Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gina108 píše:Angua píše:Jenže oni tam ty debily vybíraj schválně. Tátu kdysi na ulici zastavil jakýsi redaktor a kameraman (z jiného pořadu) a ptal se ho, jak se jmenuje náš premiér (tenkrát to byl Fišer) a pak měl i další otázky, jenže otec je v politice celkem sběhlý, takže redaktor jen čuměl a v televizi odvysílali babu, co odpověděla, že premiér se jmenuje „Špidlín“AniNevim píše:Na jednu stranu jo… Na druhou stranu v USA to bylo horšíBaslerinda píše:A kdo pracuje s lidmi muze jen kyvat na souhlas…
Stačí si na jedné TV stanici pustit jistý pořad s otázkami a sami vidíme, že jako Češi,jsme národ debilů.Ale začalo to pronikat už i k nám. Já mám teorii, že lidská debilita je přímo úměrná kvalitě poskytovaných služeb v dané zemi
![]()
![]()
![]()
![]()
Holt správné odpovědi nejsou tak zábavné
Jasně, to už ale nemyslím na pořad Nikdo není dokonalý… Ale tak jako ze života. Když tu bylo s prominutím ho… uby, tak přišel člověk do obchodu, řekli nemáme, poděkoval, odešel. Jel někam na výlet, musel přemýšlet, jak se tam dostane, zjistit si nějaké informace, použít hlavu. Potřeboval někde něco najít, personál byl protivný, tak se radši ani neptal, zapřemýšlel, přišel si na to sám.
Teď lidi nejsou schopní pochopit, že řidič sjel s chlebem do příkopy a chleba ten den není, budou kvůli tomu nadávat a ječet, nechápou, že není možné vozit majonézový salát celé dopoledne v autě a pak se divit, že je zkyslý a že jim ho prodavačka nevymění, protože oni na to mají PRÁVO, že ukrojený sýr, co je zabalený v sáčku není totéž, jako vakuovaný, když někam jedou, tak dostanou podrobné mapky s instrukcema jak pro blbečky, všude obrovské šipky, aby náhodou nesešli z cesty (to spíš v té Americe), každý je furt obskakuje, všecko dostanou naservírované na stříbrném podnose a pak se diví, že nejsou kolikrát schopní ani najít v hotelu výtah (přestože stojí přímo před ním) nebo schodiště (přestože jsou všude obrovské šipky).
Nebo humorná scéna od nás z Kauflandu. Došly košíky, které jsou přímo před vchodem. V budce na parkovišti jich samozřejmě bylo tolik, že bylo zablokovaných asi 5 aut (další idiotské chování, které nechápu), ta budka je od toho vchodu normálně vidět a ti lidi byli totálně v p*deli, stáli zoufale před tím vchodem a nevěděli, co mají dělat, když tam nejsou vozíky - protože jsou zvyklí, že je tam někdo přiveze a naservíruje jim to pod nos. Několik inteligentnějších lidí se sebralo, šlo si pro ten vozík do budky, ti ostatní lidi to viděli, viděli, že přijíždí s vozíkem, ale přesto dál stáli zoufale před tím vchodem, lamentovali, že nejsou vozíky a sesypávali se na vyděšené zákazníky, co už měli nakoupeno a chtěli si, chudáci, v klidu vyložit nákup do auta
Tomu říkám debilita nejvyššího stupně a je to dobou, je to tím, že lidi mají všecko pod rypákem a jsou už zdechlí použít tu věc, co mají na krku, aby jim do něho nepršelo, protože to asi strašně moc bolí
![]()
Angua píše:Gina108 píše:Angua píše:Jenže oni tam ty debily vybíraj schválně. Tátu kdysi na ulici zastavil jakýsi redaktor a kameraman (z jiného pořadu) a ptal se ho, jak se jmenuje náš premiér (tenkrát to byl Fišer) a pak měl i další otázky, jenže otec je v politice celkem sběhlý, takže redaktor jen čuměl a v televizi odvysílali babu, co odpověděla, že premiér se jmenuje „Špidlín“AniNevim píše:Na jednu stranu jo… Na druhou stranu v USA to bylo horšíBaslerinda píše:A kdo pracuje s lidmi muze jen kyvat na souhlas…
Stačí si na jedné TV stanici pustit jistý pořad s otázkami a sami vidíme, že jako Češi,jsme národ debilů.Ale začalo to pronikat už i k nám. Já mám teorii, že lidská debilita je přímo úměrná kvalitě poskytovaných služeb v dané zemi
![]()
![]()
![]()
![]()
Holt správné odpovědi nejsou tak zábavné
Jasně, to už ale nemyslím na pořad Nikdo není dokonalý… Ale tak jako ze života. Když tu bylo s prominutím ho… uby, tak přišel člověk do obchodu, řekli nemáme, poděkoval, odešel. Jel někam na výlet, musel přemýšlet, jak se tam dostane, zjistit si nějaké informace, použít hlavu. Potřeboval někde něco najít, personál byl protivný, tak se radši ani neptal, zapřemýšlel, přišel si na to sám.
Teď lidi nejsou schopní pochopit, že řidič sjel s chlebem do příkopy a chleba ten den není, budou kvůli tomu nadávat a ječet, nechápou, že není možné vozit majonézový salát celé dopoledne v autě a pak se divit, že je zkyslý a že jim ho prodavačka nevymění, protože oni na to mají PRÁVO, že ukrojený sýr, co je zabalený v sáčku není totéž, jako vakuovaný, když někam jedou, tak dostanou podrobné mapky s instrukcema jak pro blbečky, všude obrovské šipky, aby náhodou nesešli z cesty (to spíš v té Americe), každý je furt obskakuje, všecko dostanou naservírované na stříbrném podnose a pak se diví, že nejsou kolikrát schopní ani najít v hotelu výtah (přestože stojí přímo před ním) nebo schodiště (přestože jsou všude obrovské šipky).
Nebo humorná scéna od nás z Kauflandu. Došly košíky, které jsou přímo před vchodem. V budce na parkovišti jich samozřejmě bylo tolik, že bylo zablokovaných asi 5 aut (další idiotské chování, které nechápu), ta budka je od toho vchodu normálně vidět a ti lidi byli totálně v p*deli, stáli zoufale před tím vchodem a nevěděli, co mají dělat, když tam nejsou vozíky - protože jsou zvyklí, že je tam někdo přiveze a naservíruje jim to pod nos. Několik inteligentnějších lidí se sebralo, šlo si pro ten vozík do budky, ti ostatní lidi to viděli, viděli, že přijíždí s vozíkem, ale přesto dál stáli zoufale před tím vchodem, lamentovali, že nejsou vozíky a sesypávali se na vyděšené zákazníky, co už měli nakoupeno a chtěli si, chudáci, v klidu vyložit nákup do auta![]()
![]()
Tomu říkám debilita nejvyššího stupně a je to dobou, je to tím, že lidi mají všecko pod rypákem a jsou už zdechlí použít tu věc, co mají na krku, aby jim do něho nepršelo, protože to asi strašně moc bolí
![]()
![]()
Tak už chybí jen aby nám udělali jezdící pásy jako v Americe, aby jsme nemuseli chodit ani pěšky. Joo, kdo chce kam…Žádnej amík taky nepřizná, že jejich úroveň vzdělání a inteligence obyvatel je bídná. Za to se klidně budou rvát, protože to jsou přece hrdí Američani. Ale že na všechno potřebují x návodů a varování na hrnky s horkym kafem, že je horký. Jinak idiot, kterej se tím kafem polije, může dát prodejnu kávy k soudu. ![]()
Každopádně mě o to víc těší, když narazím na chytrého nebo milého člověka
A jsem hrdá, když nějakého Čecha v světě ocení, buď za jeho práci (vynález), případně kulturní přínos. Takových lidí by bylo potřeba víc.
No mně na tom přijde nejhorší, že už to došlo i k nám - a to nejsme nijak velké město. Třeba v Praze jsem to pozorovala už chvíli, když jsem tam občas byla - a to není nic proti, jenom že je tam víc cizinců, tak je tam všecko dřív
Ale že je to už i u nás mě prostě šokovalo
![]()
Babe007 ..s tou horkou kávou jsem to taky někde četla, že ten člověk vysoudil pěkné odškodné za to, že tam ten nápis na tom kelímku prostě nebyl. Nebyl to McDonald?
Angua ..jo máš pravdu, všichni by chtěli vše přímo pod nos.
Nedávno jsem se dívala na nějaký Americký film..v záběru křižovatka a tam cedule jednosměrka a na ni napsáno DO NOT ENTER. Vím, že to tam tak mají..aji v UK, ale pak si říkám…sakra, oni to tam mají normálně napsaný na té značce
![]()
Sumaya píše:
Babe007 ..s tou horkou kávou jsem to taky někde četla, že ten člověk vysoudil pěkné odškodné za to, že tam ten nápis na tom kelímku prostě nebyl. Nebyl to McDonald?Angua ..jo máš pravdu, všichni by chtěli vše přímo pod nos.
Nedávno jsem se dívala na nějaký Americký film..v záběru křižovatka a tam cedule jednosměrka a na ni napsáno DO NOT ENTER. Vím, že to tam tak mají..aji v UK, ale pak si říkám…sakra, oni to tam mají normálně napsaný na té značce![]()
Nečetla jsem o žádném soudu, jen se nad tím pozastavoval nějaký chlápek v telce, že je to v Americe na každém hrnku kafe,že asi amíci fakt nemyslí hlavou.
Babe007 píše:Sumaya píše:Nečetla jsem o žádném soudu, jen se nad tím pozastavoval nějaký chlápek v telce, že je to v Americe na každém hrnku kafe,že asi amíci fakt nemyslí hlavou.
Babe007 ..s tou horkou kávou jsem to taky někde četla, že ten člověk vysoudil pěkné odškodné za to, že tam ten nápis na tom kelímku prostě nebyl. Nebyl to McDonald?Angua ..jo máš pravdu, všichni by chtěli vše přímo pod nos.
Nedávno jsem se dívala na nějaký Americký film..v záběru křižovatka a tam cedule jednosměrka a na ni napsáno DO NOT ENTER. Vím, že to tam tak mají..aji v UK, ale pak si říkám…sakra, oni to tam mají normálně napsaný na té značce![]()
Ajo, tak to byl jinej případ.
Američanka Stella Liebeck se v roce 1992 polila a popálila kávou, načež za to úspěšně nechala odsoudit McDonalda. vysoudila 2,9 milionů.
Vytrzeny z kontextu to pusobi opravdu podivne, ale po precteni podrobnosti na tom nic tak skandalniho nevidim:http://www.lectlaw.com/files/cur78.htm
A jaci jsme Cesi jako narod? No rika se zlaty cesky rucicky. Ja bych to pozmenila na zlatou ceskou vycuranost. Nedavno jsem se radovala, jak se v Cesku zacinaji hezky rozjizdet farmarsky trhy. Radost me presla ve chvili, kdy prasklo, ze Cesi zkupujou levnou suntovou zeleninu v marketech a pak ji samozrejme s prirazkou jezdi na tyhle trhy prodavat…Takze s touhle myslenkou se muzeme rozloucit, stejne jako sespoustou dalsich veci, ktery treba v Americe- ty zemi naprostych blbcu naprosto v pohode fungujou a clovek se nemusi mit porad na pozoru, ze s nim nekdo bude vycuravat.
A jeste me napadlo, co by si tak asi American pomyslel o nasi spolecnosti a nasich hodnotach, kdyby si precetl, ze rodice dlouhodobe tyrajici svoje dite dostanou sest let vezeni…
Sepishka píše:
Vytrzeny z kontextu to pusobi opravdu podivne, ale po precteni podrobnosti na tom nic tak skandalniho nevidim:http://www.lectlaw.com/files/cur78.htm
No po přečtení článku mi to přijde ještě jako větší stupidita
Každý normální člověk ví, že kafe se zalévá (téměř) vařící vodou - nevím, jak vy, ale moje kafe, které si dělám doma rozhodně nemá 60°C, blíží se spíš těm 80 (než si do něho naliju mléko). A předpokládám, že když si někde koupím kafe, tak bude čerstvě udělané, čili horké.
Takže paní to vlastně vysoudila na tom, že má gramlavé ruky a nedokáže otevřít kelímek. Jasně, má věk, ale když vím, že se mi třepou ruky, tak si nepostavím vařící kafe do klína a nezačnu s ním manipulovat. Měla poždádat vnuka… ![]()
To je totiž přesně ono. Paní nepředpokládala, že kafe se „vyrábí“ nějakým způsobem a že je třeba počkat, aby to mělo poživatelnou teplotu - ona předpokládala, že ta restaurace tam čeká, až ona milostivě dojede a udržuje jí kafe ohřáté na teplotu, která bude vyhovovat přímo jí.
A tady jsme u té kvality služeb a souvislosti s tím, že lidi nejsou díky tomu, že jsou hýčkáni, normálně uvažovat. Hrozné je, že jim v tomto případě dá soud ještě zapravdu
![]()
Sumaya píše:eva76 píše:Sumaya píše:tak za prvé, neříkám to o tobě, nýbrž reaguji na tvůj příspěvekeva76 píše:Sumaya píše:Knihomyš píše:
Zbožňuju generalizace :i
Takže:
1. Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande. (dr. Bautze ze Švejka)
2. Češi jsou smějící se bestie. (H. Frank)ZAse v Brazílii něbo tam někde v jižní Americe se říká, když se třeba dítě nevykoupe, tak se ho zeptají..„Ty seš Čech?“ Je to taková obecná nadávka, kterou tam zná asi každej.
Prostě u nich co Čech to prase.
Vzniklo to tím, jak se tam stavěla továrna na Baťu. Češi se fakt asi nekoupali každý den a smrděli.já bych chtěla vidět Tebe v podmínkách jako jsou v Brazílii. Uvědom si, že tam je úplně jiné podnebí, než ze kterého pocházíme, tudíž i tělo je tomu přizpůsobené. V létě v jižních zemích by se člověk moh kolikrát sprchovat furt dokola, ale pokud není v klimatizované místnosti, tak to jeho tělo snáší hůře, než tělo domorodce, které je tomu přizpůsobené
já vám pořád nerozumím, vám nevadí, že většinu, co zmiňujete, tak pravíte, že i vy jste takoví, vyjma těch co nejsou ČešiA proč tu mluvíš o mě? Toto se říká obecně, je to u nich takové jakoby přísloví.
Podnebí nepodnebí, toto nemá s tímto případem co dělat, je to tím, že ti Češi se tam nesprchovali každý den, zatímco Brazilci ano. Já jsem teda byla v jedné jižní zemi a musím říct, že jsem se tak extra nepotila, že bych se musela sprchovat 5krát denně.
Brazilci jsou domorodci? Promiň, toto slyším poprvé a musím se smát.
„já vám pořád nerozumím, vám nevadí, že většinu, co zmiňujete, tak pravíte, že i vy jste takoví, vyjma těch co nejsou Češi“
Mě to teda nevadí a nijak mě to neuráží, co už. Je to zobecňování. Obecně se ve světě říká, že Češi kradou. S tím už hold jako jedinec nic neuděláš.
Navíc z mých úst nikdo nikdy neuslyší, že „jsem hrdá na to, že jsem Češka.“ Na co bych měla být hrdá?
Já vím, každý stát má plusy a zápory., za druhé mi přijde úsměvné prezentovat tady zemi s tak vysokým výskytem HIV a jiných podobných nemocí, jako je Brazílie a poučuje, že zrovna tento národ si stěžuje na hygienu evropanů
, a v neposlední řadě, pokud si Češka, tak si taky šmudla, protože takoví jsou prostě Češi, rozumím tomu správně?
Ne, nerozumíš. Ty jsi to asi nepochopila to zobecňování že? Říká se to o Češích obecně, ale nemusí být nutně každý takový. Když se říká, že Němci jsou prasata, tak by mě nenapadl celej jejich národ.
Jinak napsala jsi „chtěla bych vidět tebe“
Proč tu proboha pleteš HIV? HIV s hygienou nemá co dělat.
V tom případě, bych mohla také napsat o tobě, že jsi šmudla, že se nekoupeš a že kradeš, protože jsi Češka. Já si to ale nemyslím, protože tyto výrazy jsou zobecňování.
to nemohla, poněvadž já tu na český národ neplivu. Já chápu člověka jako individuální osobnost a nesoudím dle původu. Ono totiž lze říct, že ten a ten národ žije tak a tak a má takové a takové zvyky, ovšem, to co tu zmiňujete vy, je nepravdivé a navíc nelogické. Když se zamyslíš a řádně si pročteš diskuzi, tak zjistíš, že většina zdejších uživatelek, zřejmě cizinek, se vyjadřují, že Češi jsou národ zlodějů, primitivů, závistivců a špinavců, s čímž nemohu souhlasit, neb ani já, ani mé okolí se s tímto neztotožňuje. Ano, pár blbů znám, ale na vinou není to, že jsou Češi
ad HIV, ano to má s hygienou něco společného, hygiena totiž neznamená jen mytí rukou, do hygieny patří i užívání čistých nádobí a jiných prostředků. Je hygienické, pokud někdo užívá drogy, používat čisté nářadí, je hygienické, pokud je někdo promiskuitní a spí kde s kým, alespoň používat kondom, a pokud někde š..á kámen cihlu, tak se může osprchovat třeba 100× denně a není mu to platný
eva76 píše:Sumaya píše:eva76 píše:Sumaya píše:tak za prvé, neříkám to o tobě, nýbrž reaguji na tvůj příspěvekeva76 píše:Sumaya píše:Knihomyš píše:
Zbožňuju generalizace :i
Takže:
1. Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande. (dr. Bautze ze Švejka)
2. Češi jsou smějící se bestie. (H. Frank)ZAse v Brazílii něbo tam někde v jižní Americe se říká, když se třeba dítě nevykoupe, tak se ho zeptají..„Ty seš Čech?“ Je to taková obecná nadávka, kterou tam zná asi každej.
Prostě u nich co Čech to prase.
Vzniklo to tím, jak se tam stavěla továrna na Baťu. Češi se fakt asi nekoupali každý den a smrděli.já bych chtěla vidět Tebe v podmínkách jako jsou v Brazílii. Uvědom si, že tam je úplně jiné podnebí, než ze kterého pocházíme, tudíž i tělo je tomu přizpůsobené. V létě v jižních zemích by se člověk moh kolikrát sprchovat furt dokola, ale pokud není v klimatizované místnosti, tak to jeho tělo snáší hůře, než tělo domorodce, které je tomu přizpůsobené
já vám pořád nerozumím, vám nevadí, že většinu, co zmiňujete, tak pravíte, že i vy jste takoví, vyjma těch co nejsou ČešiA proč tu mluvíš o mě? Toto se říká obecně, je to u nich takové jakoby přísloví.
Podnebí nepodnebí, toto nemá s tímto případem co dělat, je to tím, že ti Češi se tam nesprchovali každý den, zatímco Brazilci ano. Já jsem teda byla v jedné jižní zemi a musím říct, že jsem se tak extra nepotila, že bych se musela sprchovat 5krát denně.
Brazilci jsou domorodci? Promiň, toto slyším poprvé a musím se smát.
„já vám pořád nerozumím, vám nevadí, že většinu, co zmiňujete, tak pravíte, že i vy jste takoví, vyjma těch co nejsou Češi“
Mě to teda nevadí a nijak mě to neuráží, co už. Je to zobecňování. Obecně se ve světě říká, že Češi kradou. S tím už hold jako jedinec nic neuděláš.
Navíc z mých úst nikdo nikdy neuslyší, že „jsem hrdá na to, že jsem Češka.“ Na co bych měla být hrdá?
Já vím, každý stát má plusy a zápory., za druhé mi přijde úsměvné prezentovat tady zemi s tak vysokým výskytem HIV a jiných podobných nemocí, jako je Brazílie a poučuje, že zrovna tento národ si stěžuje na hygienu evropanů
, a v neposlední řadě, pokud si Češka, tak si taky šmudla, protože takoví jsou prostě Češi, rozumím tomu správně?
Ne, nerozumíš. Ty jsi to asi nepochopila to zobecňování že? Říká se to o Češích obecně, ale nemusí být nutně každý takový. Když se říká, že Němci jsou prasata, tak by mě nenapadl celej jejich národ.
Jinak napsala jsi „chtěla bych vidět tebe“
Proč tu proboha pleteš HIV? HIV s hygienou nemá co dělat.
V tom případě, bych mohla také napsat o tobě, že jsi šmudla, že se nekoupeš a že kradeš, protože jsi Češka. Já si to ale nemyslím, protože tyto výrazy jsou zobecňování.to nemohla, poněvadž já tu na český národ neplivu. Já chápu člověka jako individuální osobnost a nesoudím dle původu. Ono totiž lze říct, že ten a ten národ žije tak a tak a má takové a takové zvyky, ovšem, to co tu zmiňujete vy, je nepravdivé a navíc nelogické. Když se zamyslíš a řádně si pročteš diskuzi, tak zjistíš, že většina zdejších uživatelek, zřejmě cizinek, se vyjadřují, že Češi jsou národ zlodějů, primitivů, závistivců a špinavců, s čímž nemohu souhlasit, neb ani já, ani mé okolí se s tímto neztotožňuje. Ano, pár blbů znám, ale na vinou není to, že jsou Češi
ad HIV, ano to má s hygienou něco společného, hygiena totiž neznamená jen mytí rukou, do hygieny patří i užívání čistých nádobí a jiných prostředků. Je hygienické, pokud někdo užívá drogy, používat čisté nářadí, je hygienické, pokud je někdo promiskuitní a spí kde s kým, alespoň používat kondom, a pokud někde š..á kámen cihlu, tak se může osprchovat třeba 100× denně a není mu to platný
To teda mohla, protože seš taky Češka. Já na Český národ neplivu, jen píšu, co se říká. Vidíš, teď tu najednou píšeš o individualitě, ale podle tebe co Čech, to zloděj platí pro každého..takže jsi to v min příspěvku nebrala individuálně.
Jake cizinky prosímtě? ![]()
Opravdu HIV nění o hygieně, ale o povaze a člověku jako takovém. Někdo může o sebe pečovat, ale nechrání se. Někdo je prase, ale vždy použije ochranu.
Sepishka píše:
Vytrzeny z kontextu to pusobi opravdu podivne, ale po precteni podrobnosti na tom nic tak skandalniho nevidim:http://www.lectlaw.com/files/cur78.htmA jaci jsme Cesi jako narod? No rika se zlaty cesky rucicky. Ja bych to pozmenila na zlatou ceskou vycuranost. Nedavno jsem se radovala, jak se v Cesku zacinaji hezky rozjizdet farmarsky trhy. Radost me presla ve chvili, kdy prasklo, ze Cesi zkupujou levnou suntovou zeleninu v marketech a pak ji samozrejme s prirazkou jezdi na tyhle trhy prodavat…Takze s touhle myslenkou se muzeme rozloucit, stejne jako sespoustou dalsich veci, ktery treba v Americe- ty zemi naprostych blbcu naprosto v pohode fungujou a clovek se nemusi mit porad na pozoru, ze s nim nekdo bude vycuravat.
To teda je skandální
. Toto by mě ve snu ani nenapadlo, že bych žalovala restauraci za to, že jsem se polila horkou kávou.
McDonalds also argued that consumers know coffee is hot and that its customers want it that way. The company admitted its customers were unaware that they could suffer thirddegree burns from the coffee and that a statement on the side of the cup was not a „warning“ but a „reminder“ since the location of the writing would not warn customers of the hazard.
Já bych nepotřebovala žádný reminder ani warning, protože každý snad ví, že kávou se můžu opařit nebo popálit. ![]()
Jednou jsme v rámci fiktivní firmy prodávali svíčky, který sme tvořili. Byly dárkově balené a uvnitř třeba mušle a sůl..nebo byly oblepeny skořící, látkou atd, místo knotku např umělá růže atd..Každého by napadlo, že to je na okrasu a ne na hoření. Profesorka, co nás učila právo ale řekla, měli jste naspod svíčky nalepit, že je pouze pro dekorativní učely…jinak pokud někomu kvůli této svíčce shoří barák, tak to po nás můžou vymáhat.
Angua píše:
To je totiž přesně ono. Paní nepředpokládala, že kafe se „vyrábí“ nějakým způsobem a že je třeba počkat, aby to mělo poživatelnou teplotu - ona předpokládala, že ta restaurace tam čeká, až ona milostivě dojede a udržuje jí kafe ohřáté na teplotu, která bude vyhovovat přímo jí.A tady jsme u té kvality služeb a souvislosti s tím, že lidi nejsou díky tomu, že jsou hýčkáni, normálně uvažovat. Hrozné je, že jim v tomto případě dá soud ještě zapravdu![]()
Sem si taky kolikrát spařila hubu o to jejich skořicový cappuccino
..a to jsem nějakou chívli čekala, až to vychládne. ![]()