Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych syna bez zdravotní indikace obřezat nenechala, nemám právo mu nechat bezdůvodně uřezat kus jeho těla (hygienu a estetiku jako důvod opravdu neberu). Dcera ze stejného důvodu nemá propíchlé uši. Až bude schopna se sama rozhodnou, ať si tam nechá nadělat klidně deset děr, to samé kluk se svým penisem (nebo jakoukoliv jinou částí těla).
Pro mě je prostě nepochopitelné, že toto někdo může svým dětem udělat… Navíc teda ta obřízka, jak se tradičně provádí, bez jakékoliv anestézie…
To nechápu, že je to vůbec legální.
eshta píše:
já se jen musím smátpokuď tady máte někdo dceru a vdá se tak jako já a porodí kluky, tak to pak spolu nebudete mít jednoduchý
já vím - moc kdyby, ale jen si to tak představuju u těch, co jsou radikálně proti
Počkej jako že se vdá do egypta a bude muset? ![]()
Až má dcera bude mít kluky i když já už dceru asi nikdy mít nebudu,tak aat si s nima dělá co chce.Je to každého právo se rozhodnout jak chce.
Nikomu nevnucuju že mám pravdu jen hážu stejné argumenty jako hážou ty co jsou přesvědčený že je to skvělej nápad
eshto - já si to rodím po jednom
(pro mě horší než ta starost o více dětí je právě starost o malé děti v těhotenství).
Ivuska - u nás se provádí obřízka bez anestezie? Snad ne
.
Já to asi budu ignorovat
, nedošli jsme ani k urologovi, protože jsem měla hrůzu, že bude přetahovat násilím (a to jsme řešili i migrující varle, ale dlouhodobě kontroluju a už je tam, kde má být, tak na tu urolku snad ani nepůjdeme, fakt nechci
). Ona fimóza se nemusí řešit hned ve 3 letech.
Len-til-kah píše:Ivuska - u nás se provádí obřízka bez anestezie? Snad ne
.
U nás nevím, ale v USA běžně ano a tradiční židovský způsob je taky bez.
ježiš ![]()
ivuska.h píše:Len-til-kah píše:U nás nevím, ale v USA běžně ano a tradiční židovský způsob je taky bez.Ivuska - u nás se provádí obřízka bez anestezie? Snad ne
.
Kamča.dalmatinka píše: [V usa to byl jeden čas trend a pokud se nejednalo o náboženskej duvod tak duvod byl i ušetření práce při přetahování.I v usa se už obřízky nedělají jako dřív a obřezáno je 25% populace a obřezávání klesá
Nedávno sem na to někde narazila,ted už to nemohu najít,ale třeba zdehttp://obrizka.ihelpdesk.cz/muzska-obrizka
vidíš, tak tyhle čísla slyším poprvé
ale asi proto, že jsem se po tom nějak nikdy nepídila..tak díky ![]()
jj, u malých mimin se provádí bez anestezie - můj kluk měl obřízku v 7tt s lokál.anestetikem, zařval si a do 5ti min šel krásně u prsa utišit..při prvním čůrání si zabrečel, ale zase šel krásně utišit, za 5dní bylo už krásně zhojeno a začali jsme dávat zase normálně utažený plíny ![]()
jen pro info..u malých mimin je obřízka opravdu relativní pohoda a není důvod mimi dávat do celk.anestezie ![]()
esto jako že miminko necítí bolest?Podle odborníku cítí bolest už plod od cca19 týdne(možná kecám a je to 21
).Já bych na to neměla nervy.Mě když vzali malého jen na ten odběr k patičky tak brečel asi pul hodiny,já pak taky a to malej do 2 let nezabrečel ani když se sedřel do krve
eshta píše:
jj, u malých mimin se provádí bez anestezie - můj kluk měl obřízku v 7tt s lokál.anestetikem, zařval si a do 5ti min šel krásně u prsa utišit..při prvním čůrání si zabrečel, ale zase šel krásně utišit, za 5dní bylo už krásně zhojeno a začali jsme dávat zase normálně utažený plíny
jen pro info..u malých mimin je obřízka opravdu relativní pohoda a není důvod mimi dávat do celk.anestezie
No promiň, ale dělat chirurgický zákrok bez umrtvení, to prostě odporuje veškeré lékařské etice
Viděla jsem na youtube pár videí obřízek a rozhodně to teda není „šmik šmik“ a za vteřinu hotovo, trvá to dost dlouho, bolestivá musí být už jen ta část, kdy se předkožka odlepuje od žaludu.
Tak když už tady do sebe šijete, všimněte si, že zakladatelky syn už chodí do školy, tudíž je relativně schopný o svém těle rozhodovat ![]()
Gina108 píše:
Tak když už tady do sebe šijete, všimněte si, že zakladatelky syn už chodí do školy, tudíž je relativně schopný o svém těle rozhodovat
gino to sem také zakladatelce napsala že už je dost velký aby o svém těle rozhodl,ale řeč je tady o miminkách ![]()
Tak já su natvrdlá (a vlastně se ptám jenom ze zvědavosti, nedala jsem píchat ani ty uši) - tak s lokální anestezií, anebo „bez jakékoli anestezie“?
Len-til-kah píše:
Tak já su natvrdlá (a vlastně se ptám jenom ze zvědavosti, nedala jsem píchat ani ty uši) - tak s lokální anestezií, anebo „bez jakékoli anestezie“?
rituální obřad se dělá bez jakéhokoliv umrtvení.Hlavně pokud je to židovský obřad.Provádí se den po narození jako smlouva s bohem
ivuska.h píše:eshta píše:No promiň, ale dělat chirurgický zákrok bez umrtvení, to prostě odporuje veškeré lékařské etice
jj, u malých mimin se provádí bez anestezie - můj kluk měl obřízku v 7tt s lokál.anestetikem, zařval si a do 5ti min šel krásně u prsa utišit..při prvním čůrání si zabrečel, ale zase šel krásně utišit, za 5dní bylo už krásně zhojeno a začali jsme dávat zase normálně utažený plíny
jen pro info..u malých mimin je obřízka opravdu relativní pohoda a není důvod mimi dávat do celk.anestezieViděla jsem na youtube pár videí obřízek a rozhodně to teda není „šmik šmik“ a za vteřinu hotovo, trvá to dost dlouho, bolestivá musí být už jen ta část, kdy se předkožka odlepuje od žaludu.
U nás se to dělá ambulantně a dělá to samozřejmě chirurg..matka by u toho neměla být, můj muž u toho chtěl být s ním, takže byl při zákroku v ordinaci..
bylo to rámcově za pár minut hotovo a když začal řvát, tak mi ho za chvilečku už přinesli ven na utišení - nebylo to tak, že by vyřvával 20min ![]()
bylo to tak rychlé, že není důvod dávat mimi do celkové anestezie - samozřejmě místní lokální anestetikum měl..tak asi tak ![]()
u malých mimin je to i bez stehů, u starších se pak dělá jeden dva stehy..a u puberťáků, jak má zakladatelka, se to provádí v celkové anestezii
čím starší dítě, tím je to na výkon složitější ![]()
ono je také něco jiného rituální obřad a něco jiného,když se to dělá jen z důvodu, že to kultura vyžaduje - výkon provádí chirurg v nemocnici, tak jak jsme to měli my..lokální anestetikum je, antibiotic.mast po je, mast s lokál.anestetikem po je, kontroly u chirurga jsou, může být i denní hospitalizace pokuď chceš ![]()