Jak dlouho baští třítýdenní mimčo

819
26.5.11 22:59

jak dlouho baští třítýdenní mimčo

chtěla jsem se zeptat jak dlouho by mělo baštit třítýdenní miminko? Malej někdy papá jenom 10 min a pak už nechce když usne tak vydrží i tři hodiny, ale když je vzhůru tak za hodinu začne brečet. Díky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
378
26.5.11 23:06

Můj syn prvních pár týdnů papal i 45 min.To bylo něco,hlavně v noci.Dcera je hned od začátku nabaštěná za 5-10 minut maximálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
26.5.11 23:10

ahojky , předpokládam, že kojíš proto se ptáš. Mě doktor řikal, za dob kdy sem kojila to bylo bohužel jen 3 měsíce, že zdravý donošený dítě je schopný vytáhnout s prsu ve dvou tejdnech všechno co potřebuje během 5 minut, nedonošenci až tak v měsíci. myslim, že 10 minut je uplně dostatečný. víš, je to individuální, každý dítko je jiný nekd´terý oije rychle za 5 minut hotovo, někdo baští pomalu a mužeš kojit i pul hodiny, jako to bylo třeba u nás :-) pokud malej pak spinká i 3 hodky je určo napapanej a spokojenej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
26.5.11 23:23

ahojky, nekde jsem cetla ze kdyz mimco 10 minut polyka a saje tak je napapany a staci mu to…my jsme jinej pripad, malymu jsou 2,5 mesice a ji porad 30 minut…no nekdy i jen 15 az 20…ale zas kojim jen 5 az 6× za den…a staci mu to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
26.5.11 23:30

Já první tři měsíce kojila půl hodiny … byl slaboučkej a usínal.

Jestli pak vydrží, tak se opravdu umí nabaštit dostatečně během chvilky - gratuluju :palec:

To, že někdy si žádá pít už i po kratší době, nemusí být hladem, ale jen žízní - je už přecijen teplo. A to mu pak stačí si jen pocucnout sladkýho vodovějšího předního mlíka na uhašení žízně … hlad na to tučnější zadní mlíčko prostě ještě nemá.

Píšeš, že „už“ po hodině, kdy je vzhůru - může to být taky tím, že se za tu hodinku už unaví a je prostě jakoby utahanej a kojení ho uklidní a dodá energii, kterou bděním vynaložil - dětičky v tomhle věku se hodně rychle unaví a naopak hodně rychle si odpočinou a nabydou nový síly.

Jestli si nejsi po těch pár minutách kojení jistá, jestli už má dost, tak bych ho vzala na rameno, zkusila odkrknout, jestli už umí, a pak ho přiložila ještě znovu, jak se zachová (ale bacha, ať si z tebe neudělá nonstop dudlíka :) )… nebo když přestane sosat, tak ho zkus ještě polochtat pod bradičkou - tím by se mohl rozpít dál. Případně - mě moc pomáhalo prso při kojení masírovat, poradila mi to laktačka - zkrátka jakoby „dojit“ :mrgreen: nebo jakoby při odstříkávání, jezdit palcem proti pstům směrem od kraje prsa k bradavce, z různých sran kolem prsa … jde o to, že to mlíčko tam JE a tou masáží se rychlejc uvolní a dítě nemusí tolik tahat.

Držim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
27.5.11 06:54

Já kojila 4 měsíce a nikdy malá netahala víc jak 10 minut. Tak to máš v pohodě, kdyby měl málo, tak by Ti asi nevydržel spát tři hodiny v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
27.5.11 07:14

Mi malý po porodu papal 20minut.. pak se to prodloužilo na 45 minut a více a jelikož sem potom měla hodně bolavé bradavky tak sem to řešila s dětskou a ta mi řekla že děti jak už tu bylo napsané to hlavní vypiju do 10 minut a že mi malý jeno žužlá.Tak mi poradila zkrátit tu dobu na 15-20 minut i kdybych ho měla přikládat co hodinu. a Zabralo to.Takže si myslím že deset minut stačí. Každé mimo je přece jedinečné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaSv
27.5.11 08:23
jajinka veverka píše:
ahojky , předpokládam, že kojíš proto se ptáš. Mě doktor řikal, za dob kdy sem kojila to bylo bohužel jen 3 měsíce, že zdravý donošený dítě je schopný vytáhnout s prsu ve dvou tejdnech všechno co potřebuje během 5 minut, nedonošenci až tak v měsíci. myslim, že 10 minut je uplně dostatečný. víš, je to individuální, každý dítko je jiný nekd´terý oije rychle za 5 minut hotovo, někdo baští pomalu a mužeš kojit i pul hodiny, jako to bylo třeba u nás :-) pokud malej pak spinká i 3 hodky je určo napapanej a spokojenej :kytka:

Ahojky úplně s tebou souhlasím, doktorka mi říkala totéž, malá je nedonošená a ze začátku vydržela 10min maximálně :-) teď už se dost srovnala a stačí jí i 6, takže pokud je po 10min spokojenej nechala bych ho :-)

• Citovat
  • Upravit
say
1461
27.5.11 08:53

Ahojda, mě malej vždycky pil tak těch 30- 45 min… doktor mi říkal že mu má dávat max těch 30, že už musí bejt nabaštěnej, každé mimčo je jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
27.5.11 12:47

Ahoj,naše malá od narození vydrží tahat max. 5 minut,doktoři z toho byli vyplesknutý že jew to hrozně málo,baští tak pořád a je jí 8m,má 8 kg,takže podvýživou rozhodně netrpí,ale je pravda že jsem kojila každé dvě hodiny,když byla maličká i každou hodinu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure