Obřízka ano - ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5255
26.4.11 14:18

děkuji za vysvětlení, tak proč né, je to každého věc, někde v Africe si taky lidi propíchavají kde co, tak proč né odříznout kousek :mrgreen: a není to pro ty chlapy divné? Jako ta část je hodně citlivá, tak nevadí to třeba při chuzi, že se to tře o látku? :mrgreen: mě to přijde naprosto nepřirozené, že by nebyl ten pinďour schovaný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.4.11 14:21
eshta píše:Jeden z hlavních důvodů je opravdu hygiena :wink:
za předkožkou se kumuluje fůra sajrajtu a to jim u dospělého příjde prostě špinavé..

Ty hygienické důvody mi přijdou mimo. Odporuje to primárně evolučnímu principu – proč by samci snad všech savců měli předkožku, když by to mělo způsobovat hromadění „sajrajtů“ a tedy zřejmě hromadné umírání na kdejaké infekce? Navíc teda my ženy tam taky máme dost kožních záhybů (o pochvě nemluvě), takže by se dalo argumentovat úplně stejně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.4.11 14:22
eshta píše:
ivuska.h píše:
Tak to tě vyvedu z omylu, u nás se většinou před nástřihem neumrtvuje nijak a leckde pořádně neumrtvují ani na to šití. Já jsem teda obě děti rodila bez nástřihu, nejsem příznivcem tohoto zákroku při normálně probíhajícím porodu.
opravdu? já jsem prvního kluka rodila přirozeně v Thomyaerově nemocnici a při šití mi tedy anestet.spray stříkli :wink:
dvojčata jsem rodila císařem taky v Praze, takže průběh porodů u nás v Čechách znám celkem dobře :wink:

To není z mé hlavy, stačí si pročíst porodní deníčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.4.11 14:24
eshta píše:
ivuska.h píše:
Chápu, že může kultura určovat styl oblékání, vlasů atd., prostě věci, co jsou vidět, ale toto?
by ses divila kolik věcí může kultura vyžadovat, nepsaných pravidel atd..a není to na první pohled znát či vidět..
ano, při chůzi většinou muži na penis vidět není..

No a to právě nechápu. Vždyť kdyby ten muž nebyl obřezaný, nikdo to na něm nepozná, max. jeho manželka a ta ho snad miluje z jiných důvodů, než je vzhled penisu.

Asi jde prostě o to, do jaké míry se člověk nechá zmasírovat veřejným míněním místo toho, aby se zamyslel nad skutečným dopadem nepodvolení se danému zvyku. Prostě když muž obřezaný nebude, nikdo se to nedozví a hotovo, jakápak kultura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
26.4.11 14:36
ivuska.h píše: [No a to právě nechápu. Vždyť kdyby ten muž nebyl obřezaný, nikdo to na něm nepozná, max. jeho manželka a ta ho snad miluje z jiných důvodů, než je vzhled penisu.Asi jde prostě o to, do jaké míry se člověk nechá zmasírovat veřejným míněním místo toho, aby se zamyslel nad skutečným dopadem nepodvolení se danému zvyku. Prostě když muž obřezaný nebude, nikdo se to nedozví a hotovo, jakápak kultura.

to je přesně ono - lidé z jiných kultur nahlížejí na jednu určitou věc různými pohledy a často se nepochopí..to není tvoje vina, že to nechápeš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.4.11 14:41
eshta píše:
ivuska.h píše: [No a to právě nechápu. Vždyť kdyby ten muž nebyl obřezaný, nikdo to na něm nepozná, max. jeho manželka a ta ho snad miluje z jiných důvodů, než je vzhled penisu.Asi jde prostě o to, do jaké míry se člověk nechá zmasírovat veřejným míněním místo toho, aby se zamyslel nad skutečným dopadem nepodvolení se danému zvyku. Prostě když muž obřezaný nebude, nikdo se to nedozví a hotovo, jakápak kultura.
to je přesně ono - lidé z jiných kultur nahlížejí na jednu určitou věc různými pohledy a často se nepochopí..to není tvoje vina, že to nechápeš :wink:

No a proč jsi ty s obřízkou svých synů souhlasila, ty přece nejsi produktem tamní kultury…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
26.4.11 14:55
ivuska.h píše:
No a proč jsi ty s obřízkou svých synů souhlasila, ty přece nejsi produktem tamní kultury…

už bych se opakovala, psala jsem to výš..😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.4.11 15:04
eshta píše:
ivuska.h píše:
už bych se opakovala, psala jsem to výš..😉

Hm, já jsem to buhužel nějak nenašla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.4.11 17:54
ivuska.h píše:
eshta píše:
ivuska.h píše:
Chápu, že může kultura určovat styl oblékání, vlasů atd., prostě věci, co jsou vidět, ale toto?
by ses divila kolik věcí může kultura vyžadovat, nepsaných pravidel atd..a není to na první pohled znát či vidět..

No a to právě nechápu. Vždyť kdyby ten muž nebyl obřezaný, nikdo to na něm nepozná, max. jeho manželka a ta ho snad miluje z jiných důvodů, než je vzhled penisu.

Asi jde prostě o to, do jaké míry se člověk nechá zmasírovat veřejným míněním místo toho, aby se zamyslel nad skutečným dopadem nepodvolení se danému zvyku. Prostě když muž obřezaný nebude, nikdo se to nedozví a hotovo, jakápak kultura.

A co veřejné záchodky, hromadné čurání u plotu, u silnice… Já jsem měla za to, že si je chlapi vzájemně při těchto činnostech vidí - ale nevím, nestála jsem takto s nima ještě nikdy :lol: :lol: :lol:

A pak šatny, sprchy… Třeba na bazéně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.4.11 18:09
Angua píše:
ivuska.h píše:
eshta píše:
ivuska.h píše:

A co veřejné záchodky, hromadné čurání u plotu, u silnice… Já jsem měla za to, že si je chlapi vzájemně při těchto činnostech vidí - ale nevím, nestála jsem takto s nima ještě nikdy :lol: :lol: :lol:

To jedině vyřešitže kuži stáhnout až ke krku a při čurání kuži zahalit do dlaně.Pak bude penis vykulenej jak obřezanej a nikdo neví nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.4.11 18:20

No hlavně aby se tak stihl vyčurat a nezačalo se mu tam něco dít :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
26.4.11 20:19

Tak třeba v Tunisku se dělá obřízka v 5 letech, pokud si dobře pamatuju :think: . Slaví to celá rodina. Dítěti se nabarví ruce henou a fotí se s koránem, atd. Prostě je to událost…

Kamča.dalmatinka píše:
davmi píše:
Já jsem holky úplně mimo, ale proč to některá kultura vyžaduje? Jako že dítě je potom „čisté“? Nějak tomu nerozumím a neberte to prosím jako útok, jen mě to opravdu zajímá :wink:
to by mě taky zajímalo.Všude píšou něco jiného a také každé náboženství má jiné proč.
  • Citovat
  • Upravit
8651
26.4.11 20:37
Angua píše:
ivuska.h píše:
eshta píše:
ivuska.h píše:

Tak jsem to konzultovala s manželem a prý patří k základní slušnosti se vedle nedívat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.4.11 21:59
ivuska.h píše:
Angua píše:
ivuska.h píše:
eshta píše:
ivuska.h píše:

Tak jsem to konzultovala s manželem a prý patří k základní slušnosti se vedle nedívat. :nevim:
:mrgreen: škoda že nejsem chlap.Bych tohle vyhledávala a koukala :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.4.11 22:06
ivuska.h píše:
Angua píše:
ivuska.h píše:
eshta píše:
ivuska.h píše:

Tak jsem to konzultovala s manželem a prý patří k základní slušnosti se vedle nedívat. :nevim:

To mi taky bylo řečeno, že se nedívají, když jsem se vyptávala :lol: - ale možnost je, nespoléhala bych v tomto případě, že se nepodívají - zvlášť kluci :mrgreen:

Můj brácha třeba takhle hromadně čurat nechodí - od malinka se styděl, tak asi má nějakou zkušenost, nevím :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová