Jak dlouho jste bez práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já jsem z Olomouckého kraje, je mi přes 40 a mám malé dítě…vražedná to kombinace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S prací je to pouze přes známé. hledala jsem práci už při konci rodičáku tak přes rok, rozeslala jsem určitě přes 100 životopisů, z toho jsem byla na 4 pohovorech, více se neozvali.
nakonec mi pomohla známá a dohodila mi místo u ní v práci. je to sice nic moc, vztahy příšerný, ale bohužel co se dá dělat.
jak to zde pozoruji v té práci, tak zde jsou samá místa jen pro známé a rodinné příslušníky. z venku jsem ještě neviděla, že by někoho přijali.
je to fakt děsný.
jinak práci jsem hledala přes jobs.cz a spráce, ale to asi hledá každý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Simonečka37 píše:
S prací je to pouze přes známé. hledala jsem práci už při konci rodičáku tak přes rok, rozeslala jsem určitě přes 100 životopisů, z toho jsem byla na 4 pohovorech, více se neozvali.
nakonec mi pomohla známá a dohodila mi místo u ní v práci. je to sice nic moc, vztahy příšerný, ale bohužel co se dá dělat.
jak to zde pozoruji v té práci, tak zde jsou samá místa jen pro známé a rodinné příslušníky. z venku jsem ještě neviděla, že by někoho přijali.
je to fakt děsný.
jinak práci jsem hledala přes jobs.cz a spráce, ale to asi hledá každý
To mi teďka říká každý, že práce se dá sehnat ale jenom když jsou známí a když nejsou tak člověk má smůlu. To se mi stalo před 3 roky, jsem se šla ptát na práci do kuchyně na pomocnou sílu do školní jídelny a bylo mi řečeno, že neberou, pak za měsíc jsem se dozvěděla, že jedna paní v baráku prý chytla dobrý flek v kuchyni a zrovna tam kde jsem se před měsícem ptala na práci, to mi bylo řečeno, že ta paní to prý má ze známosti, že tam má známou. Když jsem se tam ptala já tak mi řekli že neberou ale za 14 dní už měli volné místo, ale bylo to jenom pře známost. To samé bylo i u jedné uklízečky z bývalé práce, taky práci uklízečky našla přes známou, že dělá ve škole uklízečku, uvolnilo se místo a taky to bylo přes známost, že našla práci.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To mi teďka říká každý, že práce se dá sehnat ale jenom když jsou známí a když nejsou tak člověk má smůlu. To se mi stalo před 3 roky, jsem se šla ptát na práci do kuchyně na pomocnou sílu do školní jídelny a bylo mi řečeno, že neberou, pak za měsíc jsem se dozvěděla, že jedna paní v baráku prý chytla dobrý flek v kuchyni a zrovna tam kde jsem se před měsícem ptala na práci, to mi bylo řečeno, že ta paní to prý má ze známosti, že tam má známou. Když jsem se tam ptala já tak mi řekli že neberou ale za 14 dní už měli volné místo, ale bylo to jenom pře známost. To samé bylo i u jedné uklízečky z bývalé práce, taky práci uklízečky našla přes známou, že dělá ve škole uklízečku, uvolnilo se místo a taky to bylo přes známost, že našla práci.
no takováhle místa se drží jen pro známé. kámoška má takhle dobrý místo, uklízí ve škole a má ty samé peníze co já v kanclu a ještě má dva měsíce volno.ono i ten uklid člověk nesežene bez známých
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Simonečka37 píše:
no takováhle místa se drží jen pro známé. kámoška má takhle dobrý místo, uklízí ve škole a má ty samé peníze co já v kanclu a ještě má dva měsíce volno.ono i ten uklid člověk nesežene bez známých
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, potřebuji radu. Jsem cca 2 měsíce na ÚP, skončila mi RD, ale vzhledem k tomu, že jsem měla 2 děti po sobě, byla jsem doma 7 let. Teď jsem byla na pohovoru do call centra, hlásila jsem se na plný i poloviční úvazek, protože tam nebyly uvedeny směny, prošla jsem šíleným celodenním pohovorem, volali mi, že mě berou, ale má to háček-chtějí mě na plný, směny jsou ale od rána do 22 h večer, každý týden jinak, občas na někoho vyjde víkend nebo noční, v tom by problém nebyl.Ale teď opravdu nevím, co dělat, bydlím v ústeckém kraji-takže velká nezaměstnanost a navíc vím, že si nemohu vybírat, mám sice maturitu a nějakou praxi, ale nic extra. Ale na druhé straně-školka i družina do 4,manžel se vrací cca v 6 hodin večer, musela bych si plati někoho na vyzvedávání a občas by odpo pomohla mamka, ale asi by to byl masakr, co se týče dětí, kdo by s nima psal úkoly atd. a navíc by mi po zaplacení chůvy asi moc nezbylo, navíc manžel je proti.Co by jste dělali na mém místě, bojím se, že pak nebudu moci nic sehnat a na pracáku budu dlouho, ale vím, že ty směny budou asi neúnosné, tipuji to na např. 6-14,8+16,10-18,12-20,14-22.Paní to chce vědět do začátku ledna, mám ji napsat, že pokud nejde ten poloviční, tak to nemohu přijmout nebo by jste to zkusili.
- Citovat
- Upravit
Ja bych to aspon zkusila. Budes mit zkusebku a tim padem tri emsice na rozmysleni.
Manzelovi bych rekla, ze pokud mi najde neco lepsiho, muze byt klidne proti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Co by jste dělali na mém místě, bojím se, že pak nebudu moci nic sehnat a na pracáku budu dlouho, ale vím, že ty směny budou asi neúnosné, tipuji to na např. 6-14,8+16,10-18,12-20,14-22.Paní to chce vědět do začátku ledna, mám ji napsat, že pokud nejde ten poloviční, tak to nemohu přijmout nebo by jste to zkusili.
Podle směn bych tipla T-mobile? Jestli jo, tak bych do toho šla, dělala jsem to při škole (tedy na ten poloviční, tam byly zas 9-13, 10-14, 17-21 a 18-22) a bylo to celkem v pohodě, jako zaměstnavatel slušný
Akorát tedy úvodní školení musel člověk odchodit na celý úvazek, i když měl pak poloviční.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuji radu. Jsem cca 2 měsíce na ÚP, skončila mi RD, ale vzhledem k tomu, že jsem měla 2 děti po sobě, byla jsem doma 7 let. Teď jsem byla na pohovoru do call centra, hlásila jsem se na plný i poloviční úvazek, protože tam nebyly uvedeny směny, prošla jsem šíleným celodenním pohovorem, volali mi, že mě berou, ale má to háček-chtějí mě na plný, směny jsou ale od rána do 22 h večer, každý týden jinak, občas na někoho vyjde víkend nebo noční, v tom by problém nebyl.Ale teď opravdu nevím, co dělat, bydlím v ústeckém kraji-takže velká nezaměstnanost a navíc vím, že si nemohu vybírat, mám sice maturitu a nějakou praxi, ale nic extra. Ale na druhé straně-školka i družina do 4,manžel se vrací cca v 6 hodin večer, musela bych si plati někoho na vyzvedávání a občas by odpo pomohla mamka, ale asi by to byl masakr, co se týče dětí, kdo by s nima psal úkoly atd. a navíc by mi po zaplacení chůvy asi moc nezbylo, navíc manžel je proti.Co by jste dělali na mém místě, bojím se, že pak nebudu moci nic sehnat a na pracáku budu dlouho, ale vím, že ty směny budou asi neúnosné, tipuji to na např. 6-14,8+16,10-18,12-20,14-22.Paní to chce vědět do začátku ledna, mám ji napsat, že pokud nejde ten poloviční, tak to nemohu přijmout nebo by jste to zkusili.
No..podle mě by tím polovičním úvazkem neodpadl ten problém se směnami „do noci“ akorát bys pracovala méně hodin (takže hlídání v podobě mamky či chůvy by stejně bylo nutné), proto bych to vzala na celý úvazek - s tím, že kdyby to bylo opravdu neúnosné, skončila bych ve zkušebce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U call centra je potřeba si pohlídat, aby ti nepodstrčili dohodu o pracovní činnosti místo smlouvy na neurčito - to na jižní Moravě občas zkoušejí. S tím, co píšeš a s DPČ bys byla novodobý otrok…
Jinak asi nezbyde nic jiného, než na pár měsíců angažovat širší rodinu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to do banky, bohužel jsem se přihlásila na oba úvazky, protože tam nebyly nijak konkrétně uvedené směny, v průběhu školení jsem se ale rozhodla a řekla jim, že chci poloviční, že bych plný nezvládla, tak nechápu, proč mi nabízí plný. Máma hlídat každý den nemůže a paní na hlídání ještě ani nemám. Na polovic se taky počítá se směnama, ale furt by to kolikrát vyšlo, že bych to stihla do školky akorát odpo a víkendy hlídání, ale to už se dá. Na plný bych si musela zajistit hlídání a vyzvedávání už od směn, které by byly od 8 ráno a směny 6-14 n. 7-15 mi asi nikdo pořád dávat nebude. Manžel navíc nechce, abych šla na plný. Je to hrůza, měla jsem takovou radost, že mě vzali a oni mě tak uzemnili ![]()
- Citovat
- Upravit
Já mám třetí měsíc bez práce pěkné deprese a vůbec si nevěřím…ach jo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je to do banky, bohužel jsem se přihlásila na oba úvazky, protože tam nebyly nijak konkrétně uvedené směny, v průběhu školení jsem se ale rozhodla a řekla jim, že chci poloviční, že bych plný nezvládla, tak nechápu, proč mi nabízí plný. Máma hlídat každý den nemůže a paní na hlídání ještě ani nemám. Na polovic se taky počítá se směnama, ale furt by to kolikrát vyšlo, že bych to stihla do školky akorát odpo a víkendy hlídání, ale to už se dá. Na plný bych si musela zajistit hlídání a vyzvedávání už od směn, které by byly od 8 ráno a směny 6-14 n. 7-15 mi asi nikdo pořád dávat nebude. Manžel navíc nechce, abych šla na plný. Je to hrůza, měla jsem takovou radost, že mě vzali a oni mě tak uzemnili
já bych to zkusila, furt lepší než bez práce. mě jde také hodně penez na hlídací paní, takže mi z výplaty taky moc nezbyde.ale jinak to nejde. babičky nefungují. a ono když budeš hledat jinou práci, tak stejně nějakou extra lepší pracovní dobu neseženeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je to do banky, bohužel jsem se přihlásila na oba úvazky, protože tam nebyly nijak konkrétně uvedené směny, v průběhu školení jsem se ale rozhodla a řekla jim, že chci poloviční, že bych plný nezvládla, tak nechápu, proč mi nabízí plný. Máma hlídat každý den nemůže a paní na hlídání ještě ani nemám. Na polovic se taky počítá se směnama, ale furt by to kolikrát vyšlo, že bych to stihla do školky akorát odpo a víkendy hlídání, ale to už se dá. Na plný bych si musela zajistit hlídání a vyzvedávání už od směn, které by byly od 8 ráno a směny 6-14 n. 7-15 mi asi nikdo pořád dávat nebude. Manžel navíc nechce, abych šla na plný. Je to hrůza, měla jsem takovou radost, že mě vzali a oni mě tak uzemnili
zas ty směny budou různý, nebudeš potřebovat to vyzvedávání každý den, jestli by občas mohl pomoct někdo z rodiny, tak bych to zkusila… na ty ostatní dny by sis mohla zkusit domluvit třeba nějakou kamarádku, co má dítě taky ve školce a bude vyzvedávat svoje…
a úkoly bude psát s dětma manžel, když bude dřív doma… ve zkušebce můžeš lehko odejít, tak bych to vyzkoušela…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že jediná naděje na úspěch je specializace a kvalifikovanost - prostě umět něco odborného, mít na to papír - takovým se ruce utrhávají (technické, zdravotní obory, farmacie, protřelá účetní, určití řemeslníci a učební obory, apod…)… a taky držet profesní linku, neskákat z oboru do oboru, nemít 3 školy a 5 rekvalifikací… takoví lidé najdou práci relativně snadno i dnes, i s dětmi apod…
na nekvalifikovaná místa, nespecializovaná středoškolská místa, atd… se hlásí stovky lidí a šance na úspěch je téměř nulová… pokud by mě čekalo ještě 30-40 let pracovní kariéry, tak bych za každou cenu dostudovala nějakou specializaci, třeba i radiologický asistent ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit