Jak dlouho fototerapie při žloutence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
608
18.8.18 02:10

@Noe-mi jak vysoky bilirubin ma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
18.8.18 02:30

@Maylaa 280

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
18.8.18 07:33

@Maylaa
Ahoj neboj to zvládneš. 280 ještě není tak moc. Moje mala šla na fototerapii s hodnotou 380. Poležela si pod svetylkem 2 dny a pak to bylo uplne jine miminko. U vás to bude stejne možná ještě min ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
18.8.18 07:34

Bud uplne v klidu. Mala mela o dost vic, zarila se 3-6 den po narozeni v inkubatoru, pak jsem ji porad davala ke slunicku a ted je z ni uz sikovna rocni holcicka :-) Nabizej mu prso-bude pit castej a min, ze se unavi. A pres den jej na piti radeji bud. A v noci udrzuj 3hod interval. U nas to pomohlo.
Edit preklepy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
18.8.18 07:55

@Noe-mi 280 mela dcera a na sviteni ji nebrali. Byla o trochu tezsi nez tvoje miminko, ale zhubla procentualne jako tvoje, byla narozena koncem rijna, doma jsme hodne topili a ja travila dny a malou jen v plence prilozene na hole hrudi u okna co to slo. Pediatricka to konzultovala s nekym z Bulovky a ti naridili jen hlidat, aby ty hodnoty nevyskakaly rychle (pri jejich parametrech by se svitilo na 350). Az miminko vyndaj ze svetla, tak casto prikladej, mezitim zkousej odsavat, pred prikladanim prsa osprchuj teplou vodou a namasiruj, masiruj i behem kojeni, az mlicko hezky tece. Pripadne zkus odstrikat/odsat a po nakojeni dej MM pres malicek strikackou. U kojenych deti zloutenka ustupuje dele (dcera byla zluta jeste na konci sestinedeli a to uz mela hodnoty OK, pak ze dne na den zruzovela). Je super, ze jste na pokoji spolu, mazli se s miminkem, je to lepsi bez kdyby ho odnesli buhvi kam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.18 08:11

My měli dítě na jip na fototerapii 6 dní, buď ráda, že máš dítě u sebe a zbytečně neplač. Já tam nemohla být, jen docházet. Oni se o něho postarají ale co vím, prostě bych přešla na odsávání mléka a dokrm, protože jinak to z těla nedostane. U nás jsme měli prakticky ihned dvojité dávky UM a opravdu se to hlídalo, jak množství tak i budit přesně na čas.

• Citovat
  • Upravit
21091
18.8.18 08:15

Blbost, sestry kecaly aty nejsi špatná máma. Koj na požádání a neboj. Malej se že žloutenky vyhrabe a uvidíš, jak bude pít. Žloutenku má skoro každé mimco. Pokud nechce pít, tak odsavej a dávej mu mlíčko po prstu hadičkou.

A uklidni se. Zvyknete si na sebe a už potom budeš vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
18.8.18 08:25

Moje dcera měla při narození 2,45 kg. Žloutenka dostala dost těžkou. Celkem byla pod zářením 7 dní a pak nas ještě 3 dny nechali v porodnici na pozorování. Kojila jsem na požádání a prikrmovala po prstu strikackou. Po příchodu domů byla dcera zlutejsi snad do konce šestinedělí. Pediatra doporučila dát pod okno postýlku. Doma jsem se plně rozkojila a kojila do dvou let. Dneska je to normální šikovná predskolacka. Neboj, i u vás to dobře dopadne. Z řečí sester si nic nedelej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
18.8.18 21:03

Syn měl 326, byli jsme v porodnici celkem 10 dní. Normálně jsem jen kojila,akorát ze začátku to nešlo úplně po másle,ale to se podalo. Bude to dobré, neboj :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí