Jak máte doma uklizeno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31993
20.8.19 19:55
@GitD píše:
Ahoj ženy,
Jak zvládáte doma uklízet? Jak často uklizite místnosti? Jak dlouho vám to trvá?
Zajímá mě, jak často perete, zehlite, utirate prach, luxujete apd.Jaky je váš uklízeci program?
Já jsme z toho úklidu vždy tak unavená a nemožná.
Tak potřebuju nějakou inspiraci, jak to zvládáte vy.
Hlavně mám doma 3děti, tak já doma uklidím a oni tu zas udělají bordel :zed: fakt na palici.
Tak mě zajímá, máte domácnosti nějak rozdělenou? Co třeba děláte vy, deti a váš partner?
Předem děkuji za odpovedi :kytka:Příspěvek upraven 18.08.19 v 17:22

Jedu podle terapie domova (tak nahrubo). Jednu dobu to šlo teda dost do háje a teď se reorganizuje domácnost postupně, takže se mění i systém, ale obecný princip zůstává.

Peru denně 1 - 3×, luxuju a myju podlahu každý den (není to nutnost obecně, jen v našem případě), prach stačí utřít cca 1× týdně - pokud se to dodržuje, stačí obyčejnou prachovkou a je to během chvilky hotové.

Koupelna - aktuálně nutno mýt téměř každý den, budoucí režim bude vyžadovat tak 1× týdně zhruba, max. 2× týdně pokud se to fakt nedá. Ale koupelnu mám zmáklou za chvilku, mám připravené speciální hadříky a čistící prostředky. Do nové koupelny se většina věcí pozavírá do skříněk a co půjde se zavěsí, protože víc času strávím nadzvedáváním věcí než samotným úklidem :cert:

Obecně se mi ale tohle hrozně vyplácí - v těch klíčových místech jako koupelny, kuchyň apod. mám „uklízecí sadu“, prostě všechno co je potřeba, takže to jen vezmu (aniž bych musela pro to někam jít), nastříkám, rychle pošudlám a je to.

Co se týče rozdělení prací… no obecně teď řešíme zjednodušování úklidových procesů (větší myčka, robotický vysavač, rimless záchody, snadno uklízecí skřínky,…), protože na to prostě není čas ani energie, tím spíš s dětma. Rozdělujeme nějak jak se to zrovna hodí, jediné co vždy dělám já je praní a žehlení, o zbytek se pokud mě paměť neklame se vždycky nějak podělíme podle momentální potřeby. Děti bych zapojila podle věku. U nás musí uklízet (minimálně po sobě) i pes :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
20.8.19 21:21

Snažím se mít uklizeno tak, abych se nestyděla před nečekanou návštěvou. Vysávám denně, psa teď máme sice na “prázdninách” mimo domov, ale už jsem zvyklá. Pračka 3-4× týdně, mám na 8 kg, takže mám zhruba 1× týdně 60, tmavé a barevné. Povlečení měním po 14 dnech, vždy v pátek :mrgreen: Ručníky a osušky 2× týdně, utěrky denně. Koupelnu a wc umývám 2× týdně, baterie přejedu denně. Kuchyň se používá skoro denně a podle toho se myje. Prach beru vysavačem jak si vzpomenu. Okna 2× ročně, víc ani ťuk, máme zimní zahradu a to je děs mýt. Úklid mi nezabere moc času, určitě tím netrávím hodiny denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
20.8.19 22:20

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5637
20.8.19 23:16

Já když uklidím, hned si to fotím. Do hodiny děti zase udělají čurbes a já pak koukám na ty uklizené fotky a mám radost, jak to doma máme hezké :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný