Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, pokud jí zachumláš a budeš chodit kontrolovat, jestli nemá studenej čumáček, tak bych ji nechala dokud bude spinkat…Pokud jí bude teploučko, nastydnout nemůže ![]()
Ahoj,nas malej se narodil teda v zari,ale pak uz nejak extra velky teplo nebylo.Ve verande ho nechavam spat od narozeni az do ted takovou dobu,po kterou spi,zbytecne ho nebudim,vzdycky je zachumlanej a pak hezky teplouckej
no právě že tam malá spí taky krásne..a když jí budim dřív než chce ona tak je pak děsně nevrlá..
Ahoj!
Tak čtyři hodiny, pak už potřebuje určitě napapat. ![]()
Když není zmrzlá a hezky se jí tam spinká, určitě to nevadí…
taky nechavam malou na verande od narozeni…takze celou zimu…je tam kolem nuly kdyz venku mrzne…nos obcas studenej mela ale jinak krasne teploucka…vydrzi mi tak spat i sest hodin v kuse ![]()
Emička se narodila loni v listopadu.Prvních 6 týdnů jsem byla opatrná,když byl vítr a mrazy,ven jsem s ní nechodila,už k vůli tomu,že jí hnisalo očko,větrem a mrazem se to zhoršovalo..
Po 6 týdnech,když bylo okolo 0 a nefučelo,taky spávala venku na verandě.Když jsme byli u babičky - my tu možnost nemáme - spala tam i 3 hodiny v kuse.
Malý má 10 týdnů a dávám ho spát ven denně přes poledne, buď na sluníčko,te'd ale nesvítí, tak do pergoly,aby byl v závětří.
V postýlce vydrží spát max 30 min, venku i 4hod.
Dobře ho oblíknu, zabalím a pokud je venku kolem 0, dávám na kočárek pláštěnku, aby mu v kočárku zůstalo nadýchané teplíčko ![]()
Nosík a ručičky(i přes rukavice) má trochu chladnější,ale líčka a zbytek tělíčka má teplé.
Já bych s tou pláštěnkou byla opatrná. Už jsem od dost lidí slyšela a připadá mi to logické, že tím jak dítě dychá, usazují se na pláštěnce zevnitř kapky vody a ty pak pokud mrzne, zmrznou a dítě pak vdechuje hodně studený vzduch, já jí teda nedávám v mrazech vůbec, ani když sněží. JInak do -5 u novorozence platí 1 hodina venku, pro staršího kojence do -10 a pak už raději ven nechodit.
Pokud nemrzne, myslím, že může být venku neomezeně pokud Vám to tak vyhovuje.
Já jsem si teda nikdy nevšimla,že by byla „námraza“ na pláštěnce. Dělala jsem to tak i u 1.mimi.
Ale díky za tip, raději to bud „sledovat“
Ahoj holky, mela bych otazku. Mam 6ti leteho syna z predchoziho vztahu. A nyni mame s manzelem miminko. Narodil se nam chlapecek ted 22.3. Je plne kojeny a pekne baculaty… 3,60kg. Pekne donoseny. Z porodnuce nas pustili domu po 3 dnech. Reklu nam ze he ditko uplne zdrave a nad 3kg muzeme jit ven klidne hned. My sli teda radeji az po dvou dnech, pac jsem se prece jen trochu bala. Vcera jsem sla pro syna do skolky ve 3 a sli jsme vsichni spolecne na hriste. Po dvou hodinach jsem sla maleho domu nakojit, prebalut a prioblict a sli jsme opet ven. V 7 jsme pelasili domu. Po dalsich 2 hidkach. Bydlime s tchyni. Kdyz jsme disli dim, tak nas primo servala ze nejsme normalni, byt s nim venku tak dlouho. Jenze on tak krasne spinkal, navic si myslim ze mu je lip venku nez doma a tma taky jeste nebyka. Odpivedela jsem ji na to jen ze nam dr rekl ze byt klidne venku muze a ina na to ze az bude mit malej rymu, at se nedivim. Byla sem z toho cela spatna. Ona ma orehnanou peci. Porad topi o sto sest. Mame doma 24 stupnu a malej se poti. Nevim uz jak jim vysvetlit ze to moc prehani. Co myslite vy?
Nevim, proc by nemohl byt dlouho venku, neni leden. Nenech si do toho kecat.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mela bych otazku. Mam 6ti leteho syna z predchoziho vztahu. A nyni mame s manzelem miminko. Narodil se nam chlapecek ted 22.3. Je plne kojeny a pekne baculaty… 3,60kg. Pekne donoseny. Z porodnuce nas pustili domu po 3 dnech. Reklu nam ze he ditko uplne zdrave a nad 3kg muzeme jit ven klidne hned. My sli teda radeji az po dvou dnech, pac jsem se prece jen trochu bala. Vcera jsem sla pro syna do skolky ve 3 a sli jsme vsichni spolecne na hriste. Po dvou hodinach jsem sla maleho domu nakojit, prebalut a prioblict a sli jsme opet ven. V 7 jsme pelasili domu. Po dalsich 2 hidkach. Bydlime s tchyni. Kdyz jsme disli dim, tak nas primo servala ze nejsme normalni, byt s nim venku tak dlouho. Jenze on tak krasne spinkal, navic si myslim ze mu je lip venku nez doma a tma taky jeste nebyka. Odpivedela jsem ji na to jen ze nam dr rekl ze byt klidne venku muze a ina na to ze az bude mit malej rymu, at se nedivim. Byla sem z toho cela spatna. Ona ma orehnanou peci. Porad topi o sto sest. Mame doma 24 stupnu a malej se poti. Nevim uz jak jim vysvetlit ze to moc prehani. Co myslite vy?
AHOJ HOLKY,
MAM DOTAZ - JAK DLOUHO MŮŽE BÝT 6TI TÝDENNÍ MIMINKO VENKU PŘI 0 STUPNÍCH A JAK DLOUHO BYCH MALOU MOHLA NECHAT NA VERANDĚ,KDE MÁME 5 STUPŇŮ NAD NULOU?? KRÁSNĚ SE JÍ TAM SPINKÁ, ALE BOJÍM SE ABY NENASTYDLA.. SAMOZŘEJMĚ JÍ DOBŘE OBLÉKNU A ZACHUMLÁM…