Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
zkusím se s vámi poradit ohledně kojení mého skoro devítiměsíčního synáčka.
Takto vypadá naše kojení:
v noci kolem jedné, pak kolem páté
ráno v 9,30
12,00 - oběd
16,00 - svačinka
18,30 kojení
20,00 kaše (kojení dávám hodinu před kaší,protože by pak mlíčko nechtěl,a mě by to hodně bolelo)
Každé jídlo mu dávám zapít čajem, za den ho ale vypije maximálně tak 1,5 dcl.
Tak nevím,jestli má dost tekutin,nevím,kolik si vezme ode mě mlíka…
Nekojím ho moc málo??
Já myslím,že kojíš dobře.Malej si totiž vypije tolik,kolik potřebuje.A to množství čaje je podle mě taky v pohodě.Četla jsem,že to množství,jaký píšeš ty je dostačující a zbytek by potřeby tekutin by mělo pokrýt kojení.Navíc určitý tekutiny dostává i v jídle.POkud má dostatek pročůranejch plen a moč je průhledná a nezapáchá,tak bych to neřešila.Taky si myslím,že kdyby měl žízen,tak bude chtít časteji k prsu.Já mám skoro 10 m kluka a co se týče kojení a čaje,máme to podobně jako ty.
Kiky
Ahojka, můj malej má 7 1/2 měsíce, třaky jsem to řešila. KOjíme ráno 8:30, poledne příkrm + kojení, 16 kojení a 20 kojení. V noci 2-3×, pokud zrovna nelezou zuby.
Takže jen 4× denně, ale dr. taky říkala, pokud je moč čirá a normální stolička, je to OK.
Na pití jsem zkoušela zatím jen převařenou vodu, ale malej si s hrnečkem spíš hraje:-)
Jazzi a Matýsek
Ahoj, myslim ze malo nekojis. Mala je nekojena a vypije denne krom jednoho UM a kase cca 50ml caje nebo stavy. Sany
Taky bych se řídila plínkama. Max nic jiného než šťávu a v nouzi vodu nepije a rozhodně bych se nebála, že má máo.
Mia