Jak dlouho může trvat přestup na jinou sš?

Anonymní
6.9.24 21:27

Jak dlouho může trvat prestup na jinou sš??

Dobrý den, potřebovala bych vědět jak dlouho by trval přestup na jinou střední školu, když chci přejít na jiný obor. Jsem teď na umělecké, kam jsem se dostala protože jsem v listopadu nevěděla kam jinam bych šla a neměla jsem jiný obor na mysli a až později když se dávali přihlášky na učební a maturitní obory jsem zjistila ze bych ráda studovala něco jiného, ale bohužel k vůli sistému který byl tenhle rok, jsem neměla na výběr a automaticky jsem se dostala na školu umístěnou víše v pořadí. Jsem na grafickým designu a už teď vím že umělecký obor nebude nic pro mě a že kreslení bych ráda nechala jako koníček, proto taky doufám že přestup nebude trvat moc dlouho abych se nejen nemusela trápit nebo protože se platí internát ale také abych nebyla pozadu oproti ostatním ve třídě kam bych ráda přestoupila. Dva dny zpátky jsme volali ředitelce a ta nám řekla aby jsme poslali vyplněné informace o mě a včera jsme to poslali. Proto bych chtěla vědět jak dlouho by proces mohl trvat než budu moct začít chodit do nové školy. Předem děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
6.9.24 21:33
@Anonymní píše: Více

Asi podle toho kolik mají lidí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
6.9.24 21:37
@Anonymní píše: Více

A na jakou střední školu se tedy hlásíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tereza870
6.9.24 21:38

@hanka.br. Hlásím se na cestovní ruch.

• Citovat
  • Upravit
Tereza870
6.9.24 21:40

@Atisia Škola místo má, proto vím že přestup na ni možný je, spíš mě zajimá jak dlouho bude proces přestupu trvat. Jestli tyden, dva či měsíc.

• Citovat
  • Upravit
30419
6.9.24 21:41
@Tereza870 píše: Více

Tvoje výsledky na základce asi nebyly nic moc, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tereza870
6.9.24 21:46

@hanka.br. Nevím sice jestli byly dovré ale špatné nebyly, spíše průměr. Na konci devítky jsem měla šest dvojek a prospěla jsem s vyznamenáním. Na cestovní ruch jsem se hlásila už když jsem podávala přihlášky sa dostala jsem se, bohužel ale mě sistém přiřadil na preferovanou školu, kterou jsem si dala v listopadu na druhé místo a to v únoru už nešlo změnit.

• Citovat
  • Upravit
9187
6.9.24 21:48

Jazyky problém nebudou? Na cestovním ruchu je víc jazyků. My jsme měli na oboru hotelnictví a cestovní ruch/turismus 3 světové povinně + náš. Vybrat se dal pouze třetí. Dva byly automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
6.9.24 21:50
@Tereza870 píše: Více

Terezko, ušetři mě toho, loni šla na střední dcera, takže vím, jak ten systém fungoval. A ano, systém se píše takhle. Jestli jsi s těmito výkony měla z českého jazyka dvojku v devítce, je to fakt smutný příběh - no za to asi nemůžeš. Dávej si splnitelné cíle a pokud chceš být úspěšná, máš hodně na čem pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101947
6.9.24 21:53

Kdybys nekecala, samozřejmě, že si měla možnost to pořadí při podávání přihlášek na netalentove obory zvolit pro všech maximálně 5 přihlášek.
Takže svou špatnou volbou nesvadej na systém, stačilo říct, došlo mi, že jsem volila špatně, záda bych přestoupila jinam…

Příspěvek upraven 06.09.24 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77516
6.9.24 21:54

@Kelsey1 @hanka.br. tady tuhle dívčinu chápu - nač zabírat místo a ztrácet čas na umělecké škole, když má jasno, že uměním se živit nechce a nebude,
tudíž vybírá něco praktičtějšího
@Tereza870 jak dlouho přestup trvá, ti tady asi nikdo neřekne, ať rodiče zavolají řediteli té školy s cestovním ruchem a poptají se, držím ti pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77516
6.9.24 21:55
@j.a.n.i1 píše: Více

však psala, že v listopadu to cítila jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tereza870
6.9.24 21:55

@Kelsey1 Jazyky mě baví, proto jsem si v únoru vybrala právě cestovní ruch. Angličtina mě bavila od jakživa a řekla bych že hlavně díky internetu a čtení v ní jsem celkem na dobré úrovni. Zajimá mě také Španělština takže pokud bude ve výběru jako třetí jazyk, s jistotou si ji vyberu. Němčina je také dobrá sice k ní nemám tolik lásky jako k Angličtině ale je to nádherný jazyk. V budoucnu plánuju i soukromé doučování na Japonštinu.

• Citovat
  • Upravit
77516
6.9.24 21:56
@hanka.br. píše: Více

no ty hrubky mě také praštily do očí, a jak píšeš, když jí učitel-ka dala dvojku, tak je to problém spíš té učitelky - nebo školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
6.9.24 21:57
@stinga píše: Více

Byla ve škole právě pět dní - a už má jasno. Raději nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin