Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
já přenášela 13 dní(10 den jsem nastoupila na vyvolání a 13 se to konečně podařilo)
Říkali že když se dlouho přenáší bude mimi veliké a Lucinka měla 2900g
tak nevím no…
Jo, taky jsem to slysela, ze kdyz se prenasi, muze byt vetsi. Ja prenasela tech 10 dni a mala byla presne prumer- 3400Kg, ale to byl uz vahovy odhad pred prenasenim, delali mi ho prvni den prenaseni, takze to asi neni pravidlem. Me dve kamaradky prenasely taky deset dni a jedna mela mimco 2800 a druha 3150. Velke deti se rodi hlavne pry u maminek s tehotenskou cukrovkou.
no tak já přenášela těch 13dní a malý měl 4000g a cukrovku jsem neměla
je to kus chlapa
![]()
No to teda je kus chlapa!
Ma kamoska, co taky nemela cukrovku a mela STRASNE maly bricho porodila Stepana, kterej vazil 4600Kg. Kdyz mi napsala sms o jeho narozeni, neverila jsem. Vsichni jsme ji rikali, ze bude mit OK porod, protoze ma evidentne maly mimco, ale to je na jinou diskuzi ![]()
Ahoj
já jsem dneska 40+2 a když neporodím do pondělí tak mám nástup do nemocnice, to budu 41+1.
No jo malý se nějak nechce ven. ![]()
Docela by mě zajímalo co se mnou budou dělat. Jestli budou čekat nebo vyvolávat. Nevíte to náhodou někdo?
Už bych to také chtěla mít za sebou. Také jsem zkoušela všechno od schodů, věšení záclon, přes míš i sex jsme zkoušeli a stále nic. ![]()
Nevíte někdo jak dlouho nechají přenášet v Chebu?
Pokud mas nastup do nemocnice, tak budou vyvolavat. Daji ti bud dovnitr takovou tabletu nebo gel, a prvni pokus se vetsinou nezdari (ani u me to nefungovalo). Druhej pokus uz se zdari, ten se dela az druhej den. Ma to rychlej nastup… Pokud nebudou hned vyvolavat, tak ti udelaji zatezovej test- napichnou te a budou ti kapat kapackou (ted si nejsem jista- Oxytoxin?) a dle toho se na monitoru pozna, jestli na to nejak reagujes a ukazou se stahy atd. Kazdopadne pokud mas nastup do nemocnice, urcite se neco dit bude. No a prenaseni- kazda nemocnice to ma trochu jinak, nejde o mesto. Kazdopadne, jak jsem tady uz psala- znamej, co delal 20 let primare na gynekologii v nemocnici mi rikal, ze driv se prenaselo dyl, ale pak se zjistilo, ze to je nebezpecny, a dnes by melo byt 10 dni prenaseni maximum- a pak hned vyvolat. Ne vsude se to ale dodrzuje i kvuli tomu, ze maji porodnice casto zrovna plno. Me chteli poslat domu,ikdyz jsem mela ten den prijit na vyvolani, ale vetrela jsem se tam, a diky za to. Mala mela uz mirne zkalenou vodu, nastesti je uplne zdrava. Nenech se odbyt!! ![]()
Já ve 40+6 měla jít na kontrolu už přímo do porodnice. Večer předtím jsem si dala řádnou dávku skořice a ráno jsme jeli s poslíčkama na příjem
no rozjelo se mi to asi za 10 hodin. Byly tam ženský, kterým to vyvolávali už v termín porodu, ale já že jsem chtěla rodit přirozeně, tak mě jenom sledovali. Přenášet by mě ale nechali jen do 41+6 max.
porodila jsem 40+5 vyvolávanej měla jsem už slabší kontrakce
Ahoj, přesně vím jak Ti je
Taky jsem přenášela a bylo to něco hroznýho, běhala jsem po schodech - sedm pater, svařák, horká vana, maliník, sex, ale malé se prostě nechtělo
Při poslední kontrole 40+6 mi řekli, že pokud se přes noc nic nestane, tak už mi porod vyvolají, ale malá se naštěstí umoudřila a žádná vyvolávačka nebyla. Doktor říkal, že už bylo načase, protože jsem měla zakalenou placentu. Přeju ať co nejdřív porodíš, v každé porodnice mají ten termín stanovený jinak, kamarádku třeba vyvolávaly, když byla 42+2, hlavně záleží na miminku - na monitoru a ještě by ti měli udělat ultrazvukem průtoky placenty. Držím palečky a pak se pochlub ![]()
já přenášela 7dní - vyšlo ta na kontrolu, tak jsme se domluvili na hamiltonovi a druhý den jsem porodila ![]()
Nakonec jsem porodila v 41+4.
Ráno mi chtěli porod vyvolávat, ale malá
se v noci rozhodla že už je její čas sama ![]()
Ahoj
Někdo z usti nad Labem? ![]()
Zajímalo by mě, jak dlouho mě nechají po termínu? ![]()
Tím myslím, Jak dlouho čekají na to aby mi porod vyvolali.
Děkuji ![]()