Obřízka ano - ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25007
20.4.11 15:53
Markéta80 píše:
ona je taky v některých zemích obvyklá ženská obřízka :-? . Nepřijde mě moc ok dělat dítěti ěnco co ani nevim jestli bude chtít mít v dospělosti a bohužel už je to nevratné :-? . Ze zdravotního důvodu se to sice dělá ale to musí být hodně vážný dovod a at si to akždý enchá udělat v dospělosti. ještě že žijeme v zemi kde to neni normální :-D

tak ženská obřízka je ale úúúúúúplně něco jiného :wink: je to zvěrstvo :wink:
naopak mužská nikoli :wink: u nás se jistě setkáš na toto téma s rozpoluplnými názory, u nás to prostě zvykem není, chlapi tu žijou neobřezaní a vesměs s tím nemají problémy :wink:
snadnější hygiena je u obřezaného chlapa prostě fakt. Tam se o tom nedá polemizovat :wink: Penisové akné není -to je také fakt a HPV virus obřezaný chlap nepřenáší - to jsem jen někde kdysi četla, ale zkusím vyhledat znovu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
20.4.11 15:58

zagooglujte si samy a uvidíte (já jsem jen dala do vyhledávače obřízka HPV virus) a vyjelo opravdu hodně odkazů
první z nich

http://doma.nova.cz/…kovinou.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
20.4.11 16:00

Můj názor, nikomu ho nevnucuji:
Nikdo na světě nemá právo prznit někomu tělo bez jeho souhlasu. Ať už je to obřízka nebo jen náušnice.
Mám 2holky a ani jedna nemá napíchané náušnice, až jednou budou chtít a rozhodnou se pro ně, mileráda jim je koupím.

Příspěvek upraven 20.04.11 v 16:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
20.4.11 16:01

a tady kopíruju úryvek z článku Nahá fakta o obřízce z www.asklepion.cz

Proč se nechat obřezat?
Důvodů, proč muži podstupují obřízku a proč je tento zákrok prospěšný, existuje několik. Mezi nejčastější patří:

• virus HIV a rakovina penisu – u obřezaných mužů je pravděpodobnost nákazy virem HIV až o 60 % nižší (!) než u neobřezaných. Stejný princip se uplatňuje i u dalších pohlavně přenosných chorob, a to včetně HPV virů, čím že následně snižuje riziko rakoviny děložního čípku u partnerky obřezaného muže.

Rakovinou penisu onemocní podle statistik jeden z tisíci mužů bez obřízky (některé studie uvádějí i 1 z 600) – u obřezaných mužů je výskyt rakoviny penisu prakticky nulový.

• infekce a alergie – obřízka zabraňuje infekčním onemocněním a zánětům předkožky i žaludu způsobených bakteriemi a plísněmi, které se v teplém a vlhkém prostředí pod předkožkou masivně množí. Kromě toho podle vědeckých studií obřezaní muži trpí desetkrát méně infekcemi močových cest než neobřezaní.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
20.4.11 16:07

tak na druhou stranu kdyby byla obřízka až tak ve vešem prospěšná tak si ymslim že už by jí dělali všude plošně, nebo rovnou po porodu by to nabízeli :-) . Já v tom rozdíl nevidim, jestli ženská nebo mužská. Ani ejdnu neuznávam a at si akždý dělá co chce až bude dospělý, to už je jeho svobodná volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
20.4.11 16:08

pokud by to bylo ze zdravotních důvodů kvůli zúžené předkožce, a doporučil by obřízku lékař, pak říkám ano, pokud by tento problém nebyl, pak říkám ne.
Je to nevratné rozhodnutí, a pokud se syn bude chtít nechat obřezat, je to čistě jeho rozhodnutí a jeho penis, myslím že udělat takové rozhodnutí v době, kdy se sám nemůže rozhodnout je špatné, co když v dospělosti s tím nebude spokojený. Díky obřízce se i snižuje citlivost penisu, a může s tím mít problém v pozdějším věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
20.4.11 16:20
Markéta80 píše:
Já v tom rozdíl nevidim, jestli ženská nebo mužská. Ani ejdnu neuznávam a at si akždý dělá co chce až bude dospělý, to už je jeho svobodná volba.
ženskou a mužskou obřízku srovnávat nelze, to je hloupost..

a ano, citlivost penisu se snižuje, to je pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.11 16:41

Nejsem proti. Pokud bych žila ve společnosti, kde se obřezává - tak bych obřezala. Jinak tedy ne (zdravotní důvody pomineme). Je jasné, že je to nevratný krok a pokud by kluk chtěl, tak ho může podstopit jindy. Přijde mi to jako zbytečné řezání do těla :)

I když :D já mám 2 dcerky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
20.4.11 17:47
kecačka píše:
já jsem taky proti,takhle to i líp vypadá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pokud se dodržuje hygiena,nevidí důvod řezat. :wink:

co to je za názor 8-o
respektive je to subjektivní názor o tom zda se líbí nebo ne. Stejně můžeš říct „mám ráda malý/velký penis“
btw. ani dodržování hygieny nestačí k 100 % čistotě neobřezaného a který chlap si ho myje po každé toaletě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
20.4.11 17:54
sarka-mm píše:
Ahoj všem příchozím,
chci se zeptat, jaký máte názor na obřízku u školáka, pokud dlouhodoběji žijete v zemi, kde je u chlapců běžná?

jednou už tu podobná diskuze byla a jak to dopadlo?
opět dvě skupiny, hromada stránek a holky se tu zhádaly jak psi.
Většina proti říkala PROTI, protože jim se to NELÍBÍ 8-o
Hledej argumenty na internetu ne v diskuzích a obzvlášt ženských diskuzích. Žijeme v zaostalém státě, kde si většina myslí, že umít frantíka jednou deně a hygiena je vykonána :roll: :roll: Kde se lidi ještě pořádně nenaučili používat deodoranty a parfémy. Kde si lidi myslí, že obřízka je barbarství a dělá se jen v bushi v africe, židové a nebo amíci :zed:
Hledej fakta a ty jsou takové, že obřízka je z hlediska hygieny mnohem, ale opravdu mnohem lepší. Že obřezaní muži trpí méně záněty močového ústrojí a rakovinou. Že partnerky obřezaných mužů jsou méně náchylné k přenosu papylomaviru a následnému šíření rakoviny. Že se snižuje riziko přenosu HIV.

Nevím, co budu jednou dělat až budu mít syna. Nechtěla bych ho vidět „trpět“ jako malýho na operačním stole, ale zároven vidím fakta, které jasně mluví PRO a nechtěla bych ho vidět později trpět s různými problémy jako zůžená předkožka, zánět, atp. Můj bratr to prodělal v pěti letech a jeho výraz v očích po operaci vidím neustále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
20.4.11 18:08

nad každej zdravej chlap si ho umí umejt :nevim: .Muj si ho meje po každém močení pokud to nedělá v lese.
Nikdy sem u žádného partnera co kuži měl zdravotní problém nezaznamenala a jestli se obřezává aby se nemusel mejt tak bych čuně taky nechtěla :nevim:

Nevim proč by se měl někdo smát chlapečkovi.Nevybavím si ani jedinej okamžik kdy by si ho kluci ukazovali :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
20.4.11 18:19

a jen tak ot by mě zajímalo.Ten kdo píše jak je obřízka super tak z 98% má muže muslima,černocha a prostě chlapa co to vyžaduje.Jste tak přesvědčeni o správnosti a nebo do toho doma nemáte co kecat?Kdyby jste chlapovi řekli né on to mít nebude tak to projde v klidu?
Mám kamarádku co má kluka s turkem.Nikdo se jí na to neptal co na to říká,tak mě to tak zajímá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
20.4.11 18:40
Kamča.dalmatinka píše:
a jen tak ot by mě zajímalo.Ten kdo píše jak je obřízka super tak z 98% má muže muslima,černocha a prostě chlapa co to vyžaduje.Jste tak přesvědčeni o správnosti a nebo do toho doma nemáte co kecat?Kdyby jste chlapovi řekli né on to mít nebude tak to projde v klidu?

Můj muž je např. křesťan . Ano, v jeho kultuře se to vyžaduje :wink: sám se mě na případnou obřízku u syna ptal, ale ano - čekal kladnou odpověď..A proč také ne, když obřezání smysl má a pokuď si najdeš fakta, co fakta prostě jsou, tak obřízka, jak tu bylo napsáno výše, barbarství není a má 1000 a 1 kladů pro chlapa a také pro jeho budoucí partnerku :wink:
a věř mi, že kdyby v kultuře mého muže byla ženská obřízka, tak si piš, že bych si svůj názor obhájila..vím, koho jsem si vzala a že je to člověk soudný a který ví, co v jeho kultuře smysl má a co ne..oba jsme vzdělaní lidé a neděláme jen něco bez rozmyslu jen z toho důvodu, že je to někde předepsáno nesmyslným pravidlem..a kor u svých dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
20.4.11 18:42
eshta píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Můj muž je např. křesťan . Ano, v jeho kultuře se to vyžaduje :wink: sám se mě na případnou obřízku u syna ptal, ale ano - čekal kladnou odpověď..A proč také ne, když obřezání smysl má a pokuď si najdeš fakta, co fakta prostě jsou, tak obřízka, jak tu bylo napsáno výše, barbarství není a má 1000 a 1 kladů pro chlapa a také pro jeho budoucí partnerku :wink:
a věř mi, že kdyby v kultuře mého muže byla ženská obřízka, tak si piš, že bych si svůj názor obhájila..vím, koho jsem si vzala a že je to člověk soudný a který ví, co v jeho kultuře smysl má a co ne..oba jsme vzdělaní lidé a neděláme jen něco bez rozmyslu jen z toho důvodu, že je to někde předepsáno nesmyslným pravidlem..a kor u svých dětí

já ale neřekla že je to barbarstvíale je to zasáhnutí do sexuálního a nejen sexuálního života dítěte.myslím si že by se každý měl pro to rozhodnout sám.

Je to nevratné a a tim spíš .

Ty si řekla ano,ale kdyby si řekla né prosadíš si to né?Podle mě jejich kulturu musíš akceptovat at chceš nebo né,teda v tomto případě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
20.4.11 18:48

a když chceš hledat fakta proč né tak jich najdeš stejně tolik jako proč ano.Předkožka odjakživa sloužila ke krytí penisu.Někdo naopak tvrdí že má více nemocí,více špinavej,náchylnější na záněty když má penis holej a to si zase mužeš najít v diskuzích pro muže.Prostě co chceš hledat najdeš.

Matymu když hrozila obřízka sjela sem všechny ruzné lékaře přes pindíky.Dokonce sem pozvala i kamarádky muže který žije a je lékař v itálii a 80% lékařu nám to rozmluvili a zbytek by řezal.

At se každý rozhodne jak chce,ale rozhoduje za své dítě nevratnou věc a to mi nikdo nevymluví.
Není to samé jako naušnice.Dírka zaroste,ale kuže nenaroste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová