Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak jednou za měsíc - ráno vyperu, přes den se vysuší, večer povléká. Rezervní povlečení mám, ale v případě přijatelného počasí to není potřeba.
dokud jsme měli doma psa, tak 1× týdně s tím, že jsem převlíkala v sobotu a od čtvrtka k nám čuba mohla do postele…kvůli alergii jsem musela a co 3 měsíce jsem prala i výplně…mám dvoje. teď pejska doma nemáme…je u tchánů, tak převlíkám tak jednou za 3 týdny… ![]()
Jak často?? Ani nevím..to znamená, že asi méně než ostatní.. ![]()
A dělám to jako Jana - vyperu ráno, celý den to někde vysí a večer to hodím zpět na postel..( mám i jiné povlečení, ale za A, jsem líná to vyndavat a za B, toto je oblíbené)
Jo jo, taky mám systém, ráno vyprat, večer povlíknout to samý, máme ho prostě oblíbený
I když povlečení máme tolik že bychom si mohli otevřít stánek ![]()
A snažim se aspon jednou za 14 dnů, ale ne vždy se mi to povede. Miluju vypraný povlečení, ale bohužel toho je furt tolik, že na to není tolik času
Zakladatelko, proč anonymně?
Převlékám jak kdy, jednou týdně až jednou za měsíc, jak se mi peřiny nezdají, hned jdu převléct.
Vždycky luxuju postel, matrace, pod postelí, rošty, pak nelátkové části utírám vlhkou prachovkou..nechci v ložnici prach.
Ale nenávidím žehlení, a to tak, že hodně
takže povlečení mám všechno krepové a prostěradla froté napínací.
Ahoj, tak já taky asi tak po 3 týdnech..furt větrám, tak nám to tak stačí.. ![]()
Jednou měsíčně, kdyby bylo nutné, tak častěji, ale máme v bytě docela zimu i v létě, takže se člověk nepotí a ráno vždy tak hodinu peřiny pořádně větrám a protože jsme tu ve stínu, jde tam krásně chladný vzduch…jednou týdně by bylo krásné, ale kdo by to pořád pral (copak pral, ale sušil, v bytě se to suší špatně) a žehlil (zlaté krepové povlečení)…každopádně čistě převlečeno je parádní, to zase jo ![]()
ale taky znám lidi, co ráno vstanou a hned postel ustelou, no tak to bych pak převlíkala taky častěji, když to není pořádně provětrané ![]()
Ahojky, tak převlíkám po 14. dnech. Dřív jsem to dělala jako některé tady, ráno svlíkla, vyprala, večer do toho povlíkla, ale chlap říkal, že vypadáme jako socky - máme sušák z okna a lidi si všímají, takže už to střídám
povlečení mám ještě od babi, fakt kvalitní, žádné průsvitné
Větrat nedávám, nechám rozestlané a mám otevřená okna. Kdysi o tom mluvili, že to není taky dobré, vlatně všechen pyl a prach na to lítá.
Každý den myji plechy kvůli věšení prádlu a musím potvrdit, že tam bordel fakt je ![]()
V případě různých „nehod“ měním hned ![]()
Ahoj zakladatelko, většinou jednou měsíčně, do postele chodíme osprchovaní a v čistém pyžamu, a každý den, když je hezky tak peřinky hodím na balkon. Jako převlíkat jednou týdně to by mi hráblo, už tak toho mám dost ![]()
my aspon to prostěradlo co se zničí viz třeba tam vylije pití u pohádky
peřiny jako takový přežijou delší dobu ![]()
My skutečně každý týden, vždycky v neděli. Jediný způsob, jak chlapa vykopat z postele ![]()
Zakladatelka:
jsem tady nova, takze jsem to tak nejak proste odklikla, ze anonymne, ale poucim se. ![]()
Dekuju vsem za reakce, jsem rada, ze jsme na tom nebyli tak hrozne.
Myslim i z toho, co pisete, holky, ze jednou za 14 dnu by bylo primerene a dobre, ale i ty 3 tydny se preziji, pokud neni cas.
Ziju od rodicu rok, takze jsem nevedela, jake jsem dostala navyky.
V zimě cca jednou měsíčně, v létě tak tři týdny, víc to rozhodně není a pak dle potřeby, např. po nemoci, něco vylitého,rozsypaného anebo když už se v peřině necítím dobře, ale že bych si to odfajfkovávala přesně, to teda né.Prostěradlo měním častěji, tak dvakrát až třikrát měsíčně. Ale co si vzpomínám, byla jsem několikrát v lázních, tam se měnily každý týden a zrovna tak v nemocnici, takže něco pravdy na tom zakladatelko bude - asi je to tak správně podle norem.A když si vezmeš, že člověk za noc vypotí až 1,5litrů tekutin…
tak čím víc se povlečení mění, tím určitě líp ![]()
jak kdy
většinou je to rozpětí týden až měsíc..:-) v zimě méně často a v létě časteji … v podstatě můžu říct, že pokaždé když se mi už ,,nezdají,,
…a samozřejmě v tom hraje možnost nehoda nebo třeba nemoc…jinak větrám co to dá-bez čerstvýho vzduchu nemůžu prostě existovat ![]()