Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ne, na konci karantény další testy pro negativní. Pozitivní už na žádný další nemusí. Negativní chodí dvakrát.
Chápu to stejně jako ty a pokud byste byli zdraví, tak můžete všichni z karantény toho 23.
@lolink píše:
Ne, na konci karantény další testy pro negativní. Pozitivní už na žádný další nemusí. Negativní chodí dvakrát.
Takže po těch 10 ti dnech od obětí nám prostě skončí karanténa a můžeme ven?
@Anonymní píše:
Takže po těch 10 ti dnech od obětí nám prostě skončí karanténa a můžeme ven?
Pokud budeš pozitivní tak ano, bez testu. Pokud negativní, další testy. Ale musíš být čtyři dny před koncem karantény bez příznaků, jako pozitivní.
@lolink a na ty testy musíme až mladšímu synovi skončí izolace. Nebo můžeme jít už třeba v pátek?
@Anonymní píše:
@lolink a na ty testy musíme až mladšímu synovi skončí izolace. Nebo můžeme jít už třeba v pátek?
10 dni od doby, kdy měl pozitivní test. Kdy mu ho brali.
@Anonymní píše:
My to udělali tak, aby když manželovi konci karanténa, aby už měl testy v ruce. Pohlidej si to, nikdo tě uhánět nebude.
@lolink manžel je v karanténě od 14.9 já měla paragraf a teprve dnes jsem se dovolala lékaři takže mám karanténu ode dneška. A jaký má význam konec karantény když budeme pozitivní. To jde rovnou do izolace ne?
@Anonymní píše:
Na testy kolem pátéh dne po kontaktu. No vy se synem bydlíte, takže v kontaktu jste každý den, takže imho klidně v pátek. Jde jen o to, že když půjdete moc brzo, vyjde vám to negativní i v případě, že jste to chytili, pak budete mít druhý test, ten bude pozitivní a celé se vám to natáhne.
@Anonymní píše:Pokud budete vy pozitivní, tak se začne počítat deset dnů od testu.
@lolink manžel je v karanténě od 14.9 já měla paragraf a teprve dnes jsem se dovolala lékaři takže mám karanténu ode dneška. A jaký má význam konec karantény když budeme pozitivní. To jde rovnou do izolace ne?
@Anonymní píše:
@vokishka 11.9
Tak 21. byste měli mít závěrečný test.
@vokishka píše:
Tak 21. byste měli mít závěrečný test.
A po těch deseti dnech od testu skončí karanténa a neschopenky a následující den muzueme do práce je to tak?
a závěrečný test se nedělá když je syn po deseti dnech bez příznaků ne?
@Anonymní píše:
A po těch deseti dnech od testu skončí karanténa a neschopenky a následující den muzueme do práce je to tak?a závěrečný test se nedělá když je syn po deseti dnech bez příznaků ne?
Synovi ne, kontaktům (tedy vám) ano
@vokishka píše:
Synovi ne, kontaktům (tedy vám) ano
To nechápu. A proč nám ano? Ach jo… Jsem si myslela ze už koncem října nakluseme do práce a zase houby. Tak se můžeme ale testovat donekonečna. ![]()
Ahoj maminky 11.9 jsme s mladším synem byli na odbery na covud 19. V pondělí nam hygiena oznámila, že je syn pozitivní a má být do 20.9 v izolaci a ja, manžel a druhý syn v karanténě. V podělí 21.9 jdeme ja, manžel a druhý syn na odbery. Mladší syn je bez příznaků a ten na druhé odbery nemusi.
Počítám, že se do středy dozvíme výsledky, což je 23.9. Chápu správně, že pokud nám vyjdou testy pozitivně, tak od těch odběru od 21.9 budeme všichni v izolaci na 10 dní tj. do 30.9 a pokud budeme bezpriznakovy, tak zavoláme dr., aby nám ukončili neschopenky a 1.10 můžeme všichni do práce a kluci do školy a skolky???
já tomu vůbec nerozumím a každý tvrdí něco jiného. Je tady někdo kdo se v tom vyzna? Děkuji