Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, máme doma 17-ti denní holčičku a trápí nás novorozenecká kolika, propláče odpoledne a večer…ale spíš mě udivuje, že je dost čilá. myslela jsem, že mimča prospí většinu dne, tak 18 hodin, ale náš prcek spí tak od 22hod s přestávkami na kojení do 12 hod, a pak je už bdělej, kouká, někdy právě pláče atd. ale zatímco my už šilháme únavou, ona je k neutahání. je to normální? a prosím vás, je normální kašovitá žlutohnědá stolice? takový míchaný vajíčka? děkuju!
Ahoj gratuluji k holčičce.Míchaná vajíčka jso normální
a k tomu spaní každé mimnko to má jinak .A je super,že Ti spí od 22 do 12
s přestávkami na kojení.To u nás to bylo od 19ho.spát a po 2 hodinách kojo a vstával v 5 ráno
Jinak k těm kolikám já si hlídala co jím nic co nadýma a dostali jsme kapky a občas jsem pomohla masírováním bříška.Tak at pěkně roste ![]()
P. píše:
mimča prospí většinu dne, tak 18 hodin
Kde se bere tenhle mýtus (anebo tyhle děti
)? Ale ne, mladší syn spal ze začátku přímo luxusně, jenom už přesedlal na režim „buď u mámy nebo vůbec“.
Na můj vkus ti prcek spí víc než přepychově.
Jo, skutečně jsou děti, které toho moc nenaspí, navís si myslím že 22-12 hod je super čas…prvorozený nespal skoro vůbec, druhorozený první 4 týdny jo a pak už taky nic moc, oba nejradši u prsa.
Míchaný vajíčka OK.
Ahoj, náš malej měl s kolikama taky dost problémy a bylo to podobně jako u vás. V noci spal celkem dobře, dopoledne taky, ale odpoledne to byla hrůza. Byl schopnej být 8 hodin vkuse vzhůru. Vždycky mi usnul u prsa,ale jakmile jsem ho položila, probudil se a začal brečet. Taky jsem si řikala, že to nemůže vydržet, že přece musí spát, že malý miminka mají hodně spát. Pomohlo nám houpací lehátko, krásně se v něm uklidnil a usnul během chvilky a pak jsem ho hlavně nemusela nikam přenášet.
Ahojky, no tak my mame tedy asi extremne spave mimco, od narozeni spinka tak 20 hodin denne, ted jsou ji 3 mesice a spi tak 18-19 hod. za den. Manzel je take velky spac, tak treba to zdedila po nem, nevim.
Kazdpadne preji pevne nervy a neboj, treba se u vas spinkani take protahne a bude Ti pekne spinkat i pres den. Drzim palce.
Ahoj, já myslím, že se to časem upraví. Moje holčička spinká od osmi večer tak do půl osmé ráno, ale pravda, není kojená. A přes den v tomto věku skoro čtyř měsíců, už jen dvakrát přes den, ale zase déle, tedy něco přes dvě hodiny dopoledne a odpoledne. Ale jak tady holky píšou, každé miminko to má jinak. Když budete dodržovat pravidelný režim každý den, miminko si zvykne. Pamatuju si na první měsíc - také koliky a kolikrát nošení celý den a řev celý den - ale večer byla tuhá vždycky a budila se jenom jednou v noci na krmení. ![]()