Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V zimě cca jednou měsíčně, v létě tak tři týdny, víc to rozhodně není a pak dle potřeby, např. po nemoci, něco vylitého,rozsypaného anebo když už se v peřině necítím dobře, ale že bych si to odfajfkovávala přesně, to teda né.Prostěradlo měním častěji, tak dvakrát až třikrát měsíčně. Ale co si vzpomínám, byla jsem několikrát v lázních, tam se měnily každý týden a zrovna tak v nemocnici, takže něco pravdy na tom zakladatelko bude - asi je to tak správně podle norem.A když si vezmeš, že člověk za noc vypotí až 1,5litrů tekutin…
tak čím víc se povlečení mění, tím určitě líp ![]()
jak kdy
většinou je to rozpětí týden až měsíc..:-) v zimě méně často a v létě časteji … v podstatě můžu říct, že pokaždé když se mi už ,,nezdají,,
…a samozřejmě v tom hraje možnost nehoda nebo třeba nemoc…jinak větrám co to dá-bez čerstvýho vzduchu nemůžu prostě existovat ![]()
TAK ja prevlikam kazdy tyden,miluju vuni costounkeho povleceni,navic syn si na to uz tak zvykl,ze pravidelne v sobotu hlasi:Mamii uz prevleceme perinky?..na povleceni jsem uchyl
na velkou postel mam asi desatero,a pro deti jen sestero
A npinaci prosteradla vsech barvicek to je moje ![]()
Taky mám ráda krásně vonavý povlečení.říkám,že voní čistotou
Takže já povlíkám pokaždý,když už povlečení nevoní.A jinak po každý nemoci
ad výše:
opravdu se uvádí, že 1,5 l tekutin vyprodukuje - uvolní z těla dospělý člověk průměrně za 24 hodin, ale jednak většinu z toho vydýchá a ne vypotí, jednak v posteli většinou netráví 24 hodin, takže v lůžkovinách končí zlomek tohoto množství. Větrání je samo OK, časté praní také, ale my třeba těch 1× za měsíc, mám dost jiných námětů, jak trávit čas, ale jak to komu vyhovuje a jak se dobře cítí.
Eva
Po porodu jsem byla schopna vyměnit peřiny po dvou měsících
dříve jsme se k tomu prostě nedostala. Jinak měním peřiny co měsíc, častěji ne…
A stelete každý den? ![]()
My ne
Teda já ne, nejsem schopna, prostě se vyhrabu z postele a adios ![]()
A stelete každý den?My ne
Teda já ne, nejsem schopna, prostě se vyhrabu z postele a adios
Nestelu
, někdy nechám postel jenom „rozhozenou“, jindy to jenom srovnám. Tuhle jsem někde četla, že roztoči se daleko lépe množí v lůžkovinách, které jsou hned ráno pečlivě ustlané, nebo dokonce někam složené a uložené. Že z hygienického hlediska je lepší je nechat jenom rozhozené větrat. Takže to děláme dobře. ![]()
A jinak převlíkám taky tak jednou za 3 týdny, v létě častěji. Někdy převleču po pár dnech jenom polštář, protože manžel se dost potí.
Ach, takže vlastně to dělám dobře, že nestelu
Já stelu jen kdžy přijde návštěva, která u nás nebyla a tak vím, že se přijdou podívat do nové ložnice
Jinak prostě nestelu, přijde mi to zbytečné
I když postlaná postel se mi líbí více…jenže stejně vstanu a objevím se tam až večer a na stlaní jsem nebyla zvyklá ani od našich-mamka teda stele,ale mě k tomu nikdy nenutila, takže jsem si to dělala po svém ![]()
Já měním povlečení každé cca 2 - 3 týdny (podle toho jako moc stíhám - nebo spíše nestíhám
). Stelu denně, manžel odjede do práce, já se vyhrabu z postele, otevřu okno, peřiny nechám vyvětrat a potom ustelu. Připadá mi to doma takové „uklizenější“ ![]()
My taky steleme,kždý den.A stele vždycky ten,kdo vstane poslední
Naklepeme polštáře a peřiny proklepeme a složíme ![]()
Stelu každý den, peřináč ani nějakou komodu na peřiny nemáme..Takže na hromádku do rohu. Ale ne hned, až po pořádném vyvětrání..
Ještě bych se chtěla zeptat, jak často perete pratelné peřiny z umělých vláken? Pratelné jsou dnes snad už všechny, od obyčejnějších ze supermarketů po kvalitní hypoalergenní ze specializované prodejny..
Já peřiny v pračce peru tak dvakrát do roka..
Já peru jen letní deky a polštáře,většinou taky 2× ročně,ale zimní peřina se mi do pračky nevleze ![]()
Ahoj,tak já peru povlečení jednou za měsíc,možná se to někomu zdá málo ale nám to stačí,i když peru každý druhý den:-) tak 2 pračky.
Anonymní píše:
Cauky holky,jak casto prevlekate postel (vasi a manzelovu)? Videla jsem v TV, ze bychom meli kazdy tyden, to me teda udivilo hodne, tolik nemam ani povleceni. Rekla jsem si, ze zacnu jednou za 14 dnu, ale stejne se chci zeptat, jak to chodi jinde, u vas. Prevlekala jsem jinak tak jednou za mesic. Tak doufam, ze to nebylo nic az tak hrozneho, ale jsem zvedava.
Dekuji za reakce a mejte se krasne
hele já převlékám i dvakrát za týden, jsem na to švihlá.. prostě neusnu pokud není povlečení uplně čisté… a to převlékám sobě, chlapovi i dvoum dětem… nelze jinak
Závidím těm co jsou normální a dokážou převléct jednou za měsíc ![]()
Jana206 píše:
Stelu každý den, peřináč ani nějakou komodu na peřiny nemáme..Takže na hromádku do rohu. Ale ne hned, až po pořádném vyvětrání..Ještě bych se chtěla zeptat, jak často perete pratelné peřiny z umělých vláken? Pratelné jsou dnes snad už všechny, od obyčejnějších ze supermarketů po kvalitní hypoalergenní ze specializované prodejny..
Já peřiny v pračce peru tak dvakrát do roka..