Obřízka ano - ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
20.4.11 14:02

Obřízka ano či ne?

Ahoj všem příchozím,
chci se zeptat, jaký máte názor na obřízku u školáka, pokud dlouhodoběji žijete v zemi, kde je u chlapců běžná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20.4.11 14:11

Co já vím, tak jedni příbuzní manžela konvertovali k judaismu jako celá rodina (manžel, manželka, dva synové a dcera) a všichni „chlapi“ prý obřízku mají (jsem trochu vyzvídala :mrgreen: ). Rodina židovská nebyla, takže ji neměli a asi si to museli nechat udělat později, tatínek rodiny teda určitě. Jestli to dětem nechali udělat už v porodnici, nebo později, to nevím, protože konverzi dokončili asi před měsícem, a kluci už mají 6 a 11 let, nebo tak nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
20.4.11 14:14

Ahoj, zila jsem nekolim let v Americe, kde jsem pracovala rok u Zidu,ale Americani sve deti take nechavaji obrezavat a je jich vetsina, bez ohledu na nabozenstvi. ja osobne s tim problem nemam, starala jsem se jim tam o deti a tak muzu srovnat, ze z hygieníckeho hlediska to bylo o moc lepsi,ovsem nejsem chlap a nevim, jak to potom funguje kdyz je chlap starsi.ale za sebe, pokud to chces udelat,bez ohledu na zemi a nabozenstvi,udelej to. ja zase nepichla holce nausnice a snesla se na me vlna kritiky jako nikdy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20.4.11 14:18

Takže ono to souvisí hlavně s vírou a ne s tím, že ji všichni mají, podle mě, i když i většina potom může vyvíjet psychologický nátlak a dítěti se třeba smát, že ji nemá. Záleží, jak se profilou v té víře. Jestli mají jinou, než ostatní, tak žádnou obřízku asi „nepotřebujou“. Jestli jsou ortodoxní židé, nebo se tak cítí, tak by ji asi mít měli. A ve které zemi to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
20.4.11 14:19

Věřímm že to co chceš uříznout je tam kvuli něčemu co tak má být,třeba i ochrana a nesouhlasim.
Je to součást těla a kdyby to bylo lepší rodit se bez toho tak to tak je :nevim: .Zní to jak když sem nějaká pobožná nebo co,ale opravdu to beru jako součást a měla sem i obřezaného chlapa a furt mi přišlo že na mě čumí to :mrgreen: a ani sem pořádně nevěděla co s tím když je to bez duležité součásti :mrgreen:
 Nenene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
20.4.11 14:20

Ahoj,
tak mě doktor řekl, že pokud žiješ v zemi, kde je hygiena na dobrý úrovni tak je to zbytečný…
Nevím mě to taky přijde zbytečný. :nevim: Jestli k tomu nemáte nějaký náboženský důvody, tak bych to asi nedělala.

sarka-mm píše:
Ahoj všem příchozím,
chci se zeptat, jaký máte názor na obřízku u školáka, pokud dlouhodoběji žijete v zemi, kde je u chlapců běžná?
  • Citovat
  • Upravit
beruska7908
20.4.11 14:56
Kamča.dalmatinka píše:
Věřímm že to co chceš uříznout je tam kvuli něčemu co tak má být,třeba i ochrana a nesouhlasim.
Je to součást těla a kdyby to bylo lepší rodit se bez toho tak to tak je :nevim: .Zní to jak když sem nějaká pobožná nebo co,ale opravdu to beru jako součást a měla sem i obřezaného chlapa a furt mi přišlo že na mě čumí to :mrgreen: a ani sem pořádně nevěděla co s tím když je to bez duležité součásti :mrgreen:
Nenene

cumi na me :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3200
20.4.11 15:08

já jsem taky proti,takhle to i líp vypadá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pokud se dodržuje hygiena,nevidí důvod řezat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.4.11 15:16

Hehe, taky nehodlám píchnout holce uši kvůli naušnicím a odporovat si netroufl zatím nikdo :mrgreen:
Syna bych obřezat taky nenechala, ale je to tím, že žiju tady a jsem taky přesvědčená o tom, že to tam má být. Třeba amíci si myslí něco jiného :nevim: A kde asi bude žít tvůj syn? To máš těžký, buďto na něj budou blbě koukat evropanky nebo američanky a židovky :mrgreen:
Já bych to ale nechala na dětech samých, ať se pak nechá obřezat sám až bude chtít :nevim:
Edit sory, až teď čtu, že jde o školáka. A co na to tedy syn, chce nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
20.4.11 15:34

Ahoj,já mám 3 kluky a žijeme v Egyptě, kde je obřízka běžná.. u donošených dětí se provádí co nejdříve, nejlépe do konce 6ti nedělí. Můj první syn byl obřezaný v 7mi týdnech a bylo to naprosto bez problémů - pár dní jsme mazali ATB mastičkou a dvakrát denně omývali v teplé vodě. První čůrání ho zabolelo, ale 24hod po obřízce byl už zase spokojené miminko. Teď mám dvojčata kluky, za pár dní jim bude 6měs, jsme ještě v Čechách, takže ještě obřezaní nejsou a teprv nás to čeká.
U nás samozřejmě obřízka zvykem není, ale pro chlapa a i pro jeho budoucí partnerku je to hygieničtější..kdysi jsem někde četola, že obřezaní chlapi přenášejí HPV virus na partnerku méně nebo pokuď vůbec :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
20.4.11 15:41

nenechala bych, jedině ze zdravotního hlediska. přece jenom je to součást těla . At se obřežou dospělí ale i dítě by se mělo rozhodnout co a jak chce. A kvůli víře už vůbec ne :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007

a je fakt, že obřezaní chlapi netrpí např.penisovým akné.. obřízka je opravdu pro chlapa hygieničtější a absolutně to nesouvisí s hygienou prostředí ve kterém žije :wink:
samozřejmě čím menší dítě je obřezané, tím je to pro něj méně bolestivé..miminka mají snížený práh bolesti.. sama nevím, jak se provádí u školáka, ale bolet to bude jako čert.. můj muž byl obřezaný v 5ti letech a pamatuje si to dodnes. U mimin se to dělá jen v lokálním umrtvení a dítě řve, ale hned po zákroku se většinou dá hned utišit prsem nebo dudlíkem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725

Já si myslím, že je to věc, o které si má rozhodnout ten kluk / chlap, nikoli společnost, ve které žije. Je to velký a nevratný zásah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
20.4.11 15:48
Angua píše:
Já si myslím, že je to věc, o které si má rozhodnout ten kluk / chlap, nikoli společnost, ve které žije. Je to velký a nevratný zásah.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
20.4.11 15:49

ona je taky v některých zemích obvyklá ženská obřízka :-? . Nepřijde mě moc ok dělat dítěti ěnco co ani nevim jestli bude chtít mít v dospělosti a bohužel už je to nevratné :-? . Ze zdravotního důvodu se to sice dělá ale to musí být hodně vážný dovod a at si to akždý enchá udělat v dospělosti. ještě že žijeme v zemi kde to neni normální :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová