Jak by jste vysvětlili?

106
11.1.24 09:50

Jak by jste vysvetlili?

Na emiminu se ví vše, takze: před pár dny jsem měla jeden zajímavý zážitek, který mi ve výsledku udělal radost. Telefonovala jsem s otcem a chodila u toho po tmavém obýváku. Najednou jsem si všimla, že ve vitrínce poblikava skleněný andelicek na knoflikovou baterku a mění barvy. Dostala jsem ho kdysi hodně dávno od mamky, která před 2 lety zemřela. Už jsem na něj zapomněla. Řekla jsem to hned taťkovi a shodli jsme se, že nějaký zkrat od baterky. Když hovor skončil, tak jsem ho vzala do ruky, ještě párkrát blikl a já zjistila, že v něm není baterka. Napada vás nějaké vysvětlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
11.1.24 09:53

To je hezký. :srdce: :andel:. No, možná nějaká zpráva? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
11.1.24 09:59

Elektronika na malé proudy může trochu fungovat díky signálu z mobilu. Nejsilnější je to při příchozím hovoru. Občas se v reproduktoru dá slyšet, že bude hovor i když to zazvoní třeba až za 2 vteřiny. A té LED stačí opravdu málo. Možná pak i statický náboj při vzetí do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
11.1.24 10:01
@Atisia píše:
To je hezký. :srdce: :andel:. No, možná nějaká zpráva? :roll:

Také to tak beru. A asi tuším i o co se jedná. Jen jsem chtěla vědět, zda ma někdo podobnou zkušenost a racionální vysvětlení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
11.1.24 10:04
@Ivan PPZ píše:
Elektronika na malé proudy může trochu fungovat díky signálu z mobilu. Nejsilnější je to při příchozím hovoru. Občas se v reproduktoru dá slyšet, že bude hovor i když to zazvoní třeba až za 2 vteřiny. A té LED stačí opravdu málo. Možná pak i statický náboj při vzetí do ruky.

To mě taky napadlo. Pokusím se to znovu nasimulovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
12.1.24 09:00

Maminka dala o sobě vědět…To že by to mohlo být telefon nebo něčím jiným by byla hoooodne velká nahoda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
12.1.24 09:26
@Jitulinka.1 píše:
Maminka dala o sobě vědět…To že by to mohlo být telefon nebo něčím jiným by byla hoooodne velká nahoda ;)

Včera večer jsem se to pokusila nasimulovat za stejných podmínek. Stala jsem u andilka, vytocila číslo na taťku a telefenovala… nic se nestalo, andílek ani neblikl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
12.1.24 10:18

Příchozí hovor je dost odlišný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
12.1.24 11:02

Jsou věci mezi nebem a zemí. Nepátrej proč a ber to, že maminka dala vědět, že je tady pořád s vámi. To je hezčí vysvětlení, i když ne racionální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
12.1.24 11:22
@Ivan PPZ píše:
Příchozí hovor je dost odlišný…

Byla toto totožná situace, také jsem volala otci. Jsem technik a snažim se najít rozumné vysvětlení, ale zatím nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
12.1.24 11:40

OK. Při popocházení se nějaká pozice mohla mobilu nelíbit (zastínění signálu) a v tu chvíli mobil i výrazně zvýší výkon do antény. A vyzařovací charakteristika antény asi nebude čistě koulovitá, takže v nějaké směru bude hlavní/ boční lalok silný dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
12.1.24 11:48
@Buba mara píše: … že je tady pořád s vámi.

Podle většiny filmů ale zůstávají tady s námi, protože je tu něco drží a nemohou TAM.
Mě se líbilo třeba Pevné pouto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.24 22:41

Mám podobnou zkušenost. No ale ať to tehdy byl děda nebo něco jinýho, okamžitě jsem to vykázala tam, odkud to přišlo. Jen málo kdy je něco takovýho opravdu příbuznej nebo je to dobrý. Často to je zlý a jen to čeká na naší pozvánku.
Pak mám ještě jednu, o něco temnější zkušenost z Osvětimi, ale vím že spousta lidí mi to neuvěří, zvlášť proto, že tam u toho nebyli a neviděli to.

• Citovat
  • Upravit
106
13.3.24 12:23
@Anonymní píše: Více

Ta zkušenost by mě zajímala. Klidně do SZ. Mám také jednu zkušenost, kterou si už vůbec nedokážu vysvětlit, ale mám strach, aby mě okolí nemělo za blázna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat