Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ja osmazim cibulku do ruzova,na to hodim nakrajenou kapustu s kminem a podliju,dusim odklopene do mekka,pak osolim,pridam cesnek a bud jime nezahustene a nebo zakvedlam trosku mouky rozmichane ve vode a jeste povarim
mmonica píše:
ja osmazim cibulku do ruzova,na to hodim nakrajenou kapustu s kminem a podliju,dusim odklopene do mekka,pak osolim,pridam cesnek a bud jime nezahustene a nebo zakvedlam trosku mouky rozmichane ve vode a jeste povarim
Taky tak! Nebo hustím nastrouhaným bramborem
Díky moc,to si s holčičkama dáme do trumpety a táta z toho bude celej nakřivo ![]()
osmahnu cibulku na oleji,orestuji mouku,zaleju vodu,chvíli provařím,přidám nakrájenou kapustu,drcený kmín,opepřím,výborný je extra silný bujon ,tak 2 kostky,provařím,produsím,dosolím a nakonec přidám drcený česnek.
Nebo kapustový kotlík:
na cibulce orestuji vep. maso nebo dobrý klobás na kostky,přidám trochu ml. papriky,sůl,kmín,pepř,,zaleju zásmažkou ,rozředím,provařím a přidám zase kapustu,dusím vše společně a ke konci přihodím brambory na kostky. Dochutím zase bujonem,nebo Podravkou a nakonec mačkaný česnek. K tomu chleba a máš levné a dobré jídlo ![]()
Tak to by mě taky zajímalo, protože kapustu dávam do vývarů a nebo do kapustových karbanátků.
Karbanátky taky miluju,ale neumím dobré,vždycky to má chuť spíš po sekané než po kapustě,no jo mám se ještě co učit ![]()
mmonica píše:
taky tak, jen jeste pridavam majoranku
Já dělám vepřové v kapustě. Začátek skoro jako na segedínský guláš (jen bez papriky). Na sádle nebo oleji orestuju cibulku, přidám na kostky nakrájené maso (plec nebo kýtu) a kmín a znovu orestuju. Pak sůl a trochu pepře, podleju a dusím do skoro měka. Pak přidám na proužky krájenou kapustu a pokračuju až je kapusta tak akorát. Zapráším trchou mouky, dochutím česnekem.
Jako příloha brambory.
Ahoj,jak děláte kapustu k masu?Myslím tu jako dušenou mrkev,hrozmě mi to chutná,holkám taky,ale ještě jsem to nevařila