Jací jsou Češi jako národ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
18.5.11 20:42

Janine, nebuď netýkavka… Trochu nadhledu by ti neškodilo. Čteš málo židovských autorů..... :mrgreen: (ne, to byl pokus o vtip…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
18.5.11 20:48
Jura007 píše:
Janine, nebuď netýkavka… Trochu nadhledu by ti neškodilo. Čteš málo židovských autorů..... :mrgreen: (ne, to byl pokus o vtip…)

No zrovna Žid by z tohohle nadšen opravdu nebyl, ten se snaží o něco jiného než všeobecnou kritiku a program „jsme takový jaký jsme a tudíž je to OK.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
18.5.11 20:49

Pro mě jsou Češi jako národ sbírkou jedinečný osobností a pojďme je a tím i sebe motivovat ukázkou toho, jak být co nejlepší a nejkultivovanější, možná vlastním příkladem, možná příkladem národů kolem sebe. Jazyková vybavenost a pozitivní uvažování je v tomhle, alespoň pro mě, začátek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.5.11 20:51

No teď zase generalizuješ ty, ale nechme slovíčkaření. Tady jsem pod pojmem „Žid“ myslel třeba takového Pavla Tigrida nebo Arnošta Lustiga (nebo třeba Miloše Kopeckého…) prostě člověka s fatální životní zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.5.11 20:55

Jinak bych dodal k tomuhle tématu. Kamarád se kdysi pokusil o takový vtip, ale časem přicházím na to, že vlastně vyplodil takové moudro… Řekl totiž: „Bismarck říkal, že Čechy jsou křižovatka Evropy. No a my jsme měli ten blbý nápad, že si na té křižovatce rozbalíme spacák a karimatku a budem kempovat. No a najednou se divíme, že nám přes ten spacák přejíždí tank nebo pochoduje prapor vojáků. No tak jsme se naučili na té křižovatce nějak přizpůsobit, aby nás nerozválcovali…“
Původně to bylo myšleno jako vtip, jenže on to vlastně ani žádný vtip není… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
18.5.11 21:45

No tak zrovna s tím přizpůsobováním mám velký problém. Přestaňme se přizpůsobovat, přestaňme být xenofobní a bude to OK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
19.5.11 10:26
Jura007 píše:
Martino T: spíš to asi bude tím, že jsme národ plebejců a každému, kdo má trochu „stabilnější zakotvení“, závidíme… :nevim: :-?

a na toho, kdo ma trochu „mene stabilni zakotveni“ ve velke vetsine se pohlizi skrz prsty..
Celkove k tematu diskuze: xenofobni, coz se projevuje nejen ve vztahu k cizincum, ale i v tom vyse zminovanem vseobecnem rozhledu (konkretne znalost cizich slov), chuti ucit se cizi jazyky (nemluvim o nadani, ale o chuti porozumet) apod.
Uz jenom vztah ke Slovakum… pro cizince nepochopitelne.
Samozrejme nezobecnuji a v zadnem pripade nehodlam podle jedincu posuzovat narod, ale narod bohuzel tvori jedinci - zamraceni a zavistivi, kteri nejen nepozdravi, ale na pozdrav neodpovi v pripade, ze te k zivotu nepotrebuji… Nazor jinych narodu se bohuzel formuje „na ulici“, ne na internetovych forech nebo v akademickem prostredi, kde se ta kultura da poznat hloubeji.
Tak si to pojdte vsichni uvedomit, usmat se po ranu na souseda, nezavidet mu nove auto, pomoct kolegovi v praci, kdyz neco neumi a nerozhlasit to po cele firme, pomoct cizinci najit smer i kdyz neumime ani jeden svetovy jazyk (aspon na nej nekoukat jako na UFO) a nevybijet na prodavacce vsechny sve neuspechy. No a kdyz uz nejaky asiat, u ktereho presto ze mu nadavame do „vetvi“, tak radi kupujeme ovoce, protoze je usluzny a ma ho nablyskane, nam (teda spise vam :)) komoli rodny jazyk, tak co kdybychom mu to napsali spravne a on to opravi? V nasem „velkomeste“ to celkem funguje…
Pak bychom jeste mohli podekovat tem ukrajinskym uklizeckam, co uklizi na porodnich salech, kde jsme rodily / rodime / budeme rodit sve deti, vid NiKino?… Protoze zadna Ceska tam uklizet neprisla…
Mozna bychom take mohli prestat nadavat Nemcum do vsech moznych zvirat, protoze jsme radi za jejich Lidl a Kaufland a take, ze tam muzeme jet na nakup a vzdy koupime kdyz ne levnejsi, tak kvalitnejsi praci prasek nebo avivaz, protoze neprosly tovarnou v Rakovniku, kde se sice nekrade, ale zakaznika si nevazi a sypou do vsech pytlu stejny hnuj…
V kazde zemi je neco, ale ja jsem nejspis uchylna, protoze prvni vizitkou naroda pro me je ochota obsluhy na benzine a cistota a vybavenost jejich WC. Co take jinyho vidite jako prvni v cizi zemi??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
19.5.11 10:58

AniNevim: tak já sem vlezu a ono o mě :lol:

jasně, buďme uvědomělí ve svém okamžiku bytí,buďme v přítomnosti a přijde samo od sebe to, o čem AniNevim píše… To není složité, to jen vyžaduje vnitřní disciplínu a vypnutí „rozumu“, který často až velmi svazuje.
A pak budem rodit…já už teda snad radši ne… ale ostatní jo.
A mimochodem, ta ukrajinská uklízečka mě fakt nasrala a myslím, že jsem na to nasrání měla plné právo, ale byl to jen můj vnitřní pocit, nesežehla jsem jí pohledem, ani po ní nehodila stojan s kapačkou, neb jsem ani na jedno neměla sil.
A na její obranu musím říct, že holky ukrajinský nosily svačiny a uklízely záchod a VŽDY POZDRAVILY, BYLY MILÉ A HEZKY SE USMÍVALY NA MIMINKO..
:andel:
takže v mnohém lepší, než češky…
Nemám nic proti slušným lidem, asi tak…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
19.5.11 11:13

No vidis Niki, jaky mas cmuch :palec: :lol:
To jsem rada, zes to uvedla na pravou miru, puvodne jsem myslela, ze to zobecnujes :) Ja treba Vietnamce jako narod nedokazu nevnimat bez zive epizody z prace, kdy mi ve vyrobni lince smrkal rukou na podlahu. Nevim jak to lepe popsat, abych se ne :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
31.5.11 11:32
AniNevim píše:
To jsem rada, zes to uvedla na pravou miru, puvodne jsem myslela, ze to zobecnujes :) Ja treba Vietnamce jako narod nedokazu nevnimat bez zive epizody z prace, kdy mi ve vyrobni lince smrkal rukou na podlahu. Nevim jak to lepe popsat, abych se ne :poblion:

no vidíš, já zas nikdy neměla ráda jejich smradlavý zboží,to, že vytlačili kvalitní hadry i boty… ale zas tady asi půl roku mají večerku, jsou tam dvě vietnamky, milý, usměvavý a jsou tam furt!!!
Asi tam tráví život…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
31.5.11 11:35
NiKina píše:
AniNevim píše:
To jsem rada, zes to uvedla na pravou miru, puvodne jsem myslela, ze to zobecnujes :) Ja treba Vietnamce jako narod nedokazu nevnimat bez zive epizody z prace, kdy mi ve vyrobni lince smrkal rukou na podlahu. Nevim jak to lepe popsat, abych se ne :poblion:
no vidíš, já zas nikdy neměla ráda jejich smradlavý zboží,to, že vytlačili kvalitní hadry i boty… ale zas tady asi půl roku mají večerku, jsou tam dvě vietnamky, milý, usměvavý a jsou tam furt!!!
Asi tam tráví život…
NiKi

Furt lepší, než kdyby ho trávili na sociálce s nataženou rukou, si myslím :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
31.5.11 12:11
NiKina píše:
AniNevim píše:
Asi tam tráví život…
NiKi

každej si sám vybere co, kde, s jakou kvalitou a za kolik koupí.. a za ty prachy jejich zboží někdy zas tak špatný není- teplý vesty na děti a dětský tepláky na doma a do školky u nich já třeba nakupuju..
a tak se snažej no..v práci jsou tu někteří od nevidim do nevidim a já třeba na tom nevidím nic špatnýho, jsou v cizí zemi, tak se snažit musej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
31.5.11 12:55

To si myslim i ja, problem je prave v tom, ze Cech by toto nedelal ani nahodou. Teda vetsina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
1.6.11 07:59
Martina T píše:
To si myslim i ja, problem je prave v tom, ze Cech by toto nedelal ani nahodou. Teda vetsina.

Souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
1.6.11 08:11

Zbožňuju generalizace :i
Takže:
1. Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande. (dr. Bautze ze Švejka)
2. Češi jsou smějící se bestie. (H. Frank)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová