Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nickynel Nedám dopustit na Fenistil. Utiší svědění i bolest a rychle hojí, udělají se ti rychleji i stroupky.
Já tedy nevim, ale pokud léky nezabraly, šla bych k doktorce znovu, bála bych se o miminko
čekat dva týdny mi přijde docela odvaha
Jela bych na pohotovost, jestliže nebyla v ordinaci gyn ani kožní.. neni v poradku aby na opar nezabraly herpesinovy tablety a trvalo to tak dlouho se zhorsenim
@Aduš8 píše:
Já tedy nevim, ale pokud léky nezabraly, šla bych k doktorce znovu, bála bych se o miminkočekat dva týdny mi přijde docela odvaha
Taky se bojim, ale jsou tam az po Novem roce.
byla jsem tam minuly tyden ve ctvrtek, to mi dali ty prasky, od te doby tam nejsou a budou asi az 3.1.
Navíc s genitálním oparem nesmíš rodit, museli by ti udělat císaře.
@Betyssek píše:
Jela bych na pohotovost, jestliže nebyla v ordinaci gyn ani kožní.. neni v poradku aby na opar nezabraly herpesinovy tablety a trvalo to tak dlouho se zhorsenim
Asi tam brzy zajedeme, protože do stredy uz asi nevydrzim… Jen mam obavy, aby to k něčemu bylo. ![]()
@Monchichik píše:
@Nickynel Nedám dopustit na Fenistil. Utiší svědění i bolest a rychle hojí, udělají se ti rychleji i stroupky.
Dekuju za tip, to jsem nezkoušela. Jojo, s tim cisarem mi to je jasny.
Doufam, ze se to do te doby veleci…
Dala ti léky? Mě je doktor v těhotenství nedal, kvůli miminku
ale jinak nejlepší je vydesinfikovat pořádně, čímkoli, pálí to jako čert, teda, a pak zasypat pudrem (nejlépe dětský aviril, za pár kaček z drogerky) a tohle několikrát denně a za pár dní je klid. Mastičky mi na to nikdy nepomáhaly, naopak to spíš bylo ještě horší a neléčilo se to. Jinak na tu desinfekci používám olej od Justu, těch 32 bylin (nebo kolik) a super, mizí to rychle, ale stačí i cokoliv jiného, desinfekce na rány, v případně nouze třeba i slivovice, namočit uchošťour a pořádně tam s ním zatočit, nejen potřít.
Já to měla, byla jsem klasicky nemocná, měla jsme asi 5 ndí horečky a trvalo cca těch 14 dní. Ale rozhodně jsem to nepropichovala (je to totiž vysoce infekční) a mazala jsem to genciánkou, herpesinem a dostala jsem antivirotika. CCa po týdnu zlepšení a další týden se to hojilo.
@Monchichik píše:Dekuju za tip, to jsem nezkoušela. Jojo, s tim cisarem mi to je jasny.
@Anonymní píše:
Dala ti léky? Mě je doktor v těhotenství nedal, kvůli miminkuale jinak nejlepší je vydesinfikovat pořádně, čímkoli, pálí to jako čert, teda, a pak zasypat pudrem (nejlépe dětský aviril, za pár kaček z drogerky) a tohle několikrát denně a za pár dní je klid. Mastičky mi na to nikdy nepomáhaly, naopak to spíš bylo ještě horší a neléčilo se to. Jinak na tu desinfekci používám olej od Justu, těch 32 bylin (nebo kolik) a super, mizí to rychle, ale stačí i cokoliv jiného, desinfekce na rány, v případně nouze třeba i slivovice, namočit uchošťour a pořádně tam s ním zatočit, nejen potřít.
Jojo, dali mi… Ale zbytecne.
dekuju za tipy, ten pudr jsem taky nezkoušela. Dezinfikovat jsem zkousela jen jednou tim tea tree olejem a to byl zazitek teda. ![]()
@skorotehotna dekuju… A to hojeni taky tak pali?
ja horecku ani teplotu nic nemam ani jsem nemela zadnou chripku, stresy, nic.
@Nickynel no to bych ani nezkoušela, bylo by mi jasný, že to musí bolet jako prase ![]()
Podle me jsi si to tim propichnutim vsude roznesla. Prvni opar byva nejhorsi na lecbu. Musis proste hodne vetrat a vysouset - urcite bych se nekoupala, jen dala rychlou sprchu. Mazu ho tea tree oilem - dam na tamponek a prilozim. Nic jineho mi nezabira
Měla jsem v létě.. cca 20 dní pekla a pak ještě týden na doléčení
Musíš vydržet. Ono když se to rozjede, tak ani herpesin v tabletách nebo masti to už nezachrání, jen zmírní. Nejvíce mi pomáhalo na noc pomazat zubní pastou, vysušuje - ale to už děláš. Takže přetrpět dokud to nepřejde, možná pro jistotu kvůli miminku zajít ještě k doktorovi až to půjde.