Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak přemýšlím,jak moc ekologicky se dá žít v paneláku ![]()
Myslím tím,když vememe že je samozdřejmostí ocet,eko prostředky,látkování,třídění odpadu,sprchování…prostě to co jev diskuzi ekologická domácnoct ![]()
Ale já to beru z pohledu panelák verzus barák ( spíš na vesnici)
takžě když v paneláku oškrabete brambory tak šlupky vyhodíte do koše do igelitovýho pytlíku,pak do kontejneru pak musí přijet popeláři autem a slupky odvíst na skládku a pak likvidace,nejpíš spálením,či se to nechá někde rozložit,ale co ten igelitovej pytlík.
když na vesnic oloupete brambory tak slupky dáte na kompost tam se rozloží a vy pak s tím pohnojíte zahrádku.tAKŽE ŽÁDNEJ IGELITOVEJ PYTLÍK NA ODPODKY,žádný auto na odvoz bordela a ještě se odpad využije
takže mě prostě vychází,že v paneláku nejde dělat ta prává ekologie
Když vám v paneláku zůstane na talíři nedojedený jídlo tak ho buď spláchnete nebo vyhodíte zase do koše do igelitovýho pytlíku a zase popeláři..
V baráku to můžete dát slepicím.
A co třeba taková zelenina takže když jste v paneláku a žijete ekologicky tak jdete pěkšky do supemarketu,nebo na trhy tam koupíte zeleninu,kterou už někdo musel přivíst autem ( smog a tak) pak jdete domů zeleninu třeba mrkev zbavíte neti a oloupete a nať a šlupka jde do koše opět do igelitovýho pytlíku a zase poeláři a skládka ( takže benzín,smog a pálení)
Když žijete na vesnici jdete na zahrádku utrhnete si mrkev ( kterou nemuselo přivíst auto) doma oloupete nať dáte králíkům takže využití a slupky na kopost takže zase využití
U nás doma se dávají na stanu skořápky od slepic a naši si je pak vozí domu pro slípky ,ale ostatní zůstatek po jídle stejně končí v igelitových pytlích pro který musí přijet zase auto ![]()
Příspěvek upraven 15.04.11 v 12:25
Tetmo ale každý si zeleninu nepěstuje, navíc vypěstovat nejde všechno, takže i lidé z domu musí jít (jet) nakoupit.
Absolutní ekologické chování je bohužel hodně těžké, proto má každý dělat tolik, kolik zmůže. I to stačí ![]()
ahoj, u nas mame aj kose na bioodpad, takze je moznost vyhadzovat tieto veci tam. zatial som vsak nikoho nevidela, zeby to robil, jedine spravca tam hadze travu zo sekacky. tak mozno zistit, ci by sa nedali tie kose dat aj k vam.
Hmmm…ale nekde bydlet musim. Takze ja ziju ekologicky podle prvni casti a zbytky proste vyhazuju. Dokud jsem tu ale mela psy a kralika, zbytky nebyly ![]()
Pokud mas tip na barak s velkou zahradou co nejbliz Praze (v dosahu MHD
) za prijatelny peniz, dej vedet, zitra se stehujem a pak budem zit temer cele ekologicky
![]()
Ale fakt..pokud to beres az tak a bydlis v tom panelaku, porid si nejaky zviratka ![]()
tak jasně ,že každej si zeleninu doma nepěstuje ..I když by mě zajímalo jaká zelenina nejde doma vypěstovat ![]()
Myslela jsme to spíš tak,že kdybych chtěla žít doopravdy ekologicky tak bych nesměla bydlet v paneláku
asha píše:
Hmmm…ale nekde bydlet musim. Takze ja ziju ekologicky podle prvni casti a zbytky proste vyhazuju. Dokud jsem tu ale mela psy a kralika, zbytky nebyly
Pokud mas tip na barak s velkou zahradou co nejbliz Praze (v dosahu MHD) za prijatelny peniz, dej vedet, zitra se stehujem a pak budem zit temer cele ekologicky
![]()
Ale fakt..pokud to beres az tak a bydlis v tom panelaku, porid si nejaky zviratka
holka mám 2 psíky a jedno dítě víc zvířat nechci,ale když vím že jedeme k naším tak zbytky nevyhazuju,ale dám di kýblu s víčkem a vezeme k naši slepičkám
a pak když někdo žije na vekově tak může využít deštovou vodu,ae v panáku dyž si pěstuješ třeba bylinky tak je zalejváš pitnou vodou
taky nic moc eko
tetma píše:asha píše:holka mám 2 psíky a jedno dítě víc zvířat nechci,ale když vím že jedeme k naším tak zbytky nevyhazuju,ale dám di kýblu s víčkem a vezeme k naši slepičkám
Hmmm…ale nekde bydlet musim. Takze ja ziju ekologicky podle prvni casti a zbytky proste vyhazuju. Dokud jsem tu ale mela psy a kralika, zbytky nebyly
Pokud mas tip na barak s velkou zahradou co nejbliz Praze (v dosahu MHD) za prijatelny peniz, dej vedet, zitra se stehujem a pak budem zit temer cele ekologicky
![]()
Ale fakt..pokud to beres az tak a bydlis v tom panelaku, porid si nejaky zviratka
Tak vidis… Ja teda moc nechapu smysl diskuze
Ty rozdily jsou zrejmy. Pro mne je barak idealni, ale zatim bohuzel…
no zajímalo by mě,kdy je tolik eko lidí jestli si ivědomují,že kdžy žijí v paneláku tak nikdy nemůžou být eko,že to prstě nejde
tetma: no v lecčem máš pravdu. Ale bydlím v baráku na vesnici a kytky doma zalévám taky z kohoutku, mě nikdy nenapadlo dojít si ven do sudu. Zeleninu zatím nepěstujeme, králíky nemáme. Tohle je spíš takový starovesnický styl. Ale Bioodpad na kompost samo dávám ![]()
Ahoj .Bydlím sice v baráku,ale nemám ani slepice,ani králíky.
zeleninu pěstuju,roste mi jen ta,co plodí nad zemí,máme asi blbou půdu.zbytek musím nutně koupit.
Jídlo dojídáme.
Slupky a natě dávám tedy na kompost,to je fakt.
Neznám žádné sídliště,kde by na krajích nebyla stará zástavba.
Jestli tě to ale tolik trápí,tak se můžeš s někým domluvit a tyto zbytky jim nosit,spolu se skořápkama a starým chlebem,nějaká babička bude ještě moc ráda.
Ivoka píše:
Ahoj .Bydlím sice v baráku,ale nemám ani slepice,ani králíky.
zeleninu pěstuju,roste mi jen ta,co plodí nad zemí,máme asi blbou půdu.zbytek musím nutně koupit.
Jídlo dojídáme.
Slupky a natě dávám tedy na kompost,to je fakt.
Neznám žádné sídliště,kde by na krajích nebyla stará zástavba.
Jestli tě to ale tolik trápí,tak se můžeš s někým domluvit a tyto zbytky jim nosit,spolu se skořápkama a starým chlebem,nějaká babička bude ještě moc ráda.
o tom už jsem taky přémýšlela,nosit zbytky někomu,ale nikoho jsem zatím nenašla
tetma: no a tvrdý chleba můžeš během roka sušit a v zimě pak nosit do lesa.
Saxana22 píše:
tetma: no a tvrdý chleba můžeš během roka sušit a v zimě pak nosit do lesa.
dělám a chleba,skořápky vozím naši když k nim jedu …
tetma píše:
no zajímalo by mě,kdy je tolik eko lidí jestli si ivědomují,že kdžy žijí v paneláku tak nikdy nemůžou být eko,že to prstě nejde
A co? Tak se na to maji vykaslat rovnou? (ton hlasu neni utocny, jen zvedavy
) Ja si to nemyslim. Jak jsem psala, staci pes a kralik a o zbytky je postarano.
S nakupem…sice nemuzu nic moc pestovat, ale na venkove taky vsechno nevypestujes a do prace taky jezdit musis…takze se nakup vezme po ceste
Neprijde mi to tak tragicky ![]()
A s tou vodou… Fakt tezko rict,nekdo rika setrit, nekdo, ze to u nas nema valny smysl, protoze ta voda odtece tak jak tak a kdyz se bude min spotrebovavat, jeji cena rapidne vystreli nahoru
Navic se treba splachovaci odpady prilis zahusti a to je zas problem pro cisticky… ![]()