Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Záleží, jak moc ji má vysokou. Malou mi svítili jen 24h, ale nepamatuju si, jak vysokou žloutenku měla.
Malá byla dvě odpoledne a nosily mi ji na kojení (ale jak tam bylo teploučko, tak spinkala klidně 3 hodiny v kuse, až ji musely budit
) a na jednu noc sme dostaly do pokoje spešl postýlku, co ji „opalovala“, takže byla se mnou. Ať je prcek brzo ok ![]()
@paola white píše:
držím palce ať to zvládne rychle. pro mě to bylo naprosto šílené měla jsem pocit jak kdyby mi ho ukradli
ja jsem po prvnim odnesneni prakticky doslova lezla po zdech na chodbe… jeste, ze jsou mobily, do kterych jde vyt - jinak bych se zhroutila, bylo to tak narychlo a necekane, ze jsem si predstavovala, ze je mu neco strasneho a mne to nechteji rict, takze jako zaminka je sviceni… no horor.
Svitili ho nekolik hodin, pak vratili, pak tam sel na dva dny, kdy mi ho i pujcovali se zalepenyma ocickama, aby naplasti netrhali kuzicku ![]()
Nevzpomenu, jak dlouho tam byl, ale porodila jsem v utery brzo rano (1:06) a domu nas pousteli v nedeli.
@Martikov nicmene si pamatuj, ze muzes kdykoliv se prihlasit a jit se za nim podivat, pomazlit, nakojit. Je to Tvoje dite a mas na to pravo. Jako vyplasena prvorodicka jsem to tak jasne nevedela a musela jsem horko-tezko k teto informaci prijit.
Diky za reakce. Je tam chvili a uz se mi stejska. Hodnoty ma neco pres 200,tak to snad neni tak strasny. nevim.
@Raduskaa píše:
Malá tam byla celkem 30h…vždy mi ji nosili na kojení a nechali mi ji chvilku at se s ni pomazlímbyla jsem se tam i podívat, protože jak mi řekli, že musí pod světýlko tak jsem začala bulet
tak mi sestra řekla maminko ty hormony..pojdte se podívat jak to vypadá…vy to vidíte urcite hrůzostrasne
ja tam probrecela cely pobyt
mama uz mi do telefonu rikala, at se dam do kupy nebo si zaridim misto na psycharne
po navratu domu se to po par dnech srovnalo
hormony, hormony,… ![]()
Holky a kdyz deti vratili po sviceni na pokoj, museli jste jeste zustat nebo si vas event. pozvali druhy den na odber? tady je mozne asi oboje, tak nevim, co je lepsi.. Jinak moc dekuju za reakce.
@Martikov Nás v pátek pustili domu a v neděli jsme šli na kontrolu. Bohužel si tam Adíka nechali
Hodně se mu to zhoršilo ale před tím na svícení nebyl. ![]()
@Martikov píše:
Holky a kdyz deti vratili po sviceni na pokoj, museli jste jeste zustat nebo si vas event. pozvali druhy den na odber? tady je mozne asi oboje, tak nevim, co je lepsi.. Jinak moc dekuju za reakce.
me dali malou jeden den rano s tim, ze uz ji budu mit cely den u sebe a druhy den rano ji udelaji opet odbery jestli se to nevyhoupne zpatky a podle toho by ji tam vratili nebo by jsme sly domu.My tam byly dyl i z toho duvodu, ze mala byla z te zloutenky moc spava a malo jedla. Jinak my jsme mohly za detma chodit a koukat se na ne nebo u nich sedet, ale nesmely jsme je hladit.Pry pak jsou neklidny nebo uz nevim presne.
@AniNevim naplasti jako ty klasicky? nase mala mela na spancich prilepena takova mala kolecka sucheho zipu a na to prichycovali ty brejlicky a kdyz jsme sly domu, tak ji je setrne sundali a ocistili lihem a kuzi vubec podrazdenou nebo oloupanou nemela.
@Martikov píše:
U nás poušteli až po kontrolním odběru… Mné to přišlo lepší v tom, že kdyby se to zas vyhouplo, nemuseli bychom „měnit“ lokál…
jinak bychom prej museli do dětské nemocnice… ![]()
Mě prvního syna vzali den po porodu na fototerapii a byl na ní týden, ale on měl opravdu žloutenku ohrožující život, takže musel i na kompletní výměnu krve. Záleží jaké měl prcek vysoké hodnoty a jak bude reagovat na tu terapii, ale věřím že ho budeš mít brzo doma ![]()
@alexxa ne uplne klasicke naplasti, ale takove nemocnicni dobre drzici, fleky tam mel dlouho, i od prelepeni pupiku pres cele brisko ![]()
@Martikov pro me bylo lepsi mit prodlouzeny pobyt, nez se stehovat domu a pak pripadne opet do nemocnice. Ovsem ja jsem byla prvorodicka, nevim jak bych se zachovala v pripade, ze by po me doma tesknilo ditko.
Ahoj holky, moc bych potrebovala psychickou podporu. Mam teprve 1 tyden stare miminko. Vcera nas doktorka poslala na hospitalizaci kvuli vysokemu bilirubinu a vahovemu ubytku: narozen 3630g, pri propusteni z porodnice 3420g, prvni kontrola u prakticke (2 dny po propusteni) 3330g, dalsi den (vcera,3 dny po propusteni z porodnice) 3250g.
Ke vsemu maly po propusteni z porodnice byl spavy, spatne jedl, u kojeni temer ihned po prisati usinal, ale jakmile se probral, hladove plakal a hledal pusinkou. Uvazovaly jsme s dr, zda nepotrebuje dokrm a zda mu moje mleko staci, kdyz neprospiva, ale kdyz se zmeril bilirubin, bylo temer jasno ![]()
Jsme tedy v nemocnici, muzu byt s prckem na pristrylce, modre svetlo ma nad postylkou primo na pokoji. Jsem uplne mimo, cele odpoledne sedim s nim na pokoji a brecim, mam o maleho desny strach, bojim se spat, mam pocit, ze jsem jako mama uplne selhala, ze me vubec nenapadlo, ze vyzaduje kojeni uz po hodine, protoze ma hlad (v porodnici mi sestry pred propustenim svetacky vypravely o tom, ze nemam za jeho hladovym placem a hledanim pusinkou hledat nic jineho, ze se jedna pouze o reflex a dodrzovat 3-hodinove intervaly) ![]()
P.S. Jsem ted sama jako male dite,potrebovala bych pochlacholit a obejmout,jenze rodice uz nemam, a manzel je doma se starsim ditetem,dovolenou na to nedostal,jen home-office,takze nemuze za nami moc chodit ani si vykecavat po telefonu a poslouchat moje kvileni. Rikam si, co jsem to za mamu,kdyz ted nemohu byt svemu synackovi oporou a sama potrebuji psychickou peci ![]()