Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, chci se zeptat jak dlouho mohou trvat teploty u rustu zubu (aby to jeste bylo normalni
) a zda muze zvysena teplota byt i kdyz uz se zoubek prorizl. Myj 9ti mesicni syn ma posledni dva tydny cas od casu zvysenou teplotu (cca 37,2), rostou mu dve horni jednicky, ale uz jsou prave prorizle uplne, jen rostou. Diky
Ještě mu můžou růst i další zuby jen to třeba není ještě vidět, 37,2 není nějaká teplota takže si myslím že můžeš být v klidu
mladšímu teď lezou špičáky(zas a opět tak doufám že už konečně vylezou
) a od soboty má teplotu 38,5-39 nic jiného mu není jen je z toho brouček vysílený a hodně spinká(a zároveň strašně neklidně), a hodně brečí vysloveně nárazově(vždycky namažu a namasíruju dásna a je zase na chviličku klidnější
Ty jo, a myslis, ze 39 muze byt ze zubu?? ja si v lete taky myslela, ze ma teplotu zre zoubku, mel taky takhle vysokou a nakonec to byla sesta nemoc. 3 - 5dni uplne z niceho nic hrozne vysoky horecky, ktery se srazili na chvili, ale za dve tri hodky zase vylitly nahoru. Po tech cca 4dnech znicehonic zmizely, malej se osypal a druhej den vse ok. Dr mi rikala, ze k zubum nebejvaj az takhle vysoky. Jo a jeste, davas diazepam na takhle vysoky?? znamy 9ti m chlapecek tak mel tu sestou nemoc, vysoky horecky a nikdo jim nerekl, ze maj dat diazepam a on dostal chudak fibrilni krece, tak museli do nemocnice. A tam mu spatne udelali odber krve z prstu, a on dostal do prstiku zanet a uz mel 3× narkozu, aby mu to mohli vycistit, chudacek
jen vsuvka..Ale mas pravdu, ze mu muzou rust i dalsi, ma teprv dva dolni a ted ty dva horni napul ![]()
Malému vždycky vylezla hrozně teplota u zubů míň jak 38neměl+ měl k tomu vždycky šíleně vodovou rýmu…teď má jen ty horečky a docela průjem(díky bohu že nemá tu rýmu protože aspoň se jakž takž vyspí zato když mu tak šíleně teklo z nosu tak spal strašně špatně a blbě ty teploty a zuby snášel teď je na tom líp trošku no
blbé zuby kdyby se tak mimina rodily už s nimi aby si tohle nemusely protrpět ![]()
Dcerce rostou stolicky a take jsme dva dny mely teplotu pres 39, nic k tomu, jen unava. Kdyz se ji prorezavaly posledne tri zuby najednou, tak mela 39,5. 37,2 je v normalu.
No me hlavne zajimalo, jestli ta teplota je i kdyz se uz prorezaji a jen dorustaji nebo jako jenom pri tom.
Syn nikdy netrvěl při růstu zubů na teploty. Jen právě kolem toho 9-11 měsíce měl asi tak měsíc v kuse pořád (jen odpoledne a večer) 37,2-37,5. Dokonce doktorka posunula očkování a brala mu krev, aby zjistila, zda je vše v pořádku. Najednou se prořízly dva zuby a byl klid. Teploty tak malá je podle mě jen když se suby připravují k proříznutí. Tvoje dítě na to může být méně náchylné, než ostatní, které mají až třeba 38 teplotu. Jan jsem psala. Syn nikdy tak vysokou teplotu při růstu zubů neměl a to už má všechny venku. Jen trochu tu zvýšenou. Spíš byl protivný a mrzutý a v noci se budil. Hodně pomáhala homeopatika chamomilla vulgaris.
Mata132 jo ty homeopatika mame taky, redeni 15ch (mas taky tohle?) rikali mi ruzny totiz..no byla bych rada, kdyby nemel 38cky, uvidime pri stolickaaaaach
@mattez Ano to je ono, 15CH je pro malé děti. Na teplotu tohle asi nepomůže, ale bude klidnější a bude v spinkat.
No on to ted snasi docela dobre, ty prvni dva byl trosku nevrlejsi pred spanim odpoledne, a vecer se probudil v deset dycky tak na hodku, treba tri dny a pak vyrostl zoubek
tyhle horni jsem ani nevedela, ze rostou..
Jo to jsme měli to samé. A při stoličkách byl vzhůru v noci kolem 1h tak na 3 hodiny, než znovu usnul. Trvalo to tak měsíc (nebylo to ale každý den), bylo to ale strašné období. Protivný přes den a špatné spaní. Teď jsou mu 3 roky a jsem ráda, že ty zuby máme za sebou ![]()
No stolicky jau jau, to staci i mne kdyz mi rostou osmicky, jsem urcite taky protivna ![]()
Jak dlouho je normální, aby dítě při růstu zubů mělo horečku? Holce rostou 2 trojky najednou, možná teda i 3 aje to masakr. Nejdřív měla teploty jen na noc, pak to přešlo, byla přes den sice protivná, ale v noci klid a dneska od rána nanovo.Zuby jsou vidět, ale ještě nejsou úplně prořízlé.
Ahojda, mám to úplně stejné…normální to je :-/ Hold musíme vydržet.. ![]()