Jak dlouho necháváte dudlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6271
6.6.12 09:04

@Marau : no u nás to je tak, že malý dudlík nemá- nechtěl ho, tak ho Klárka doma nevidí.
Myslela jsem, že to nebude až takový problém, ale zas zaty řevy mi to nestojí, a aby si zrušila polední spaní, taky ne :nevim: , počkám až bude starší a pak to zkusím znovu.
A plíny škoda mluvit, co se malý narodil, tak se začala znovu pokakávat i počůrávat,předtím už krásně volala, a teď to je tak, že plínu nemá, ale musím jí hlídat, když jí neposadím sama, zavolá si málokdy a radši trošku upustí do gatí a drží dál :zed: ale neřekne si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
6.6.12 09:14

jinak má ho taky jen na usínání, přes den ho nemá vůbec,ani doma, ani venku, to by mě švihlo, navíc taky mluví a pěkně, takže když ho náhodou si vzala přes den tak jí nebylo rozumět, takže dudlík je hned po vzbuzení uklizen na skříň a hotovo.

A těm co oddudlíkovali v roce i dřív od srdce gratuluju ;) , bohužel opravdu to né u všech dětí jde, malá měla záchvaty vzteku, až přestávala dýchat- taková klasika, modrala, oči v sloup a hadrovatěla v náručí, opravdu nic příjemného, takže jsme prve museli ustát období, kdy tohle přestane, pak jsme učili usínat samotnou v pokojíku, no a teď došlo na dudlík, ale s ním to hold nevyšlo, tak zkusíme počkat na Mikuláše, nebo vánoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.6.12 10:47

@KRML ted jsem se bavila s jednou pribuznou a jeji holcicka si taky dudala palec a duda si ho furt, ma 4 roky :nevim:

no dcera to ma po me, ja si taky dudala, ale jak dlouho a co s tim delali mi nikdo nerekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
6.6.12 10:51

My dudlík také nevedeme (jen doma pro jistotu) a jen občas tak 1 za dva týdny ho jako ožužlá a toť vše.. občas by se hodil.. ale co už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.6.12 12:36

První dcerka ho odevzdala dobrovolně v necelých dvou letech ježíškovi za dárky. Druhé je 18 měsíců a na spaní ho stále má, zkusíme to asi zase s tím ježíškem, pokud ho do té doby někde neztratí sama :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
6.6.12 12:43

Tak teď jsem před chvíli jsem malou dávala spát, nakonec teda s dudlíkem a usnula prakticky hned, což je po týdnu řvaní a nespavosti téměř zázrak, tak hold taky necháme na vánoce nebo do 3.let ale pak už ho prostě nevrátím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.6.12 13:10

Ahojky,syn měl v květnu 2roky a dudel pořád ještě má.Ven mu ho už nedávám,ale doma na spaní a když si ho vyřve tak jo.On je hodně ukřičený a uvztekaný,takže hnedtak mu ho ještě nevezmu,za ten klid mě to stojí.Ikdyž okolí má blbé poznámky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21914
6.6.12 13:20

Dudlik jsem odbourala ve dvou letech,mela ho teda jen na spani.Proste jsem do nej udelala diru,vysvetlila,holka ho sama hodila do kose.Prvni vecer trochu brek,dalsi usinani bez problemu.Strasne me to prekvapilo,byla zavislacka.
Na den nedudala asi od trictvrte roka.

Nejak nechapu,kdyz se nekdo rozhodne dudlik vzit,dite zacne rvat,tak se dudlik vrati,tudy cesta fakt nevede,chce to jen vydrzet a nepodlehnout,tak jako se vsim.Priste to nejspis bude o to horsi.

Osobne se mi prici,pokud vidim velke,chodici dite s dudlem v puse,kort venku treba.Nedavno jsem videla v bazene asi 1,5 rocni dite s dudlikem.No nejak se mi nechce verit,ze v takovem prostredi,kde je o zabavu postarano,dite vyzaduje dudel.A i kdyby,ja bych proste nedala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malá Mia
6.6.12 13:31
@suik píše:
taky dudlik muze sezrat pes, nebo ho darovat nejakemu miminku, nebo vymenit v krame za bombon (po dohode s prodavackou :mrgreen: )

Hele, ale jenom obrazně. Protože synkovi mé kámošky sežral pes dudlík doopravdy a operace psa stála 10 tisíc :mrgreen: .

• Citovat
  • Upravit
696
6.6.12 13:34

Ahojky, malý má za 14 dní 16m a dudel má jen na spaní, vyjímečně si ho občas přes den šupne do pusy, ale to hlavně když je třeba venku celý den hnusně, prší a my jdeme ven jen na chvíli a pak už má odpoledne roupy a neví coby. Nějak jsem ještě nezkoušela odbourat, ale třeba u našich bez něj usl, prostě nebyl. Sice trvalo déle usínání, ale v poho.
Taky jsem uvažovala, že to vyřešíme Mikulášem nebo Vánocema. Ale nějak mi nejde do hlavy, jestli je dítko ve 20. měsících rozumově tak daleko, že pochopí, kdo je Mikuláš a čert, nebo jak jako funguje nošení dárečků Ježíškem, když z loňska si pamatuje prďocha.. :lol: Hodně na něj s manžou a vlastně celá rodina mluvíme, v tom problém nevidím. Takže jen vyprávět vyprávět..?Nebo..?Nemám v okolí takto staré dítko, tak neumím posoudit.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
6.6.12 14:14

Synátor se dudlíka zbavil před dvěma týdny. Měl plnou pusinku aftů a tak ho to bolelo, že ani dudlat nemohl a nosil ho jenom v ruce. Jakmile se mu to začalo trochu hojit, už ho tam cpal, tak jsem mu je všechny sebrala s tím, že mu dudánek udělal v pusince bebinku, protože na dudlání už je velký kluk a dáme ho labuťkám ( na rybníku u nás jsou labutě a mají mladé :mrgreen: ). Kupodivu to vzal sportovně, řekl že jo a že už ho nechce. A od té doby se občas zeptá kde je dudu, já mu to opět vysvětlím a je klid.

Měla jsem z toho velký strach, fakt to byl závislák schopný mít jej celý den v puse. Asi tu „lásku“ k dudlíčkům zdědil po mě, já dudala do 4 let :oops: a o 2 roky mladší brácha neměl šanci si podudat, protože jsem mu ho hned sebrala. Vydudlala jsem si ale parádně křivé zuby :evil: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
6.6.12 18:26
@Eemii píše:

Nejak nechapu,kdyz se nekdo rozhodne dudlik vzit,dite zacne rvat,tak se dudlik vrati,tudy cesta fakt nevede,chce to jen vydrzet a nepodlehnout,tak jako se vsim.Priste to nejspis bude o to horsi.

Osobne se mi prici,pokud vidim velke,chodici dite s dudlem v puse,kort venku treba.Nedavno jsem videla v bazene asi 1,5 rocni dite s dudlikem.No nejak se mi nechce verit,ze v takovem prostredi,kde je o zabavu postarano,dite vyzaduje dudel.A i kdyby,ja bych proste nedala :mrgreen:

No jak u koho, já vzala a vrátila…vzala po jisté době a bylo to bez řevu, prostě k tomu dospěl…

1.5 roku je myslím na dudlík naprosto normální věk…a nikdy nevíš co může mít dítě za problém a proč ho má…a i kdyby ho mělo jen tak, nám ostatním do toho prostě nic není. Umím si představit, že jsi přesně ta - co na mě čučela jak na magora, že má syn ještě dudlík (vypadá starší než je a dudlík jsem nebrala násilím kvůli zdravotním důvodům) a přitom o nás ví prd 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
6.6.12 19:25
@Eemii píše:
Nejak nechapu,kdyz se nekdo rozhodne dudlik vzit,dite zacne rvat,tak se dudlik vrati,tudy cesta fakt nevede,chce to jen vydrzet a nepodlehnout,tak jako se vsim.

Taky jsem ji ho neměla v plánu vracet, ale když místo zlepšení se spaní zhoršovalo, byla čím dál unavenejsi, protivnejsi a začala bit všechny kolem sebe, no škoda mluvit,dostala ho zpátky prakticky po týdnu, nebylo to při prvním rvani.Samotnou mě to se.e

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
6.6.12 19:46
@Eemii píše:

Osobne se mi prici,pokud vidim velke,chodici dite s dudlem v puse,kort venku treba.Nedavno jsem videla v bazene asi 1,5 rocni dite s dudlikem.No nejak se mi nechce verit,ze v takovem prostredi,kde je o zabavu postarano,dite vyzaduje dudel.A i kdyby,ja bych proste nedala :mrgreen:

Tak 1,5 roku je na dudlík ještě docela normální věk, podivuji se, když ho ještě má třeba 3 leté dítě…
malá ho bude nejspíš mít dokud ji nevylezou všechny zuby, potřebuje ho jen na usínání, tak v tom nevidím problém, a pokud pak bude řev a dopadne to jako s pokusy o samostatné usínání (hodinový řev, dávení, zvracení…) tak ho bude mít dokud ho nezahodí sama… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
6.6.12 21:31

Synovi je 19 měsíců, dudlíka ještě má, hlavně na noc a zatím nevim, kdy budu brát. Mám pocit, že teď by to těžce nesl. Jsem obecně spíš měkká matka, takže nevylučuju, že ho bude mít ještě dlouho. Ale ven ho prakticky neberu, takže nebudu nikoho pohoršovat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí