Jak dlouho horečka u neštovic?

3563
27.10.13 19:24

Jak dlouho horečka u neštovic?

Ahoj, dcera (2,5 r) má od pátku neštovice - potvrzeno dr. Od soboty rána má neustále horečku přes 38 stupňů (nesrážíme, až ted jsem jí dala panadol čípek). Zároveň nic nejí (přisuzuji horečce), dnes dostala na oběd polévku a vyzvracela ji (od té doby měla jen pár piškotů a čaj). Zároveň kašle. Jak dlouho můžou být k neštovicím horečky? Nevím totiž, pokud budou i zítra celý den, zda v úterý jít k dr a nebo vyčkat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4648
27.10.13 19:30

Ahoj, kluci meli oba horecky asi 4-5 dni, starsi prvni den i zvracel. Vydrz jeste, hlavne jestli mala dost pije. Davala bych dietnejsi stravu kdyz zvracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
27.10.13 19:36

U nás ta nejhorší 3 dny, u synovce 7 dní 39-40st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
27.10.13 19:39

Takže mám být v klidu, jo? Já si právě říkám, zda třeba nemá ještě anginu třeba když kašle? Pít moc nepije, protože pořád spí. Jinak pupínků moc nemá /asi 8/. První se vyrašil ve středu večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
27.10.13 19:44

@Vermun - tak kluk měl neštovice tedy v šesti letech, normálně na teploty netrpí, když ma 37,5, tak uz mu je fest zle a při nestovicich měl fakt 6-7dni 38,5. Byl osypany od hlavy k patě, uz jsem ho ani nenabírají fialkou, to bych musela vzít snad stetku. Pil to jo, ale jídlo ten týden tak banán z donuceni. Ale odkud se ti nebude zdát zajdi radši k doktorce. Ja volala i na infekční, tak řekli ať ještě pockame a je pravda, ze pak uz to šlo k lepšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
27.10.13 20:28
@Vermun píše:
Takže mám být v klidu, jo? Já si právě říkám, zda třeba nemá ještě anginu třeba když kašle? Pít moc nepije, protože pořád spí. Jinak pupínků moc nemá /asi 8/. První se vyrašil ve středu večer.

ahoj, horečky jsou u neštovic normální a může být i kašel. A to, že dítko nejí, bývá způsobeno tím, že má neštovice i na sliznici (třeba vzadu v krku, kam ani nevidíš). Hlavně val do dcerky tekutiny, bez jídla pár dnů vydrží a až se jí trochu uleví, sama chytne zase chuť k jídlu. Spánek je dobrý, zaspí to a posílí tělo, ale pít by měla, třebas i násilím! Pokud to svědí, tak můžeš dát na noc fenistil. za pár dnů bude líp, vydrž. pokud se ti ale samozřejmě cokoli nezdá, tak radši k dr… Já bojovala s neštovicemi u kluků před půl rokem, s tím starším jsem byla u dr., aby mi potvrdila neštovice a u druhého už jsem ani nešla a to byl teda obsypaný od hlavy k patě, horečky, nechutenství… jo a oba měli k tomu pořádnou rýmu a kašel a dr říkala, že to může být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.13 20:54

Priznaky nestovic sa maju zhodovat s chripkou ci zapalom pluc. Moja trojrocna mala horucky tri dni, rocna den, ja som tri dni myslela ze umriem, bolelo ma aj lezat, a nasledne som mala horucky 4 dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.13 20:58

Jo. este ma napadlo ze ta starsia nez sa osypala plakala ze ju boli curat, to uz mala sliznice zrejme natekle, a fenistil sme mali predpisany trikrat denne.
Kym na slecne nezacali pluzgieriky praskat sedavala po pazuchy vo vani s harmancekom, a pokial sa macala, potial mala pluzgieriky male a rychlo zhojene. Tych na lopatkach sme sa nevedeli zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
27.10.13 21:12

Starší v pěti letech byla v únoru osypaná od hlavy až k patě, horečku měla snad jen dva dny, pak ještě den zvýšenou teplotu a šmitec. Mladší to chytla od ní (měla tehdy 4,5 měsíce), pupínků taky jen pár, ani zvýšenou teplotu k tomu. Ale vím, že je to různé, asi bych taky vyčkala.
Jinak s tím Fenistilem mi říkala naše pediatrička, že až tak pátý den, až se vysypou všechny pupínky, právě proto aby se to vysypávání nezastavilo. Což je na nic, protože nejvíc to svědí asi právě ty první dny, pak už nebyl ani potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
9.4.14 22:14
@jiji píše:
Starší v pěti letech byla v únoru osypaná od hlavy až k patě, horečku měla snad jen dva dny, pak ještě den zvýšenou teplotu a šmitec. Mladší to chytla od ní (měla tehdy 4,5 měsíce), pupínků taky jen pár, ani zvýšenou teplotu k tomu. Ale vím, že je to různé, asi bych taky vyčkala.
Jinak s tím Fenistilem mi říkala naše pediatrička, že až tak pátý den, až se vysypou všechny pupínky, právě proto aby se to vysypávání nezastavilo. Což je na nic, protože nejvíc to svědí asi právě ty první dny, pak už nebyl ani potřeba.

PROSÍM VÁS, OBNOVUJI TÉMA DISKUZNÍ! to jako fakt se může zastavit výsev pupínku u fenistil kapek? to pak je ta infekce ale v těla, né? je to možné? stalo se to některé z vas? já vím se ptám jak…tydýt, ale právě je máme. a prosím vás malá pátý den neštovic chytla kašel! je to běžné? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
9.4.14 22:22

Ahoj, máme tříletý dvojčata, měli 40tky tři dny před, osypal se jen jeden, ale horečky další čtyři dny, do toho kašel a rýmy, dostali oba atb. pupínky jsme mazali jen čerstvé a to VIRASOOTHE-nevím jestli někdo zná, výborná věc, něco jako fenistil gel, pupínky se téměř okamžitě ztrácí a krásně zasychají. nic nesvědí a nemažou se peřiny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
9.4.14 22:31

Hezký večer

O zastavení výsevu pupínků Fenistilu nevím, nám dr. také doporučila již od počátku dávat proti svědění. Jinak je dobrý pomocník na mazání neštoviček toto . Nedrolí se jako tekutý pudr, nemažou se peřiny… Dcerka měla vysoké horečky 6 dní, pupínky měla všude, včetně pusy… Také nám byly doporučeny homeopatika, nevím již přesný název, ale tady je jeden z odkazů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
10.4.14 07:14

Jak to je s tím výsevem a Fenistilem nevím, napsala jsem jen to, co mi řekla pediatrička :nevim:
Ale pamatuju si, že ségra, když měla neštovice někdy před deseti lety, tak taky dostala kašel a rýmu, takže běžné to asi je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
10.4.14 07:49

@gabki ahoj, máme za sebou neštovice loni, u obou dětí a oba měli na začátku vysoké horečky a v průběhu rýmu a kašel, dle dr to bývá běžně. Po neštovicích s eprý také snadno chytá kdejaká viroza, protože tělo je oslabené po prodělané nemoci. Fenistil působí protisvědivě, vůbec se neboj ho používat, je dobrý i na kašel a rýmu a dítě po něm lépe spí. Výsev pupenců ale nezastavuje, zmírňuje průběh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.16 18:32

prosim radu

Zdravim maminky prosim o radu. Muj 18ti mesicni chlapecek ma nestovice. Od vcerejska ma teploty 39_40st. Nedari se nam to srazet. Davame panadolovy a nurefenovy cipky, koupu ve vlazne vode ale porad se to drzi kolem 39st. Je hodne spavy a nechce ani papat. Spis hodne pije. Chtela sem se zeptat jestli nektera z vas ma podobnou zkusennost s tak vysokyma horeckama. Dekuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí