Obřízka ano - ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
720
25.4.11 22:51

To není blbost. Bez malíčku se taky obejdem. Jak už jsem řekla - amputace (je odstranění periferní části těla od celku). Pokud je to kvůli víře (jak zakladatela psala - katolické), ale i jakékoli jiné… tak proč Bůh stvořil chlapce s předkožkou?Homo sapiens určitě od pradávna neuřezávali chlapcům předkožky (200 000 let př. n. l.).
A pokud jde o náboženství, tak Bůh stvořil Adama podle svého obrazu, tudíž i s předkožkou. Proč by měl tedy Bůh žádat odstranění této části těla, když ji sám stvořil? Je to uhozené na hlavu, jenom se stačí zamyslet.....
Podotýkám, že jsem vychovaná jako křesťanka (i s 1. svatým přijímáním a biřmováním), ale teď se řadím mezi nevěřící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
25.4.11 22:57

A ještě jedna věc… Mamky, vy budete svýmu broučkovy, kterého milujete nejvíc na světě působit zbytečnou bolest? Představte si, že by vám „tam dole“ něco uřízli!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
25.4.11 23:05

niki2: Za sebe mou rict, snad jedina vec, ktera se mi na tom nelibi je, ze jak rikas budu svemu milovanemu broucku zpusobit bolest. Kdyz si, ale jasne sepisu pro a proti vychazi mi PRO.Je to ze zdravotniho hlediska jedna z mala veci, ktere pro nej mohu udelat a pozitivne ovlivnit.
Utechou mi je to, ze umalych deticek se to krasne a rychle hoji a bolest si nepamatuji.
Manzel to mel tedy jine, ten prisel „na radu“ v 6- ti letech a s jistotou muzu tvrdit, ze na tenhle „zazitek“ nikdy nezapomene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
25.4.11 23:31

Podle mně je amputace, jako amputace. Jak u mužů, tak u žen. Prostě je odstraněna část těla. Já jako rodič na to nemám právo.
A toto píší odborné články: „Náš objev naznačuje, že mužská obřízka může být považována za účinnou prevenci před HPV infekcemi jejich partnerek. Ochrana tímto způsobem je ale jen částečná, důležité je zároveň dodržovat pravidla bezpečného sexu,“

Ochrana je jen částečná!!!!! Proč radši místo obřízky, nemáme své syny učit sexuální zdrženlivosti? (no, že prostě nemusí souložit s každou dívkou, kterou potká). A samozřejmě jim vštěpovat, že kondom je základní výbava mladého muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
25.4.11 23:42

fly-ash - Možná si to nepamatují, ale ta bolest tam je (a ne malá). Já se do mého mimíska dokážu vcítit a neudělám mu navíc nějakou bolest (stačí očkování), která mu znepříjemní ten jeho mladej život.
Nejsem žádná nezkušená pipka, tak se ptám, proč jsou chlapi s obřízkou výbušní, protivní a zlí? Není to následek zážitku z dětství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
25.4.11 23:57
niki2 píše:
fly-ash - Možná si to nepamatují, ale ta bolest tam je (a ne malá). Já se do mého mimíska dokážu vcítit a neudělám mu navíc nějakou bolest (stačí očkování), která mu znepříjemní ten jeho mladej život.
Nejsem žádná nezkušená pipka, tak se ptám, proč jsou chlapi s obřízkou výbušní, protivní a zlí? Není to následek zážitku z dětství?

Tak nevim kolik znas obrezanych muzu, v mem okoli jsou ted momentalne obrezani vsichni a jsou to normalni chlapi…nekteri cholerici, jini mouchy snezte si me- tak jako u nas…promin, ale psat, ze obrizka ma vliv na charakterove vlastnosti onech jedincu je blbost!

Vidis, a sveho mimiska bys naockovat nechala, proc?Protoze verim, ze je to tak spravne a ze ho pomuzes ochranit pred urcitymi chorobami. Ja mam tenhle nazor i u obrizky. Takze za me ANO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
26.4.11 00:06

Ty pořád nechceš pochopit, že obřízka je úplně něco jiného než očkování, píchání náušnic, atd…
Je to obrovský zásah do života dítěte. A na to ty, jako matka nemáš právo!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
26.4.11 00:13

niki2: Samozrejme, ze to neni jedno a totez…ale svuj ucel, a to nepopiratelny rozhodne mam.
Promin, ze ti budu oponovat, ale ja na to pravo mam!!!!!!!!! :-P Nebo je to snad nezakonne??
Muj nazor, a tem mi nemuze nikdo brat…je, ze ANO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
26.4.11 00:14

niki2: Samozrejme, ze to neni jedno a totez…ale svuj ucel, a to nepopiratelny rozhodne mam.
Promin, ze ti budu oponovat, ale ja na to pravo mam!!!!!!!!! :-P Nebo je to snad nezakonne??
Muj nazor, a tem mi nemuze nikdo brat…je, ze ANO

Omlouvam se za preklepy…Mysleno bylo, ze svuj ucel to rozhodne ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
26.4.11 00:17

Ano, podle zákona na to máš právo… Ale podle toho etického ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
26.4.11 00:29

niki2: Podivej se, ty ses proti, ja jsem pro.
Musim rict, ze znam i spoustu holcin zijici v Cechach a se svymi ceskymi manzeli a k tomuto kroku se odhodlali a neni to zadny problem. Rozmysela bych se jen u starsich chlapecku, prijemny zazitek to urcite neni, v tom se shodneme.
Kdyz jsem tohle tema zvazovala, vyslo mi proste vic kladu nez zaporu…takze se tim budu ridit, ale rozhodne me nemuzes napadat, ze je to neeticke!

A s ciste zenskeho hlediska ten „pipin“ s obrizkou vypada lip :oops: a taky nejsem zadna nezkusena pipka jak jsi psala :wink: …tohle jen pro „odlehceni“ aby to nebylo pochopeno tak, ze se divam pouze na estetickou stranku veci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
26.4.11 00:40

A ti manželé (chlapi) se taky odhodlali to podstoupit? nEBO TO BYLO, ŽE PRCEK TO ZVLÁDNE, ALE JÁ SI TO UDĚLAT NENECHÁM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
26.4.11 00:44

A když se teda dívám na tu estetiku, tak na první pohled, okamžitě žalud vidět neusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
26.4.11 00:52
niki2 píše:
A když se teda dívám na tu estetiku, tak na první pohled, okamžitě žalud vidět neusím.

To je vec nazoru, me to pripada „pohlednejsi“ a prijemnejsi nez nejaka studena kuzicka pres nej…( me zkusenosti)
Manzele, si to nenechali udelat, ale to uz je na jinou diskusi(sobeckost atd.) Jen jsem chtela poukazat na skutecnost, ze k tomuto kroku pristupuje cim dal vic maminek…tak asi nejaky duvod to mit bude. Nebo chces snad poprit, ze to ma sve klady?
Myslim, ze to neudelas…
Hele, ty mas svuj nazor a ja take. Rekly jsme si ho a o tom to je…
Klady proste dle meho prevazuji nad zapory, takze jeste jednou ANO…
Dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
26.4.11 00:57

Je jasný, že my dvě se neshodnem. Prostě máme každá svůj názor. Já už taky musím jít spát. Tak dobrou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová