Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj, dcera má už 2 měsíce nateklé dásně a dle zubaře by měly první stoličky vylézt co nejdříve.
A taky že asi jo. Vyrazili jsme na dovolenou do Rakouska a už týden měla dcera střídavě zvýšenou teplotu kolem 37,2, velmi neklidné noci, velké slinění a vše okusovala. Byla ale živé aktivní dítě jako vždy, bez jakýchkoliv příznaků. Včera večer a v noci už přišly hysterické záchvaty pláče, po použití Calgelu byl do 10min klid a další cca 3h spala. Dneska jí ale vyletěla horečka na 38,5 a je dost unavená, bez chuti k jídlu a teče jí z nosu.
Jak dlouho může tato horečka trvat? Já doufám, že jsou to „pouze“ zuby, opravdu nic jiného jí celý týden není - nebo co myslíte?
Díky za názory.
Tohle na zuby fakt nevypadá. Tipuju spíš virózu. U dcery ty zuby rostou tak šíleně pomalu, že jakoby natlačený pod dásně i jsou i několik měsíců. Stoličky jí rostly tak pomalu, že jsme o nich ani nevěděli. Rostou tak pomalu, že ani nebolí ( si myslim)
@Anonymní píše:
Ahoj, dcera má už 2 měsíce nateklé dásně a dle zubaře by měly první stoličky vylézt co nejdříve.
A taky že asi jo. Vyrazili jsme na dovolenou do Rakouska a už týden měla dcera střídavě zvýšenou teplotu kolem 37,2, velmi neklidné noci, velké slinění a vše okusovala. Byla ale živé aktivní dítě jako vždy, bez jakýchkoliv příznaků. Včera večer a v noci už přišly hysterické záchvaty pláče, po použití Calgelu byl do 10min klid a další cca 3h spala. Dneska jí ale vyletěla horečka na 38,5 a je dost unavená, bez chuti k jídlu a teče jí z nosu.
Jak dlouho může tato horečka trvat? Já doufám, že jsou to „pouze“ zuby, opravdu nic jiného jí celý týden není - nebo co myslíte?
Díky za názory.
U nás když zuby tak do 37,5 a klidně týden až 10 dni v případě čtyřek. Spis bych rekla, ze s ohledem na horecku je to už nějaká nemoc. V našem okolí už zas putuje covid ![]()
@Anonymní píše:
Díky za názory.
Já mám názor opačný, u nás byla u stoliček horečka přes 40°C. Jak se prořízly, byl klid. Nic jiného synovi tenkrát nebylo, jen lehká průhledná rýma. A samozřejmě řev a neklid, nedostatek spánku ![]()
@Tosidelassrandu @hospodki díky za názor. Já bych pak ale moc nerozuměla tomu, proč v noci zafungoval jedině ten Calgel
Od kamarádek ze zkušeností vím, že se právě u zubů setkaly i s horečkou 40+ no… ![]()
@Anonymní píše:
@Aduš8 a jak dlouho prosím ty horečky trvaly? Pamatujete si?
Ta vysoká jen jednou, ale předtím pár dny byly kolem 38°C
@Anonymní píše:
@Tosidelassrandu @hospodki díky za názor. Já bych pak ale moc nerozuměla tomu, proč v noci zafungoval jedině ten CalgelOd kamarádek ze zkušeností vím, že se právě u zubů setkaly i s horečkou 40+ no…
Ne názor, moje zkušenost od dvou děti
jako zuby ji bolet můžou tak proto hysterak, ale horečka s tím
Vůbec nemusi souviset. A jestli jsi podala antipyretika na horecku, tak mají i analgezujici účinek, takže to taky podpořilo potlačení bolesti.
Díky za názory.