Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vždyť jsem ti napsala, že pokuď je něco v jejich kultuře opravdu vyloženě nesmyslné, tak to akceptovat nemusím. Nemusím chodit zahalená, můžu jít na kafe s kamarádkou, můžu jet sama s dítětem na plavecký kurz, můžu být na pláži v plavkách a opalovat se, prostě můžu dělat spoustu věcí, které by u domorodé Egypťanky z určité vrstvy akceptovány být nemohly..
ale ano, respektovat v určitém smyslu jejich kulturu musím..
eshta píše:
Vždyť jsem ti napsala, že pokuď je něco v jejich kultuře opravdu vyloženě nesmyslné, tak to akceptovat nemusím. Nemusím chodit zahalená, můžu jít na kafe s kamarádkou, můžu jet sama s dítětem na plavecký kurz, můžu být na pláži v plavkách a opalovat se, prostě můžu dělat spoustu věcí, které by u domorodé Egypťanky z určité vrstvy akceptovány být nemohly..
ale ano, respektovat v určitém smyslu jejich kulturu musím..
takže kdyby si řekla né stejně musí proto že si si ho vzala i s jeho kulturou.Oblečení neberu jako nějakou věc na které by nějak někdo lpěl.Myslím jen tu obřízku.
Odpověď ne by u kluka by nebral, to máš pravdu..ale jen proto, že prostě obřízka u chlapa význam má ![]()
Do určité doby se dělala v Egyptě i ženská obřízka a když jsme se o tom bavili, tak mi sám řekl, že je radikálně proti a že by svou dceru nikdy obřezat nenechal, i kdyby se to vyžadovalo..tak asi tak
eshta plně s tebou souhlasím, máš mozek na správném místě a hledáš fakta a nejde slepě za „pravdou“ svého muže ![]()
Hádat se zde nemá smysl, každý at si trvá na svém a at si svůj názor nechá, když se mu tak líbí
Miarei píše:
eshta plně s tebou souhlasím, máš mozek na správném místě a hledáš fakta a nejde slepě za „pravdou“ svého muže
Hádat se zde nemá smysl, každý at si trvá na svém a at si svůj názor nechá, když se mu tak líbí
asta jasně to si myslíte třeba vy.U mě by to neprošlo
.At si mě třeba někdo balí do hadru,ale když podle mě to není správné rozhodovat o takové věci aniž by se dítě mohlo rozhodnout samo ,tak bych nesouhlasila.Co se děje pak?Rozvod?Ukamenování
(to je samozrejmě vtip),ale co by se dělo kdyby si ty nesouhlasila?
Jinak co sem četla o obřízce tak obřízka se dělala za dávných času v zemích kde byl nedostatek vody.V zemích kde nebyla hygiena moc možná ale každej normální doktor potvrdí že v době kdy si ho každej muže umejt to není nic přínosného.Já to tak vidim tvuj pohled ti neberu,jen mě zajímalo co by se stalo kdybych já žena muslima nesouhlasila? ![]()
Jinak diskuze s někým kdo to má přikázáno tak tomu věřit musí je jako kdybych se ptala kněze co nesmí souložit proč já nesmim souložit před svatbou
(blbější přirovnání mě nenapadlo)
kamčo každý doktor nepotvrdí. Mě stačila diskuze lékařů a sester, kteří se bavili o cévkování. Opravdu chutná záležitost a věř mi, že se nejedná o padesátníky (i když ti jsou na tom nejhůř co se týče hygieny penisu), ale i mladé vyvoněné frajery. To co prej maj kolikrát v močové trubici (a i za předkožkou), z toho se zvedá kufr
Kamčo, já jsem věděla do čeho jdu před svatbou. Všechna důležitá temata (děti, oblečení, práce, volný čas, obřízka,co můžu a co ne a co budou smět děti), jsme probrali před svatbou a před dětmi. Kdybych bývala nesouhlasila s něčím, co on prostě vyžaduje, tak by svatba bývala nebyla
jsme oba z tak odlišných kultur, že jsme o všem mluvit před svatbou museli ![]()
a na tvou otázku - z toho by byl pravděpodobně rozvod..stejně tak jako v Čechách, když se dva lidi neshodnou na základních věcech ![]()
Miarei píše:
kamčo každý doktor nepotvrdí. Mě stačila diskuze lékařů a sester, kteří se bavili o cévkování. Opravdu chutná záležitost a věř mi, že se nejedná o padesátníky (i když ti jsou na tom nejhůř co se týče hygieny penisu), ale i mladé vyvoněné frajery. To co prej maj kolikrát v močové trubici (a i za předkožkou), z toho se zvedá kufr
nojo ale to jsou prasata.Když matka naučí své dítě umět si umejvat tak nemusí nic řezat,to se určitě dočteš taky.jak už tu bylo řečeno co vše se muže vyskytnout za nemoci a proti čemu všemu to pomáhá tak určitě víš že to vše dokáže i hygiena ![]()
eshta píše:
Kamčo, já jsem věděla do čeho jdu před svatbou. Všechna důležitá temata (děti, oblečení, práce, volný čas, obřízka,co můžu a co ne a co budou smět děti), jsme probrali před svatbou a před dětmi. Kdybych bývala nesouhlasila s něčím, co on prostě vyžaduje, tak by svatba bývala nebylajsme oba z tak odlišných kultur, že jsme o všem mluvit před svatbou museli
a na tvou otázku - z toho by byl pravděpodobně rozvod..stejně tak jako v Čechách, když se dva lidi neshodnou na základních věcech
děkuji za odpověd.Sem si to myslela
.Takže jsi stejně neměla na vybranou když to vememe zjednodušeně.
Kamča.dalmatinka píše:
Jinak diskuze s někým kdo to má přikázáno tak tomu věřit musí je jako kdybych se ptala kněze co nesmí souložit proč já nesmim souložit před svatbou(blbější přirovnání mě nenapadlo)
no tak díky no
jak to? bych si ho nevzala asi........ale to ti teď už odpovídám extra…hezký večer
taky hezký večer. ![]()
Já právě bych asi taky nemohla mít muslima a opálence kdyžto tak čtu.přijde mi že jsou takoví dominatnější a přez jejich víru nejede vlak
.Já v nic nevěřím jen v osud tak to by byl doma boj
![]()
eshta píše:Kamča.dalmatinka píše:no tak díky no
Jinak diskuze s někým kdo to má přikázáno tak tomu věřit musí je jako kdybych se ptala kněze co nesmí souložit proč já nesmim souložit před svatbou(blbější přirovnání mě nenapadlo)