zkusenosti ![]()
Sumaya píše:Lizbeth píše:Pomka píše:Pravda nikde jsem nikdy nebyla, ale stejně jako tys poznala v zahraničí lidi, co byli skvělí, hodní , pracovití, přátelští a dobrosrdeční, tak takoví jsou i zde..Myslíš, že v Tunisu nikdo nekrade, nevraždí, jsou politicky korektní, nemají korupci, neberou drogy, nezávidí si.. atd??Lizbeth píše:
![]()
…
V každém státě je samozřejmě jiná atmosféra, jiný duch..ale lidi jsou jen lidi..Tak když jste tu zmínily Tunis. Jasně, že všude se krade, vraždí atd. To všude po světe. Je ale pravda, že tam jsou lidi asi hodnější a přátelštější..hlavně k hostům.
To byl jen příklad.
Zkus si představit situaci..Ztratíš se v Tunisu..je večer..zaklepeš na nějaký dům. Lidé tě pozvou dál, dají ti jídlo, pití a pokud máš problémy, tak klidně můžeš přespat. Tady v ČR, kdyby jsi na někoho zaklepala, ..tak oni si zase zaklepou na čelo, pokud vůbec otevřou dveře.
Sumaya, přesně tak! A nejen v Tunisku ![]()
Mirii píše:
Elsiste naprosto souhlasimJeste bych rada dodala ze cesky narod je velice chytry a nechapu jak zde nekdo mohl poznamenat ze jsou nase skoly na mizerne urovni
nase skoly jsou na perfektni urovni a ceskej narod ma neuveritelne vseobecne znalosti…Cesi jsou taky velmi pracoviti a maji zdravy selsky rozum
To já jsem psala o těch školách. Nemyslela jsem to obecně, ale s výukou cizích jazyků je to na nízké úrovni.
donaga píše:Gina108 píše:
Máme báječný smysl pro humor. Nikde na světě není taková sranda jako u nás (a to i v těžkých časech), proto by mě nikde jinde nebavilo trvale žítSouhlasím.
Pomka píše:Jaké jsou úrovně povahy?Lizbeth píše:
![]()
…
Blbě jsem se vyjádřila. Myslela jsem to tak, že mají daleko více lepších povahových vlastností než my…