Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak zrovna v těhotenství něco takového za blbost nepokládám a jela bych klidně na tu pohotovost.
@Anonymní píše:
Zdravím, nezažil jste někdo prosím něco podobného? Před měsícem jsem bojovala s mykózou. Pak byl chvíli klid. Včera mi přišlo, že se to trochu vrací a dnes jsem se probudila a v klíně mi úplně tepalo, velký stydký pysky mám úplně rudé. Žádný výtok, nic. Jen svědění.
Za normálních okolností bych neřešila a namazala Clotrymazolem a vyčkala. Ale jsem ve 2. měsíci a bojim se, aby to nebyl nějaký zánět, který by se mohl dostat výš a ohrozit plod.Má dr neordinuje, takže by to znamenalo jet někam na pohotovost, kam se mi zas s takovou blbostí moc nechce. Nemáte někdo zkušenost, příp. co zabralo? Mám krém s boraxem, ale už tenkrát mě příšerně pálil, takže myslím, že mi to úplně nesedí (pálit údajně nemá). Zatím mažu kokosovým olejem. Díky za zkušenosti
Já takto měla také jen svědění asi na začátku 3. měsíce. V lékárně mi nechtěli nic prodat , prý ať si koupím bílý jogurt a potírám, nezabralo, pi víkendu jsem volala své dr a řekla , že mám tence namazat ten clotrimazol, prý neuškodí, jen vadi, když se dostane dovnitř , tak držím palečky ať je vše ok, me to přešlo po druhém namazání
zkus Fungicidin - z lékárny volně dostupný- nejspíš to bude ta mykóza, někdo na to trpí celé těhotenství (zkus protikvasinkovou dietu, omezit cukr -ten to hodně zhoršuje)
@Jasmina81 A měla jsi prosímtě i to tepání? Kdybych to měla jen rudé, tak to moc neřeším. Ale jak mi to v tom občas během dne tepe (škube), tak se trochu bojím toho zánětu. Jinak dík ![]()
@annasmyc píše:
zkus Fungicidin - z lékárny volně dostupný- nejspíš to bude ta mykóza, někdo na to trpí celé těhotenství (zkus protikvasinkovou dietu, omezit cukr -ten to hodně zhoršuje)
Díky za tip! Podle příbalového letáku je to opravdu použitelné i v těhotenství. Přitom mi v lékárně tvrdili, že krom nějakého krémíčku idelyn s boraxem nic nesmim. ![]()
@Anonymní píše:
Díky za tip! Podle příbalového letáku je to opravdu použitelné i v těhotenství. Přitom mi v lékárně tvrdili, že krom nějakého krémíčku idelyn s boraxem nic nesmim.
jo, je fajn, docela rychle účinný. Tak ať ti to brzo zabere.
Na zavadeni si muzes koupit i boraxove globule, ty se stejne jako Fungicidin mohou cele tehotenstvi.
@histep
Boraxový globule mám v lednici..ale vzhledem k tomu, že jsem se při boraxovém krému skoro vyskočila z kůže jak to pálilo, tak na globule nemám koule
Navíc mi přijde, že uvnitř naštěstí úplně ok… Jen se právě děsim, aby se to nerozlezlo. No nic, díky moc všem, jdu do lékárny pro fungicidin.
Když to nepomůže do neděle, tak holt skočim na tu pohotovost..
Zdravím, nezažil jste někdo prosím něco podobného? Před měsícem jsem bojovala s mykózou. Pak byl chvíli klid. Včera mi přišlo, že se to trochu vrací a dnes jsem se probudila a v klíně mi úplně tepalo, velký stydký pysky mám úplně rudé. Žádný výtok, nic. Jen svědění.
Má dr neordinuje, takže by to znamenalo jet někam na pohotovost, kam se mi zas s takovou blbostí moc nechce. Nemáte někdo zkušenost, příp. co zabralo? Mám krém s boraxem, ale už tenkrát mě příšerně pálil, takže myslím, že mi to úplně nesedí (pálit údajně nemá). Zatím mažu kokosovým olejem. Díky za zkušenosti
Za normálních okolností bych neřešila a namazala Clotrymazolem a vyčkala. Ale jsem ve 2. měsíci a bojim se, aby to nebyl nějaký zánět, který by se mohl dostat výš a ohrozit plod.